Instalator windows
Napisano 14 luty 2013 - 19:21
Jest to m贸j pierwszy post na forum, dlatego przepraszam z g贸ry, je艣li zamieszczam temat w z艂ym miejscu.
Moim problemem jest Instalator Windows.
Posiadam od niedawna 贸semeczk臋 i wszystko by艂o ok, do czasu.
Dzisiaj chcia艂am zaistalowa膰 program i .. nie uda艂o mi si臋, gdy偶 wyskoczy艂 komunikat (dobrze wszystkim znany) o tym, 偶e Instalator nie mo偶e zainstalowa膰, odmowa dost臋pu i inne brednie. Po sp臋dzeniu kilku godzin w poszukiwaniu rozwi膮zania problemu przy pomocy r贸偶nych for interentowych a tak偶e supportu microsoftu nie uda艂o mi si臋 problemu rozwi膮za膰. U偶y艂am naprawd臋 WSZYSTKICH zalecanych rozwi膮za艅 i NIC.
Z ciekawo艣ci i w akcie rozpaczy (偶a艂uj膮c, 偶e nie znam si臋 "bardziej" na sprawach software'u) uruchomi艂am "services.msc", nast臋pnie uruchomi艂am Instalatora Windows ponownie i rozpocz臋艂am instalacj臋 programu. Okazuje si臋, 偶e Instalator Windows WY艁膭CZA SI臉 podczas instalowania programu (oboj臋tnie, czy to gra czy cho膰by nawet instalator windows pobrany ze strony microsoftu o.O), potem wyskakuje znany nam komunikat o b艂臋dzie i odmowie dost臋pu, instalacja zostaje anulowana a Instalator Windows wy艂膮czony (przy czym p贸ki instalacja programu trwa, nie ma mo偶liwo艣ci ponownego w艂膮czenia Instalatora po klikni臋ciu "od艣wie偶" a nast臋pnie w艂a艣ciwo艣ci/klikni臋ciu dwa razy Instalatora/klikni臋ciu na "Instalator" prawym przyciskiem myszy w okienku us艂ug)
Drodzy Pa艅stwo, czy da si臋 co艣 z tym zrobi膰?
Napisano 14 luty 2013 - 19:31
Napisano 15 luty 2013 - 13:17

Napisano 15 luty 2013 - 14:15
Jeszcze inna nowatorska porada to mo偶e z艂apa艂a艣 jakie艣 wirusy?
Zr贸b pe艂ne skanowanie systemu Malwarebytes Anti-Malware Free - przed skanem wykonaj aktualizacje programu i bazy wirus贸w.
Je艣li program co艣 znajdzie usun膮膰. Pliki zostan膮 przeniesione do kwarantanny.
Nale偶y wej艣膰 z zak艂adk臋 "Kwarantanna" i usun膮膰 wszystko, zgodzi膰 si臋 na uruchomienie systemu.
Czyli nie zrobi艂a艣 nic...Uda艂o mi si臋 go doprowadzi膰 troch臋 do 艂adu ale nadal nie instaluje...

Napisano 15 luty 2013 - 17:40

My艣l臋, 偶e to co艣 innego, bardziej skomplikowanego, czego nie da si臋 rozwi膮za膰 dwoma klikni臋ciami myszki. Dlatego m贸wi膮c noatorskie mia艂am na my艣li porad臋 informatyka my艣liciela kt贸ry ogarnia wi臋cej ode mnie i by膰 mo偶e 艣wita mu pomys艂 o co temu cholernemu Windowsowi chodzi. Bez urazy

A uda艂o mi si臋 poprawi膰 w ten spos贸b, 偶e nie wyskakuje po prostu pierwszy komunikat o b艂edzie, program normalnie si臋 instaluje, dopiero pod koniec jest problem

Wrzucam screeny, mo偶e to rozja艣ni sytuacj臋
Na pocz膮tku wyskakiwa艂 ten komunikat (na razie uda艂o mi si臋 zrobi膰 tak, 偶e ju偶 si臋 nie pojawia

http://imageshack.us...torwindows.jpg/
Ale niestety w dalszym ci膮gu wyskakuje mi to:
http://imageshack.us...3/69284804.jpg/
No i na koniec jest jeszcze to:
http://imageshack.us...0/20879785.jpg/
Po wskazaniu 艣cie偶ki niestety wyskakuje komunikat, kt贸ry wyskakiwa艂 na pocz膮tku i DONE.
I z ka偶dym plikiem jest tak samo... Nawet Instalator Windows pobrany ze strony Microsoftu nie chcia艂 si臋 instalowa膰 bo wyskakiwa艂y takie komunikaty.
Przypominam, 偶e po ka偶dej pr贸bie instalacji po w艂膮czeniu "services.msc" dowiaduj臋 si臋, 偶e jakim艣 cudem us艂uga IW si臋 wy艂膮czy艂a.
Napisano 15 luty 2013 - 18:21
W po艣cie #3 piszesz:
W po艣cie #5 piszesz:Uda艂o mi si臋 go doprowadzi膰 troch臋 do 艂adu ale nadal nie instaluje...
Czyli proponuje si臋 najpierw zastanowi膰 czy da si臋 zainstalowa膰 jaki艣 program czy nie...A uda艂o mi si臋 poprawi膰 w ten spos贸b, 偶e nie wyskakuje po prostu pierwszy komunikat o b艂edzie, program normalnie si臋 instaluje, dopiero pod koniec jest problem
A nast臋pnie spr贸bowa膰 opisa膰 sw贸j problem ponownie - co zrobi艂a艣 i z czym masz jeszcze problem...
Napisano 15 luty 2013 - 19:09

Wyczuwam zdenerwowanie i nie wiem o co Ci chodzi. Po prostu wyra偶am w艂asne zdanie, nie twierdz臋, 偶e mam racj臋.
I gdyby to by艂 wirus to ju偶 dawno nie mia艂abym problemu i nie musia艂abym pisa膰 tutaj na forum.
Uwaga, broni臋 si臋:

1.Napisa艂am, 偶e skanowa艂am go r贸偶nymi antywirami i napuszcza艂am odkurzacze i nic.
2.Nie jestem a偶 tak膮 idiotk膮 je艣li chodzi o komputery, 偶e gdy mam problem to nie robi臋 na pocz膮tku skanowania, nie d艂ubi臋 w systemie samodzielnie, tylko pisz臋 od razu na forum. Nie, nie jestem tym typem cz艂owieka. Id臋 do fachowc贸w dopiero wtedy, gdy PODSTAWOWE 艣rodki walki z problemem zawodz膮 i jest potrzebna szersza wiedza w temacie. Zreszt膮, w pierwszym po艣cie ju偶 wspomnia艂am o tym, 偶e pr贸bowa艂am wszystkiego, 艂膮cznie z supportem Windows (no ale Ty chyba czytasz posty dok艂adnie tylko po to, 偶eby si臋 uczepi膰 a nie po to, by zrozumie膰 czyj艣 problem i pom贸c)
3.Widzia艂am ju偶 kilka pyta艅 o to na r贸偶nych forach a tutaj jeszcze nie, a google wy艣wietla to forum jako pierwsze i s膮 tutaj sami specjali艣ci, wi臋c napisa艂am tutaj z nadziej膮, 偶e mo偶e kto艣 ju偶 rozkmini艂 o co chodzi.
A teraz opis problemu itepe
Mam problem z Instalatorem Windows, programy nie chc膮 si臋 instalowa膰. W po艣cie wy偶ej s膮 screeny do obraz贸w z komunikatami, kt贸re po kolei wyskakuj膮 podczas instalacji programu. Nie b臋d臋 ich wrzuca膰 kolejny raz...
EDIT: +IW wy艂acza si臋 po ka偶dej instalacji
Mam opisa膰 jeszcze w jaki spos贸b instaluj臋 program? Ok, zrobi臋 to, 偶eby wszystko by艂o w jednym po艣cie.
1.Klikam dwa razy lewym przyciskiem myszy w ikonk臋 z instalatorem programu,
2.Akceptuj臋 regulamin (oczywi艣cie jak ka偶dy przeci臋tniejszy od Ciebie cz艂owiek nie czytaj膮c regulaminu),
3.Klikam "dalej" albo "next"
4.Wybieram 艣cie偶k臋 zapisu pliku
5.klikam "dalej" albo "next"
6.Zaznaczam/odznaczam ew. ikony na pulpicie, pasku zada艅 itepe (to w sumie w zale偶no艣ci od programu).
7.Jak si臋 zainstaluj臋, to zawsze odhaczam "Open Readme.txt"
8.Klikam "Zako艅cz"
9.Program si臋 uruchamia.
Tyle.
I jeszcze na koniec troch臋 samoobrony.

W po艣cie #3 piszesz: Uda艂o mi si臋 go doprowadzi膰 troch臋 do 艂adu ale nadal nie instaluje...
W po艣cie #5 piszesz: A uda艂o mi si臋 poprawi膰 w ten spos贸b, 偶e nie wyskakuje po prostu pierwszy komunikat o b艂edzie, program normalnie si臋 instaluje, dopiero pod koniec jest problem
Po pierwsze primo: pierwszy post drugiego nie wyklucza, uda艂o mi si臋 sprawi膰, 偶e pierwszy komunikat nie wyskakuje ale program nadal sie instaluje (to jest w艂asnie to "dopiero pod koniec jest problem").
Po drugie primo: mam 艣wi臋te prawo cieszy膰 si臋 z tego, 偶e co艣 drgn臋艂o bo jestem laikiem i siedz臋 nad tym gdzie艣 贸sm膮 godzin臋 i jestem naprawd臋 za艂amana. Nawet je艣li nic nie drgn臋艂o. I si臋 myl臋. I to wcale nie jest oznaka tego, 偶e to si臋 da naprawi膰.
Je艣li chcesz pom贸c i wiesz jak to zrobi膰 to pom贸偶 a nie czepiasz si臋, 偶eby si臋 k艂贸ci膰 i udowodni膰 mi, 偶e jestem g艂upia. Z g贸ry dzi臋ki.

Napisano 15 luty 2013 - 19:43
Wida膰, 偶e si臋 denerwujesz, bo nie umiesz rozwi膮za膰 problemu...Wyczuwam zdenerwowanie i nie wiem o co Ci chodzi. Po prostu wyra偶am w艂asne zdanie, nie twierdz臋, 偶e mam racj臋.
Idziesz do mechanika i m贸wisz: Zepsu艂 mi si臋 silnik, pr贸bowa艂am ju偶 wszystkiego. Mechanik: Niestety samoch贸d nadaje si臋 na z艂om?2.Nie jestem a偶 tak膮 idiotk膮 je艣li chodzi o komputery, 偶e gdy mam problem to nie robi臋 na pocz膮tku skanowania, nie d艂ubi臋 w systemie samodzielnie, tylko pisz臋 od razu na forum. Nie, nie jestem tym typem cz艂owieka. Id臋 do fachowc贸w dopiero wtedy, gdy PODSTAWOWE 艣rodki walki z problemem zawodz膮 i jest potrzebna szersza wiedza w temacie. Zreszt膮, w pierwszym po艣cie ju偶 wspomnia艂am o tym, 偶e pr贸bowa艂am wszystkiego, 艂膮cznie z supportem Windows (no ale Ty chyba czytasz posty dok艂adnie tylko po to, 偶eby si臋 uczepi膰 a nie po to, by zrozumie膰 czyj艣 problem i pom贸c)
Problem:
Chodzi o to co si臋 teraz pokazuje przy tej instalacji? Jak zaznaczy艂a艣 pierwszy komunikat si臋 ju偶 nie pokazuje...
Chodzi o to: http://imageshack.us...torwindows.jpg/
I co sama do tej pory zrobi艂a艣? Bo napisanie "wszystko" znaczy nic.
I czy da si臋 zainstalowa膰 jaki艣 program czy si臋 nie da? I chodzi tu o "Us艂ug臋 Instalator Windows". Rozumiem, 偶e na koncie admina jeste艣?
Sprawd藕 to: http://support.micro...om/kb/319624/pl (Nie patrz si臋, 偶e jest tu XP)
Sprawd藕 to: http://www.winhelpon...ot-be-accessed/ (Niby pisz臋 Vista, ale z tego co zauwa偶y艂em na Win7 te偶 dzia艂a)
A i jeszcze jedno: Pr贸bowa艂a艣 przywracania systemu?
EDIT: I jeszcze co艣: U偶y艂a艣 opcji Napraw komputer z p艂yty systemu?
Napisano 15 luty 2013 - 20:08
1. Zrobi艂am tyle, 偶e uruchomi艂am program typowo z pozycji administratora i chyba to sprawi艂o, 偶e pierwszy komunikat si臋 nie pojawia..
2. Obydwa linki przerobione, przywracanie systemu nie zrobione, bo nie by艂o czego przywraca膰, napraw te偶 u偶yte i nic.
Tak, jestem na koncie admina (no w tym momencie czuj臋 si臋 naprawd臋 ura偶ona...

Tak wi臋c napisanie 偶e zrobi艂am wszystko naprawd臋 oznacza wszystko. Troch臋 czasu ju偶 sp臋dzi艂am z komputerem, poza tym jestem bardzo ciekawska i 艂atwo si臋 nie poddaj臋.

No i mimo tego wszystkiego program贸w nie da si臋 nic zainstalowa膰, za ka偶dym razem jest to samo.
Szukam naprawd臋 totalnie alternatywnego rozwi膮zania. Mam przeczucie, 偶e to po prostu w systemie jaki艣 bug. Ewentualnie hardware nawala tylko ci臋偶ko powi膮za膰 usterk臋 z efektem w postaci awarii IW.. Bo gdzie艣 widzia艂am, przegl膮daj膮c fora w poszukiwaniu rozwi膮zania, 偶e jakiemu艣 go艣ciowi co艣 tam pad艂o, nawet tego nie zauwa偶y艂 a potem si臋 okaza艂o, 偶e to by艂o przyczyn膮 b艂臋d贸w w software.
Po prostu zachodz臋 w g艂ow臋 o co chodzi i szukam alternatywy i prosz臋 o pomoc w poszukiwaniach, bo jest szansa, ze kto艣 ju偶 mia艂 taki problem i go rozgryz艂 albo mu co艣 za艣wita...
Napisano 15 luty 2013 - 20:23
Jakbym nie napisa艂, czy u偶y艂a艣 przywracania systemu, jeste艣 na koncie admina, nowe konto admina, u偶yta opcja napraw komputer itp. to dalej nikt by nie wiedzia艂 i ka偶dy pierwszy lepszy by Ci to zada艂.
Ale wida膰, 偶e znasz si臋 na tym lepiej i nie potrzebujesz pomocy od nikogo. Zr贸b format i zainstaluj ponownie system.
Napisano 15 luty 2013 - 20:39
U偶ytkownicy przegl膮daj膮cy ten temat: 1
0 u偶ytkownik贸w, 1 go艣ci, 0 anonimowych