Problem z instalacją sterowników karty graficznej AMD
Napisano 08 luty 2013 - 15:44
A więc do konkretów, mam problem, a mianowicie ostatnio po przywracaniu systemu mam problem z prawidłowym zainstalowaniem sterowników do karty graficznej AMD Radeon™ HD 6300, z oficjalnej strony AMD Drivers pobieram najnowszy i aktualny plik: Latest Beta Driver 177 MB 13.2 Beta 2/5/2013 i przy ukończeniu instalowania mam ostrzeżenie.
Zgłębiając się w temat i wyświetlając dziennik okazuje się, że nie powiodła się instalacja "AMD APP SDK Runtime - 90 MB".
Podgląd:
W całym raporcie nie ma ewentualnych komunikatów o błędach itd.
Cały folder "report" załączam do wglądu.
Wielokrotnie próbowałem instalować sterownik i nie tylko beta i ciągle ten sam błąd.
Bardzo proszę o pomoc i rozwiązanie problemu googlowałem, ale znalazłem tylko inny przypadek gdzie w raporcie było opisane "Komunikaty o błędach", a u mnie jest pusto.
Mój sprzęt acer aspire 5250:
Procesor: AMD E300
Grafika: AMD Radeon™ HD 6300
Windows 7 64 bit Home Premium Service Pack 1
Aktualne oprogramowanie:
Menedżer instalacji AMD Catalyst
AMD APP SDK Developer
AMD APP CPU SDK Runtime
Microsoft Visual C++ 2010 Redistributable 32bit
Sterownik ekranu AMD
AMD APP SDK Samples
Microsoft Visual C++ 2010 Redistributable 64bit
AMD Steady Video Plug-In
AMD Accelerated Video Transcoding
Transkodowanie metodą „przeciągnij i upuść” AMD
Transkodery AMD Media Foundation
AMD VISION Engine Control Center
Załącznik - Reports LINK
[...] wydawało mu się, że jakiś bliżej nieokreślony porządek powinien się mścić za całkowite lekceważenie go.
Napisano 08 luty 2013 - 16:21
CPU: DualCore Intel Celeron E3400, 2600 MHz (13 x 200)
płyta główna: Asus P5KPL-AM SE (1 PCI, 1 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 2 DDR2 DIMM, Audio, Video, LAN)
karta graficzna: VERTEX ATI Radeon HD4650 1024MB DDR3/128bit DVI/HDMI PCI-E (600/800)
dyski twarde: Seagate Barracuda 7200.10 250 GB, 3,5",SATA-II,16 MB,7200 obr./min
WDC WD1600AAJS-08L7A0 160 GB, 3,5", SATA 3.0Gb/s, 8 MB,7200 obr./min
pamięć RAM: GoodRAM GR800D264L6/2G, 2 GB DDR2-800 DDR2 SDRAM
zasilacz: MODECOM FEEL 400W
Napisano 08 luty 2013 - 16:37
Odinstaluj sterowniki za pomocą tego programu: Mój odnośnik, powodem błędów najprawdopodobniej są pozostałości po jakiś wcześniejszych sterownikach.
Te poprzednie sterowniki to te fabryczne . Pradą jest, że nie czyściłem dogłębnie sterowników i wpisów w rejestrze. Właśnie odinstalowuję stery przez "Mój odnośnik" zobaczymy co będzie. Tylko dziwi mnie fakt, że w tym roku i ogólnie 2 razy zrobiłem przywracanie systemu z czego pierwszy raz instalacja, a w sumie aktualizacja sterowników grafiki zakończyła się pomyślnie, a po 1 tyg. zrobiłem to samo i jest problem co prawda wyszła jakiś czas temu nowa wersja sterowników, ale myślę, że to nie wina tego.
[...] wydawało mu się, że jakiś bliżej nieokreślony porządek powinien się mścić za całkowite lekceważenie go.
Napisano 08 luty 2013 - 17:36
Ponowna instalacja sterowników przebiegła tym razem pomyślnie.
Podsumowując miałem problem przy instalacji sterowników AMD, a dokładniej "AMD APP SDK Runtime - 90 MB".
Rozwiązaniem w moim przypadku okazało się banalne dokładne odinstalowanie sterowników poprzez rekomendowany program AMD Catalyst Un-install Utility ver.1.2.1.0 LINK - build
Jeśli ktoś będzie miał podobny problem powinien spróbować tego co ja czyli odinstalowanie sterowników poprzez program AMD Catalyst Un-install Utility, a następnie instalacja na czysto oryginalnych, aktualnych sterowników do własnego komputera.
Bardzo dziękuję za szybką i konkretną odpowiedź od Pablo7403
Myślę, że temat do zamknięcia
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych