Mruganie monitora
Napisano 11 styczeń 2013 - 17:32
gdy na początku włączam komputer za pierwszym razem mój "monitor" nie zaskoczy i muszę zresetować komputer. Gdy maszyna już się włączy zacyna się natrętne "mryganie" tzn. monitor gaśnie, leko się podświetla (jaśnejszy czarny się robi), żeby powrócić do pierwotnego stanu. I tak pare razy. Problem się nasila coraz bardziej, a najbardziej widoczny jest w początkowym statium urzytkowania
Monitor na 99% jest sprawny, ponieważ po podłączeniu do innego kompa dziła poprawnie.
Moje pytanie jest więc takie. Odczego jest ten problem (kartka graficzna, wejście czy może system). Dodam jeszcze, że w ostatnim czasie WIN7 zaczął mi lekko szwankować.
Licze na odpowiedz i z góry dziękuje
Napisano 11 styczeń 2013 - 17:39
Naprawiając komputer, bądź świadom tego, że przyczyną usterki może być element, którego nigdy o to byś nie podejrzewał, a to dlatego, że komputer jest czasami ciężej zrozumieć niż kobietę i dlatego też nie dziw się, że ktoś kto się na tym zna, nie jest w stanie na "pstryknięcie palcem" powiedzieć Ci, co się zepsuło
Asus H97-plus
Intel I5 4590 chłodzenie Cooler Master V6-GT
Kingston 2x4GB 1600MHz + Goodram Play DDR3 4GB 1600MHz
Gigabyte GF GTX 650 Ti Boost
Tagan Piperock III 700W
Zalman Z9-U3
Napisano 11 styczeń 2013 - 18:03
A jak płyta by była to by mogłabyć ona objawem takich rzeczy jak. np
-czasem nie działa myszka, temp. na procku czasem pokazuje 127C.
Bo czasem mi się też takie usterki pojawiają i myślałem ze to wina systemu ]
Napisano 11 styczeń 2013 - 18:05
Naprawiając komputer, bądź świadom tego, że przyczyną usterki może być element, którego nigdy o to byś nie podejrzewał, a to dlatego, że komputer jest czasami ciężej zrozumieć niż kobietę i dlatego też nie dziw się, że ktoś kto się na tym zna, nie jest w stanie na "pstryknięcie palcem" powiedzieć Ci, co się zepsuło
Asus H97-plus
Tagan Piperock III 700W
Zalman Z9-U3
Napisano 11 styczeń 2013 - 18:07
no na pewno Po resecie jest już normalnie w granicach 35CNo też mogłoby być od płyty bo raczej 127 stopni to byś nie wyciągnął na procku i żeby się komp nie wyłączył
Czyli najlepiej oddać płyte głowną na gwarancjie;)
A ja głupi chciałem już system przeinstalowac
Napisano 11 styczeń 2013 - 18:12
Asus H97-plus
Tagan Piperock III 700W
Zalman Z9-U3
Napisano 11 styczeń 2013 - 18:13
Sprawdze sprawdze ] Ale mówisz ze raczej płyta:)??
Napisano 11 styczeń 2013 - 18:19
Asus H97-plus
Tagan Piperock III 700W
Zalman Z9-U3
Napisano 11 styczeń 2013 - 18:22
Zważając na te dwa inne problemy to właśnie płytę bym obstawiał ale niestety uszkodzenie karty też jest bardzo prawdopodobne
Nie pocieszyłeś mnie;( Myślałem że ktoś powie wystarczy przekecić śrubke czy coś takiego, atu widze ze grubsza naprawa ]
I ostatnie pytanie za 10 punktów. Czy jakby była to płyta główna to czy te objawy mogły by "ustępować" (tzn. im dłuzej komputer chodzi tym żadziej mruga)
Napisano 11 styczeń 2013 - 18:36
Asus H97-plus
Tagan Piperock III 700W
Zalman Z9-U3
Użytkownicy przeglądający ten temat: 3
0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych