Otóż chodzi o to że dosłownie parę dni temu czyli w ten poniedziałek została wymieniona moja płyta główna gdyż się spaliła... W płytę główną była wbudowana karta sieciowa... Więc po podłączeniu internetu do odpowiedniego wejścia na nowej płycie głównej aby internet działał musiałem zadzwonić do biura obsługi klienta i podać im mój numer MAC nowej karty sieciowej więc też tak zrobiłem... W czasie oczekiwania na załączenie internetu przez mojego dostawcę czyli "intelink" (taka osiedlówka) korzystam z niej już prawie 5 lat i nigdy nie miałem takich problemów... Podczas tego oczekiwania wymieniłem Windowsa z tej samej płytki co zawsze i nie wymieniałem Windowsa po raz pierwszy więc już wiem jak się wymienia Windowsa... Nie mam żadnych modemów ani routerów więc odrazu tylko podłączam kabelek i to wszystko ale po wymianie windowasa po zainstalowaniu sterowników od płyty głównej w tym też od karty sieciowej (również wbudowana tak jak poprzednia) mam internet ale nie wiem dla czego mam go 1,5 minuty lub czasem dochodzi do 2 godzin i nagle nie dostaje informacji z internetu ale niby pokazuje że internet jest... muszę w tedy wejść w ustawienia zapory systemu windows i wyłączyć ja i wejść w połączenia lokalne i zrestartować połączenie (czyli albo wyjąć kabel i jeszcze raz podłączyć lub w połączeniach lokalnych PPM i wyłącz a potem za chwile znowu PPM i włącz) i potem znowu się to samo powtarza że net 1,5minuty lub 2godziny ale raczej z tych krótszych czyli 30 min albo nieraz krócej :\ i co dziwne wydawało by się że wystarczyło by tylko wyłączyć zaporę ale jak znowu się to dzieje to muszę to samo powtórzyć co napisałem powyżej ale tym razem WŁĄCZYĆ zaporę... Nie mam pojęcie o co w tym chodzi przedtem wystarczyło po zainstalowaniu na nowo windows-a wgrać tylko sterowniki od płyty głównej (w tym karty sieciowej) i wszystko działało godzinami bez przerwy... Korzystam firewalla wbudowanego w antywirusa AVG ale też go urzywałem przedtem i jakoś internet chodził pomyślałem sobie że może coś przez ten firewall więc też go wyłączyłem ale to też nic nie dało. Zadzwoniłem do mojego operatora internetu czyli "intelinku" oni powiedzieli że według nich wszystko dobrze chodzi a że tak mi się dzieje to nie wiedzą od czego więc proszę o POMOC!!!