Witam, mam na laptopie zainstalowany Win7 64bit Home Premium OA. Jednak potrzebuje reinstalacji Windowsa. Czy jest możliwość pobrania tego Windowsa z jakiejś oficjalnej strony Microsoftu ? Jest to wersja angielska.

Reinstalacja Systemu
Rozpoczęty przez tunex, 08 lut 2013 15:26
5 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 08 luty 2013 - 15:26
Napisano 08 luty 2013 - 15:33
Na laptopach często są Windowsy na specjalnych partycjach Recovery, które są używane właśnie jako zabezpieczenie w razie awarii głównego systemu. Sprawdź najpierw, czy nie masz czegoś takiego u siebie. Wtedy uruchamia się laptopa w trybie Recovery i instaluje Ci się nowy, czysty system.
AMD Phenom II 955
Pentagram Karakorum HP-120 AlCu + Arctic Cooling AF1225L
4 GB DDR3 1600 MHz
Było Asus Radeon HD 6950 DCU II, jest XFX 7850 z AC Mono - czego się nie robi dla tej ciszy!
SilentiumPC Deus G1 600W
Pentagram Karakorum HP-120 AlCu + Arctic Cooling AF1225L
4 GB DDR3 1600 MHz
Było Asus Radeon HD 6950 DCU II, jest XFX 7850 z AC Mono - czego się nie robi dla tej ciszy!
SilentiumPC Deus G1 600W
Napisano 08 luty 2013 - 17:15
Recovery = czysty system + duża ilość programów od producenta...
Jeśli poszukasz w sieci to pewnie znajdziesz, ale lepiej pożyczyć od kolegi system.
Jeśli poszukasz w sieci to pewnie znajdziesz, ale lepiej pożyczyć od kolegi system.
Napisano 08 luty 2013 - 17:40
Kamillo, chodzi o to, że chce miec swój oryginalny system. Mogę mój klucz seryjny wpisać do byle jakiej 7, ściągniętej z sieci i cieszyć sie oryginalnym windowsem??
Napisano 08 luty 2013 - 17:49
Swój klucz możesz jedynie wpisać do systemu Win7 64bit i wersji Home Premium, czyli taką jaką posiadasz.
A sam system możesz pobrać z neta lub pożyczyć.
A sam system możesz pobrać z neta lub pożyczyć.
Napisano 08 luty 2013 - 18:42
W laptopach często są instalowane programy "Recovery" w moim przypadku jest to Acer eRecovery Mangaement.
Podgląd:

Program ten polega na tym, że wypalamy do wyboru:
Po wypaleniu płyty, w razie potrzeby przywrócenia systemu wkładamy płytę do napędu i uruuchamiamy boot-cd (u mnie "F12")
Po załadowaniu płyty pojawia się kreator, który przeprowadzi nas "za rączkę" przez cały proces przywracania systemu.
Nie ma konieczności wypalać płyty, ale dla "zabezpieczenia" polecam wypalić takową płytę.
Podgląd przywracania bezpośrednio z aplikacji:

Tak więc u mnie tak wygląda sprawa przywracania, 2 razy skorzystałem z tej opcji i wszystko było ok - fabryczny system.
Warto poszukać może i w Twoim laptopie jest podobna aplikacja, a jest to bardzo prawdopodobne bo funkcja, którą pokazałem wykorzystuje ukrytą partycję "Recovery", którą mw_1975 wymienił
Tego typu partycje eliminują potrzebę dostarczania płyt odzyskiwania przez producenta.
Podgląd:

Program ten polega na tym, że wypalamy do wyboru:
- płytę ustawień fabrycznych
- płytę kopii zapasowej sterowników i aplikacji
Po wypaleniu płyty, w razie potrzeby przywrócenia systemu wkładamy płytę do napędu i uruuchamiamy boot-cd (u mnie "F12")
Po załadowaniu płyty pojawia się kreator, który przeprowadzi nas "za rączkę" przez cały proces przywracania systemu.
Nie ma konieczności wypalać płyty, ale dla "zabezpieczenia" polecam wypalić takową płytę.
Podgląd przywracania bezpośrednio z aplikacji:

Tak więc u mnie tak wygląda sprawa przywracania, 2 razy skorzystałem z tej opcji i wszystko było ok - fabryczny system.
Warto poszukać może i w Twoim laptopie jest podobna aplikacja, a jest to bardzo prawdopodobne bo funkcja, którą pokazałem wykorzystuje ukrytą partycję "Recovery", którą mw_1975 wymienił

[...] wydawało mu się, że jakiś bliżej nieokreślony porządek powinien się mścić za całkowite lekceważenie go.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych