Brak pliku rejestru systemowego (0xc00000e9)
Napisano 17 luty 2013 - 17:03
"Uruchamianie systemu Windows nie powiodło się. Przyczyną może być ostatnia zmiana sprzętu lub oprogramowania.
Aby rozwiązać ten problem:
1.Włóż dysk instalacyjny Windows i ponownie uruchom.
2.Wybierz ustawienia
3.Kliknij pozycję Napraw ten komputer
Plik: \Windows\system32\config\system
Stan: 0xc00000e9
Informacje: Nie można załadować systemu, ponieważ nie ma pliku rejestru systemowego lub jest on uszkodzony."
Myślę, że może być to związane z automatyczna aktualizacją systemu, która miała miejsce wczoraj.
Niby wszystko jest ładnie opisane, ale mam pewne wątpliwości i problem. System operacyjny to WINDOWS VISTA. Jest to laptop (ASUS), więc nie mam dysku instalacyjnego. Jeżeli chcę przywrócić system do ustawień fabrycznych (recovery) to przy starcie wciskam odpowiedni przycisk (F-ileś). Tutaj pojawia się pytanie. Jeżeli znajdę lub przypomnę sobie pod, którym przyciskiem to się znajduje to będe mógł postępować wg. punktów 2 i 3? To naprawi komputer? Następne pytanie. Czy gdy to zrobie utracę jakies dane? Przywróce do ustawie fabrycznych? Chciałbym, aby odbyło się to bez utraty danych. Niektóre ważne (np. save z gier) znajdują się w systemie w folderze AppData.
Napisano 17 luty 2013 - 17:10
Przy tej opcji nie użyjesz Napraw komputer.
Tryb awaryjny działa? Jeśli tak to spróbuj przywracania systemu.
Napisano 17 luty 2013 - 22:37
Obojętnie czy uruchowie w trybie awaryjnym, nornalnym czy jakimkolwiek innym zawsze wyskakuje to samo. Jest jakiś inny sposób na przywrocenie systemu do ustawień np. sprzed 2 dni? lub coś dzięki czemu mógłbym wejść na dyski i wszystko zgrać na jakieś inne przenośne urządzenia?Przywrócenie systemu do ustawień fabrycznych wiąże się z utratą wszystkich danych na partycji C - na innych partycjach to różne bywa.
Przy tej opcji nie użyjesz Napraw komputer.
Tryb awaryjny działa? Jeśli tak to spróbuj przywracania systemu.
Napisano 17 luty 2013 - 22:43
Dane zgraj przez Linux Ubuntu LiveCD w trybie testowym.
Pobierz plik .iso i wypal na płycie jak obraz.
Napisano 18 luty 2013 - 14:37
Napisano 18 luty 2013 - 17:33
Wczoraj chciałem sprawdzić czy jest "Napraw komputer" w recovery. Próbowałem znaleźć recovery key. Uruchamiałem tak laptopa pare razy klikająć za każdym razem inne F (F8,F9 itp.). Za którymś razem kliknąłem sobie tak dla zabawy home przy uruchamianiu no i ku mojemu zdziwieniu system się odpalił. Przeżuciłem wszystkie ważne dane na dysk D i uruchomilem komputer parę razy w celu sprawdzenia czy wszystko gra. Laptop ppięknie działa. Nie wiem co było problemem, ani jak go naprawiłem tudzież się sam naprawił, ale jak na razie jest ok.
Czy Twój laptop to Toshiba seria A ? Ponieważ miałem ten sam problem i w taki sam sposób sie rozwiązał. Zauważyłem już nie jednokrotnie, że w Toshibach czasami trzeba kilka podejsc do dysku recovery...
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych