Skocz do zawartości

Zdjęcie

laptop hp pavilion :/

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
7 odpowiedzi w tym temacie

#1 kamil2.1

kamil2.1
  • Użytkownicy
  • 3 postów

Napisano 31 styczeń 2013 - 20:55

Witam
Posiadam laptopa Hp Pavilion dv6-2114sa od dwóch i pół roku, dzisiaj otworzyłem laptopa ( był w stanie wstrzymania) i wszystko było ok, nagle laptop zgasł, początkowo myślałem że to zasilacz się wypiął i usiłowałem załączyć go kilka razy ale nic nie było widać, okazało się że laptop działa tylko nie ma podświetlenia matrycy tzn jak świece lampką w ekran to widać a jak nie to jest czarny czy miał ktoś kiedyś taki problem? jak jest z wymianą podświetlenia czy to opłacalne? laptop ma podświetlenie LED
pomocy !
  • 0

#2 Chymek

Chymek
  • Użytkownicy
  • 457 postów
  • LokalizacjaWrocław

Napisano 31 styczeń 2013 - 21:43

Może to być kwestia wypiętego kabla prz matrycy lub płycie głównej, jeśli kabel jest wpięty prawidłowo to wtedy rodzi się problem, bo to może być kwestia panelu ( najbardziej prawdopodobne ) kabla łączącego panel z płytą główną, lub samej płyty głównej.
  • 1

Naprawiając komputer, bądź świadom tego, że przyczyną usterki może być element, którego nigdy o to byś nie podejrzewał, a to dlatego, że komputer jest czasami ciężej zrozumieć niż kobietę :) i dlatego też nie dziw się, że ktoś kto się na tym zna, nie jest w stanie na "pstryknięcie palcem" powiedzieć Ci, co się zepsuło :)

Asus H97-plus
Intel I5 4590 chłodzenie Cooler Master V6-GT
Kingston 2x4GB  1600MHz + Goodram Play DDR3 4GB 1600MHz
Gigabyte GF GTX 650 Ti Boost
Tagan Piperock III 700W
Zalman Z9-U3

#3 Kamillo

Kamillo
  • Moderatorzy
  • 5751 postów

Napisano 31 styczeń 2013 - 22:53

Najpierw sprawdź taśmę łącząca płytę główną z matrycą czy są po dociskane.
Następnie sprawdziłbym inwerter.
  • 1

#4 Chymek

Chymek
  • Użytkownicy
  • 457 postów
  • LokalizacjaWrocław

Napisano 01 luty 2013 - 17:21

Następnie sprawdziłbym inwerter.

Na matrycy ledowej ? :P
  • 0

Naprawiając komputer, bądź świadom tego, że przyczyną usterki może być element, którego nigdy o to byś nie podejrzewał, a to dlatego, że komputer jest czasami ciężej zrozumieć niż kobietę :) i dlatego też nie dziw się, że ktoś kto się na tym zna, nie jest w stanie na "pstryknięcie palcem" powiedzieć Ci, co się zepsuło :)

Asus H97-plus
Intel I5 4590 chłodzenie Cooler Master V6-GT
Kingston 2x4GB  1600MHz + Goodram Play DDR3 4GB 1600MHz
Gigabyte GF GTX 650 Ti Boost
Tagan Piperock III 700W
Zalman Z9-U3

#5 kamil2.1

kamil2.1
  • Użytkownicy
  • 3 postów

Napisano 01 luty 2013 - 18:41

Rozkręciłem całość, wszystko jest podłączone, to chyba panel :/ na stronie hp czytałem o podobnych problemach i piszą że panel do wymiany :o dzięki
  • 0

#6 Kamillo

Kamillo
  • Moderatorzy
  • 5751 postów

Napisano 01 luty 2013 - 21:43

Na matrycy ledowej ? :P

W niektórych są np. laptopach Dell z matrycą LED.

@UP: Ja wymienisz panel napisz czy pomogło, jeśli w ogóle masz zamiar wymieniać. :lol-sweat:
  • 0

#7 QuickSnake_pl

QuickSnake_pl
  • Użytkownicy
  • 44 postów

Napisano 02 luty 2013 - 13:17

W takim razie czeka Cie wymiana samego panelu,ale dałbym laptopa ogólnie do serwisu,nie baw się w to sam. Właśnie taka jest przypadłość HP,są dosyc awaryjne takze pdo wzgledem nadmiernego przegrzewania się.
  • 0
www.quicksnake.pl - hosting.

#8 kamil2.1

kamil2.1
  • Użytkownicy
  • 3 postów

Napisano 11 luty 2013 - 12:54

oddałem do serwisu, wymieniona matryca i po sprawie :) pozdro
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych