Problem z reczna deinstalacja aviry
Napisano 12 luty 2013 - 19:18
Czy moze jakas inna prosta metoda usuniecia/deinstalacji?
Napisano 12 luty 2013 - 19:39
Napisz coś więcej o swoim problemie.
Napisano 12 luty 2013 - 20:14
Druga opcja: http://www.geeksdesk...vira-antivirus/
Perfect uninstaller http://weblinks.qiwa...taller/download
( Wysłane z Samsung GPT-6200 za pomocą Tapatalk 2 )
Napisano 13 luty 2013 - 14:40
Usuwanie przez panel sterowania nie dziala, bo juz tam na liscie nawet nie ma aviry.
Wyszukuje na dysku 'avira' wyswietla mi sie wynik jako program w panelu sterowania 'avira free antivirus', kiedy na to klikam wyswietla sie komunikat 'avira's CCPLG.XML file is missing. Please wait for the automatic Avira update'.
A jeszcze mam powiadomienie w tych wiadomosciach systemu 'wlacz avira deskop (wazne)' i kiedy klikam zeby to zrobic, to wyskakuje okienko setup 'setup could not determine the feature control file or was not able to read it correctly [errorcode 7]' - co doprowadzilo mnie do strony aviry i instrukcji z reczna deinstalacja, ktorej nie moge wykonac, jak juz wspomnialem czemu zakladajac temat.
Napisano 13 luty 2013 - 18:31
Nie polecałem ani Perfect Uninstaller ani Remove Tool.Zaden perfect uninstaller nie zadzialal, ani remove tool. Ten pierwszy myslal, myslal, skanowal ponad godzine, wszystko ladnie, napisal ze usuniete, zrestartowalem komp, a niedzialajaca avira dalej sobie na komputerku jest. Remove tool poskanowal poskanowal... i tyle, nic nie zrobil.
Nic kompletnie nie ma z Aviry? W tych programach też nic nie ma?Usuwanie przez panel sterowania nie dziala, bo juz tam na liscie nawet nie ma aviry.
Wygląda to na złe odinstalowanie programu, mam dwa sposoby.Wyszukuje na dysku 'avira' wyswietla mi sie wynik jako program w panelu sterowania 'avira free antivirus', kiedy na to klikam wyswietla sie komunikat 'avira's CCPLG.XML file is missing. Please wait for the automatic Avira update'.
1. Sposób:
a. Instalacja ponownie programu Avira, uruchomienie systemu w trybie awaryjnym i odinstalowanie jej za pomocą programu Revo Uninstaller w trybie zaawansowanym.
b. Instalacja ponownie programu Avira, uruchomienie systemu w trybie awaryjnym.
Avire należy zainstalować tam gdzie była zainstalowana za pierwszym razem!Pliki programu musimy usunąć ręcznie: usuwamy zawartość wraz z folderem "C:\Program Files\Avira" oraz "C:\Documents and Settings\All Users\Dane aplikacji\" (Windows 2000/XP) lub "C:\ProgramData\" (Windows Vista / 7) i usuwamy folder "\Avira". Musimy odkryć ukryte pliki. Uruchamiamy narzędzie Avira RegistryCleaner i usuwamy klucze w rejestrze: klikamy w "Scan for keys", zaznaczamy wszystkie wykryte i je usuwamy klkając w button "Delete".
2. Sposób:
Aktywowanie konta Super Administratora...
Start > Akcesoria > PPM na Wiersz polecenia > Uruchom jako administrator > wpisać Net user administrator /active:yes > ENTER
Wylogować się, zalogować na admina i usunąć wszystkie pliki z dysku C i innym lokalizacji - Avira, wylogować się i zalogować na stare konto
Sprawdzić czy jest coś jeszcze z Aviry, jeśli nie ma wejść w Wiersz polecenia tak jak wyżej i wpisać Net user administrator /active:no > ENTER
W tym sposobie w Dodaj/Usuń programy nie może znajdować się program AVIRA!
Na końcu w obu przypadkach użyć CCleaner - przeczyścić system i rejestr. Najpierw polecam pierwszy sposób w dwóch przypadkach.
Napisano 15 luty 2013 - 12:17
1. W program files nie ma juz aviry
2. w programdata przy probie usuniecia jest komunikat "potrzebujesz uprawnien do wykonania tej akcji. uzyskaj uprawnienia od administratora w celu wprowadzenia zmian w tym folderze". a tak jak mowie, to to ja jestem adminem i mam wszystkie uprawnienia, bo to jedyne konto na tym laptopie.
3. Wpisalem w uruchom: Net user administrator /active:yes, wylogowalem sie i nie bylo zadnego konta administratora zeby sie zalogowac, tylko moje.
4. Nie moge zainstalowac ponownie aviry, bo mam spybot search and destroy, ktory ma rowniez jakis blad, a nie moga razem pracowac (jak sie wlasnie dowiedzialem, to nie wiem jakim cudem do tej pory oba te programy dzialaly poprawnie...) taki komunikat jest o spybocie: message file c:\ program files (x86)\spybot\unins000.msg is missing. Please correct the problem or obtain a new copy of the program.
5. zainstalowalem revo uninstaller, ale wg niego nie mam na komputerze juz aviry...
6. po usunieciu spybota dzieki revo uninstaller probowalem jeszcze raz zainstalowac avire, ale oczywiscie errorcode 7, a potem info zebym recznie odinstalowal avire (bo setup sam chcial usunac to co jest na komputerze)
Napisano 15 luty 2013 - 13:23
Na dysku C masz jeszcze jakieś pliki z Aviry lub Spybota?
Napisz jaki masz system.
Napisano 15 luty 2013 - 15:35
W dodaj/usun nie mam ani aviry ani spybota, natomiast w menu start -> szukaj programów: spybota nie wyszukuje, a avira jest w kategorii 'panel sterowania'.
Avira widnieje na dysku C w 'program files (x86)' i stad nie moge usunac, a w 'program files' jej nie ma. Co oznacza to x86?
Napisano 15 luty 2013 - 16:17
Przy tym koncie raczej bez problemu usunąłbyś resztę plików.
86x, czyli zainstalowane programy na Windows 32-bit
Spróbuj może jeszcze te pliki przejąć na własność http://technet.micro...v=ws.10%29.aspx
A w trybie awaryjnym nie da się ich usunąć?
Napisano 16 luty 2013 - 10:48
Napisano 16 luty 2013 - 11:28
Teraz być może zostało coś jeszcze w rejestrze, próbowałeś użyć programu CCleaner? - jeśli nie to użyj.
Używałeś narzędzia Avira RegistryCleaner?
Spróbuj jeszcze tak:
Ściągnij program: http://www.bleepingc...oad/blitzblank/ > wklej w Script:
DeleteFolder: "C:\Program Files\Avira"Kliknij Execute Now
Może logi z programu OTL coś pomogą.
Napisano 17 luty 2013 - 15:35
Sytuacja jednak sie zmienila i do tej pory powiadomienie systemu bylo 'wlacz avira deskop' to teraz jest 'znajdz program antywirusowy w trybie online'. Sciagam wiec Pande, jak bedzie dzialac, to mi nie robi juz, niech sobie sa te pozostalosci aviry, byle bym mial jakiegos antyvirusa.
Napisano 17 luty 2013 - 17:00
W CCleaner > Narzędzia > Autostart zobacz czy nie masz taam jakiś wpisów od Aviry.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych