Witam
Mam następującą konfigurację :
CPU - amd phenom 955Be + boxowe chłodzenie
Mobo - MSI 870 C45
Ram - Kingston HyperX 2x4gb 1600Mhz
GPU - radeon gigabyte hd 4350
zasilacz - Xfx Pro 650W
obudowa- SilentiumPC Gladius 800 Pure Black
dysk SEAGATE Barracuda 7200.12 SATA 3Gb/s 500GB
System Win 7 64 bity. Office 2010.
I moje zastrzeżenia budzi praca w wordzie czy przeglądanie pdf-ów, gdy mam dokument w wordzie powiedzmy 10 stron z grafiką(zdjęcia wykresy, przewaga nad tekstem) oraz tekst jak przewijam strony na rolce myszki to skoki jak nie wiem, nie mam pojęcia co może być przyczyną czy to coś z oprogramowaniem? czy procesor nie daje rady nie mam pojęcia? Tak samo ja mam pdf otwarty powiększe i przewijam to strasznie powoli. Dodam że to samo tyczy się otwartych stron internetowych jak mam w zakładach więcej niż 10 na pewno to przewijając stronę nie jest to płynne, ale czy ten komputer/procesor nie powinien sobie dać z tym radę?
Co może być przyczyną?
AMD pehnom 955 - nie daje rady? Wolna praca w Office, Mozzilla, z pdf
Started by mavi, 08 Jan 2013 23:24
8 replies to this topic
Posted 08 January 2013 - 23:24
Posted 09 January 2013 - 11:27
Pobierz sterowniki z oficjalnej strony AMD, wybierz swój model i system jaki używasz (32/64bity). Powinno pomóc.
There's completely no way to improve the Perfection.
E8200@4.25GHz | GA-EP45-UD3LR | Gainward GTS250 | 2xF3-1TB Matrix Raid | SB Audigy2
ModXStream 500W | Corsair 2x1GB XMS2 DHX + Patriot 2x1GB LLK CL4@1075MHZ | HE1225 |
E8200@4.25GHz | GA-EP45-UD3LR | Gainward GTS250 | 2xF3-1TB Matrix Raid | SB Audigy2
ModXStream 500W | Corsair 2x1GB XMS2 DHX + Patriot 2x1GB LLK CL4@1075MHZ | HE1225 |
Posted 09 January 2013 - 16:43
A ile już masz tam system zainstalowany?
Masz SP1 i resztę aktualizacji? Programy zaktualizowane do najnowszych wersji?
Robiłeś czyszczenie systemu?
Masz SP1 i resztę aktualizacji? Programy zaktualizowane do najnowszych wersji?
Robiłeś czyszczenie systemu?
Posted 09 January 2013 - 17:34
System mam ponad rok tak jest service pack1, miałem wcześniej hd radeona 6850 i włozyłem 4350 nie wgrywałem sterowników, z dodaj usuń programy nie mogę usunąć catalysta? Czym zrobić dobre czyszczenie rejestru?
Posted 09 January 2013 - 18:15
Zainstalowałem najnowsze z netu z strony amd i dalej to samo dokument word nie przewija się płynnie tylko są skoki.
Posted 09 January 2013 - 23:50
Sterowniki odinstalowuje się przed wyjęciem sprzętu z komputera.
Jeśli masz złe sterowniki od grafiki to zainstaluj prawidłowe ze strony producenta.
Zaktualizuj też resztę sterowników.
Czyszczenie rejestru zostawiłbym prawie na koniec, a zajął się aktualizacją programów, wtyczek np. przeglądarki, java, flash itp.
Programy, których nie używasz skasowałbym.
Następnie polecam pełny skan programem Malwarebytes Anti-Malware Free.
Jeśli coś wykryje to usunąć całkowicie z komputera.
Rejestr możesz przeczyścić CCleaner, przy okazji przeczyść też system i usuń zbędne programy z autostartu.
Jeśli nie wiesz, które daj pełną listę programów jakie tam są.
A na koniec defragmentacje dysku programem Defraggler (Pełne)
Jeśli masz złe sterowniki od grafiki to zainstaluj prawidłowe ze strony producenta.
Zaktualizuj też resztę sterowników.
Czyszczenie rejestru zostawiłbym prawie na koniec, a zajął się aktualizacją programów, wtyczek np. przeglądarki, java, flash itp.
Programy, których nie używasz skasowałbym.
Następnie polecam pełny skan programem Malwarebytes Anti-Malware Free.
Jeśli coś wykryje to usunąć całkowicie z komputera.
Rejestr możesz przeczyścić CCleaner, przy okazji przeczyść też system i usuń zbędne programy z autostartu.
Jeśli nie wiesz, które daj pełną listę programów jakie tam są.
A na koniec defragmentacje dysku programem Defraggler (Pełne)
Posted 10 January 2013 - 10:11
Zaktualizowałem sterowniki, jak pokazać te programy z autostart?
Posted 10 January 2013 - 10:12
Bo dalej to samo nie wiem czy format? Czy to ostateczność? Już nie mam siły czy to faktycznie wina sprzętu?
Posted 10 January 2013 - 12:23
Zapisz do pliku z każdej zakładki.
Zrób wszystko po kolei, a rezultat musi być, bo sama aktualizacja sterowników to wiadomo, że Ci nic nie da.
Zrób wszystko po kolei, a rezultat musi być, bo sama aktualizacja sterowników to wiadomo, że Ci nic nie da.
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users