oznaczenia plusa i minusa na kablach z obudowy
Napisano 21 luty 2013 - 20:15
prosze o pomoc .
dziekuje
Napisano 21 luty 2013 - 20:19
Napisano 21 luty 2013 - 20:59
Napisano 21 luty 2013 - 21:11
Ja rozumiem gdyby trzeba było podpinać prostownik pod akumulator, bo złe podpięcie mogłoby grozić eksplozją.
A w tym wypadku (podpinania Front Panelu) złe podpięcie kompletnie niczym nie grozi, dioda się nie zaświeci, przycisk nie zadziała i nic więcej, płyty tym nie uszkodzisz.
Z tego co wiem, to dopiero podpięcie USB 3.0 i 2.0 z jednego kabla grozi uszkodzeniem płyty. Ale producenci naklejają kartkę z opisem po ang, żeby nie podpinać jednocześnie obu przewodów.
Napisano 22 luty 2013 - 17:30
Akurat w wypadku przycisków nie ma najmniejszego znaczenia, czy podepniemy plus do minusa itp., ponieważ ich jedynym zadaniem jest zamknięcie obiegu między dwoma pinami, więc na upartego komputer można uruchamiać zwierając odpowiednie piny śrubokrętem. Ale poza tym wszystko się zgadza.[...]
A w tym wypadku (podpinania Front Panelu) złe podpięcie kompletnie niczym nie grozi, dioda się nie zaświeci, przycisk nie zadziała i nic więcej, płyty tym nie uszkodzisz.
[...]
Napisano 22 luty 2013 - 18:06
Pentagram Karakorum HP-120 AlCu + Arctic Cooling AF1225L
4 GB DDR3 1600 MHz
Było Asus Radeon HD 6950 DCU II, jest XFX 7850 z AC Mono - czego się nie robi dla tej ciszy!
SilentiumPC Deus G1 600W
Napisano 28 marzec 2023 - 17:58
W sumie są to oczywiście niezwykle ważne kwestie, ale ja chcę jeszcze dodać, że jak dla mnie bardzo istotnym było to aby wiedzieć także jak de facto kupić akumulator za zamówienie w sieci. Zachęcam każdego aby zapoznał się z wpisem https://joblife.pl/w...wienie-w-sieci/ gdyż to właśnie tam bardzo dobrze o tym napisano.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych