Skocz do zawartości

Zdjęcie

Problem z połaczeniem do internetu

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
10 odpowiedzi w tym temacie

#1 skapson

skapson
  • Użytkownicy
  • 5 postów

Napisano 06 luty 2013 - 19:51

Witam .Dziś zakupiłem nowego laptopa z windows 8 (Acer aspire e1-53-1g).W domu mam komputer stacjonarny z windows xp oraz iternetem z sieci kablowej.Czy jest możliwosć podłaczenia internetu stacjonarnego do laptopa,jdnocześnie do Pc?Połaczyłem laptop zm modemem uzywając kabla/sieci ethernet jednak laptop niewykrywa sterownikow oraz wyskakuje mi "sieć niezidentyfikowana (ograniczone)/brak dostępu do internetu.
Prosze o pomoc.
  • 0

#2 magik092

magik092
  • Użytkownicy
  • 1555 postów

Napisano 07 luty 2013 - 10:17

Przypuszczam, że adres mac Twojego komputera PC został przypisany do sieci u Twojego dostawcy internetu. Najlepiej zakupić jakiś wygodny router (polecam TP-LINKi), następnie zadzwonić do niego i poprosić o zmianę adresu mac.
  • 0

Dołączona grafika

#3 Daroxx

Daroxx
  • Użytkownicy
  • 1040 postów
  • LokalizacjaZagłębie Dąbrowskie

Napisano 07 luty 2013 - 10:19

Po co dzwonić, jak można klonować MAC ?
  • 0
Autor postu nie ponosi żadnej odpowiedzialności za ewentualne szkody wynikłe z wykorzystania zawartych w nim informacji.

#4 skapson

skapson
  • Użytkownicy
  • 5 postów

Napisano 07 luty 2013 - 11:46

Czyli bez routera nic nie zrobie?A da się jakos podłaczyć zeby internet działł na samym laptopie?np.gdybym chciał posiedzieć na pc podłaczałbym do neigo neta,a gdyby na laptopie to do laptowa?
  • 0

#5 skapson

skapson
  • Użytkownicy
  • 5 postów

Napisano 08 luty 2013 - 09:20

odświeżam
  • 0

#6 skapson

skapson
  • Użytkownicy
  • 5 postów

Napisano 09 luty 2013 - 11:50

Podczas diagnostyki sieci systemu Windows wyskakuje mi okienko . Karta sieciowa Ethernet nie ma poprawnej konfiguracji protokołu IP . Co z tym zrobić ?
  • 0

#7 magik092

magik092
  • Użytkownicy
  • 1555 postów

Napisano 10 luty 2013 - 13:01

@Daroxx, po co klonować jak można przypisać mac routera ^^
Konfiguracja IP v4 ustawiona "na sztywno" czy uzyskujesz adres automatycznie?

PS: Nie piszemy posta pod postem, skorzystaj z opcji Edytuj.
  • 0

Dołączona grafika

#8 skapson

skapson
  • Użytkownicy
  • 5 postów

Napisano 11 luty 2013 - 16:43

A jak to spradzić?konfiguracje ipv4
  • 1

#9 bajbus184

bajbus184
  • Użytkownicy
  • 4 postów

Napisano 13 luty 2013 - 00:09

hmmm
  • 0

#10 bajbus184

bajbus184
  • Użytkownicy
  • 4 postów

Napisano 13 luty 2013 - 00:19

Szukam pomocy a dokładnie posiadam laptopa lenovo y580 z windows 8 i chciałem sie połaczyc poprzez wifi z moja nokia n8 na ktorej zainstalowanego ma joikuspota ktory pozwala uzywac noki jak małego hotspota wszystko sie uruchamia a i łaczy sie poprzez wifi ale ne moge przegladac internetu przy połaczeniu pisze mi siec ograniczona ???? nie rozumiem tego jestem laikiem ruter domowy łaczy sie bez problemu tak samo telefony z androidem jest połaczenie i działa tylko ta moja nokia jest ograniczona na łaczu dodam do tego ze na windows 7 wszystko działało łacyło sie bez ograniczenia prosze o pomoc.
  • 0

#11 magik092

magik092
  • Użytkownicy
  • 1555 postów

Napisano 13 luty 2013 - 14:14

A jak to spradzić?konfiguracje ipv4

W ustawieniach sieciowych -> Zmień ustawienia karty sieciowej -> prawy klik na aktywnym połączeniu -> właściwości -> Protokół internetowy wersji 4 -> właściwości.
  • 0

Dołączona grafika

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych