Skocz do zawartości

Zdjęcie

Problem z zaufaniem.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2 odpowiedzi w tym temacie

#1 Laku

Laku
  • Użytkownicy
  • 5 postów

Napisano 12 styczeń 2013 - 21:24

Witam, nie znam się na komputerach. Dostałem propozycję współprowadzenia jednego z większych fanpage na Facebooku. Właściciel (główny administrator) żąda mojego adresu e-mail dzięki któremu loguję się na Facebooku "Za chwilkę dostaniesz uprawnienia administracyjne , tylko musisz mi podać swojego maila którym logujesz sie nafejsa" Czy jest jakieś prawdopodobieństwo tego, że przejmie moje dane/konto na facebooku itd itp.

Sprawa jest gorąca i bardzo pilna.

"żebym Cię mógł dodać jako admina Bo muszę wpisać maila .."

Pozdrawiam!
  • 0

#2 Kamillo

Kamillo
  • Moderatorzy
  • 5751 postów

Napisano 12 styczeń 2013 - 22:18

Nie ma innej możliwości wpisania Cię do listy administratorów/moderatorów bez nie podania adresu e-mailowego.
Wiem, bo sam prowadzę stronę i trzeba podać adres e-mailowy.

Podajesz tylko e-mail, hasła nie musisz podawać ani do konta na facebook ani do e-maila.
Więc raczej nie ukradnie Ci konta.
Zapoznaj się z zabezpieczaniami na facebook - masz tam możliwość sprawdzania każdego nowego zalogowania na konto.
Czyli jak ktoś zaloguje się z innego komputera na e-maila przyjdzie Ci wiadomość lub skorzystać z opcji logowania przez telefon.
  • 0

#3 Zeus

Zeus
  • Użytkownicy
  • 13 postów

Napisano 28 luty 2013 - 11:50

Wyjaśnij mi jedno skoro nie znasz się na komputerach i nie znasz jezyków programowania, to na jakiej podstawie zostałeś wytypowany jako administrator / moderator facebook-a ? Zastanów się nad tym po drugie to może być próba oszustwa bądź wymuszenia pod żadnym pozorem nie podawaj żadnych danych jeśli wydaje Ci się to podejrzane. Ostateczna decyzja nalezy do Ciebie ponieważ Ty decydujesz komu te dane udostępnić także tylko ostrzegam
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych