Witam chciałbym napisać program warsztatowy lecz nie wiem w jakim języku. Chcę aby można było w nim wybrać markę,następnie aby były takie opcje jak rozrząd itp. Więc jaki program do takiego programowania polecacie, jaki język i gdzie mogę znaleść taki kurs tego języka. Pozdrawiam!
Jaki język najlepszy aby napisać program warsztatowy.
Started by anielen, 02 Feb 2013 15:50
7 replies to this topic
Posted 02 February 2013 - 15:50
Posted 02 February 2013 - 19:37
Aha dzięki, mam jeszcze jedno pytanie można łączyć języki?
Posted 03 February 2013 - 12:45
Wszystko można. Oczywiście bez przesady, nie w kompilatorze - po prostu rozwiązaniem technicznym (plik exe odpala np. polecenie/skrypt w innym języku).
Są jeszcze biblioteki ładowane dynamicznie (dll).
Co do samego mieszania kodu to zależy czy kompilator pozwala, w gcc możesz sobie dokładać wstawki asemblerowe do kodu c czy c++, jednak po co to komu w wysokopoziomowych rozwiązaniach.
Posted 04 February 2013 - 00:34
@up, generalnie nie ma to sensu. Jeśli nie jest to programing platform internetowych to nie ma co mieszać języków. Aktualnie wbudowane biblioteki oferują praktycznie wszystko w obrębie jednego języka.
Co do bibliotek to trzeba wziąć pod uwagę, że nie jest to to samo co wywołanie skompilowanego, czystego kodu, czyli jest to zawsze strata kilku milisekund.
Co do bibliotek to trzeba wziąć pod uwagę, że nie jest to to samo co wywołanie skompilowanego, czystego kodu, czyli jest to zawsze strata kilku milisekund.
Posted 04 February 2013 - 09:38
Ok dzięki wszystkim za wypowiedzi.
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users