Asus F5N nie włącza się
Napisano 13 styczeń 2013 - 19:59
Został zalany napojem, okazało się ze napój pokleił przyciski na klawiaturze i po włączeniu laptopa rożne klawisze były włączone więc klawiaturę wymieniłem.
Po zamontowaniu nowej klawiatury normalnie włączyłem laptopa sprawdziłem klawiaturę było ok więc go wyłączyłem.
Po 2 godzinach chciałem go uruchomić nacisnąłem przycisk power i nic wgl nie ma reakcji, próbowałem na samym zasilaczu na samej baterii i nic to nie dało, laptop stał 2 dni i nagle po podłączeniu ładowarki dało normalnie się z niego korzystać uruchomił się troszkę korzystałem z niego później go wyłączyłem i na następny dzień znowu taka sama sytuacja laptop nie chce się uruchomić nie mam pojęcia co z tym zrobić.
Sprawdziłem napięcie na zasilaczu jest ok.
Napisano 13 styczeń 2013 - 21:13
Raczej bez serwisu się nie obejdzie, trzeba rozkręcić i sprawdzić.
Napisano 21 styczeń 2013 - 04:32
Zakupiłem alkohol izopropylowy i rozebrałem laptopa, okazało się że ciecz dostała się na płytę główną i jej ślady znalazłem na obszarze zaznaczonym na zdjęciu poniżej,na co nałożyć alkohol izopropylowy żeby dobrze doczyścić tą płytę jest to zaschnięty napój więc łatwo nie chce zejść.
No i oprócz tego co ew sprawdzić,coś zdziałać póki płyta główna jest wyciągnięta ?
Napisano 21 styczeń 2013 - 16:34
Naprawiając komputer, bądź świadom tego, że przyczyną usterki może być element, którego nigdy o to byś nie podejrzewał, a to dlatego, że komputer jest czasami ciężej zrozumieć niż kobietę i dlatego też nie dziw się, że ktoś kto się na tym zna, nie jest w stanie na "pstryknięcie palcem" powiedzieć Ci, co się zepsuło
Asus H97-plus
Intel I5 4590 chłodzenie Cooler Master V6-GT
Kingston 2x4GB 1600MHz + Goodram Play DDR3 4GB 1600MHz
Gigabyte GF GTX 650 Ti Boost
Tagan Piperock III 700W
Zalman Z9-U3
Napisano 22 styczeń 2013 - 06:41
Napisano 22 styczeń 2013 - 13:32
Płytę wyczyściłeś już czy jeszcze?
Napisano 23 styczeń 2013 - 21:05
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych