Jaka karta graficzna do płyty głównej ASUS M2V-TVM <GREEN>
Napisano 20 styczeń 2013 - 14:39
Płyta główna: ASUS M2V-TVM <GREEN>
Procesor: AMD SEMPRON 2800 + AM2 1,60 Ghz
Pamięć RAM: 2x 512 MB DDR2
Karta graficzna: Zintegrowana (nie weim jaka tyle mam napisane w zestawie komputerowym.)
Dysk twardy: WD lub UD (niewyraźnie napisane) CAVIAR 80GB ATA (chyba SATA a nie ATA tak mi się wydaje)
Oprogramowanie Windows XP HOME EDITION
PS: Czy mogę mieć większy RAM? W tej chwili mam 1GB czyli 2x 512 MB DDR2. W instrukcji pisze, że można zainstalować kości 246MB 512MB i 1GB. Czy mogę zainstalować 2x 1GB DDR2?
Napisano 23 styczeń 2013 - 17:36
Witam! Mam do Was pytanie. Jaka karta graficzna będzie pasowała do mojej płyty głównej ASUS M2V-TVM <GREEN>, tak aby nie kolidowała z żadną częścią. Moja specyfikacja komputera stacjonarnego:
Płyta główna: ASUS M2V-TVM <GREEN>
Procesor: AMD SEMPRON 2800 + AM2 1,60 Ghz
Pamięć RAM: 2x 512 MB DDR2
Karta graficzna: Zintegrowana (nie weim jaka tyle mam napisane w zestawie komputerowym.)
Dysk twardy: WD lub UD (niewyraźnie napisane) CAVIAR 80GB ATA (chyba SATA a nie ATA tak mi się wydaje)
Oprogramowanie Windows XP HOME EDITION
PS: Czy mogę mieć większy RAM? W tej chwili mam 1GB czyli 2x 512 MB DDR2. W instrukcji pisze, że można zainstalować kości 246MB 512MB i 1GB. Czy mogę zainstalować 2x 1GB DDR2?
Możesz mieć do 4Gb ramu, ale ingerencja w to nie ma sensu bo wartość twojego PC to około zgrzewka taniego piwa z biedronki. Radzę nie inwestować w niego. Kupić nowy sprzęt. Dobry komputer, który nadaje się do gier to koszt już od około 1600 zł.
Napisano 24 styczeń 2013 - 12:39
hmm raczej wolałbym coś kupić do 1000zł bo budżet więcej nie pozwala. CHodzi tylko o samą centralkę. Widziałem na allegro za 900zł z 8GB RAMu 500GB dysk twardy intel core i7 procfesorMożesz mieć do 4Gb ramu, ale ingerencja w to nie ma sensu bo wartość twojego PC to około zgrzewka taniego piwa z biedronki. Radzę nie inwestować w niego. Kupić nowy sprzęt. Dobry komputer, który nadaje się do gier to koszt już od około 1600 zł.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 3
0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych