Skocz do zawartości

Zdjęcie

Motherboard Service

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
Brak odpowiedzi do tego tematu

#1 Vicious Jack

Vicious Jack
  • Użytkownicy
  • 750 postów

Napisano 14 maj 2009 - 20:51

Wpadłem na pomysł tematu, w którym każdy pochwaliłby się swoją MOBO z krótkim opisem i funkcjami, zaletami, wadami oraz linkiem do aktualnych/ostatnich sterowników. Oszczędziłoby to czasu na pisanie w różnych tematach. Temat ten ma służyć przekazywaniu informacji.

ASUS P4P800 SE

Rok produkcji: 2003 :)
Chipset: Intel 865PE
Producent: Asus
Socket: 478
Technologia: Dual Channel DDR, Hyper-Threading
Typ procesora: Intel Celeron, Intel Pentium 4
Zintegrowany: karta dźwiękowa, karta sieciowa

http://img.uno.pl/zdjecie/2354/300/300

Płyta P4P800 SE ma wsparcie FSB800 oraz maksymalną pamięć RAM 4GB DDR-DIMM (praca w dwóch kanałach - większa wydajność).
Interfejs AGP x8 (niestety), dyski twarde pod SATA1. Zgodność ze standardem Gigabit Ethernet.
Technologia ASUS Hyper Path (zwiększenie wydajności płyty i podzespołów do niej podłączanych).
Najsilniejszy procesor możliwy do instalacji to Intel Prescott 3.6GHz (jednordzeniowy).
Zainstalowany port WiFi.

W mojej opinii karta może jest już babcią, ale daje radę. Jedyną wadą jest interfejs AGP x8, który uniemożliwia instalację naprawdę mocnych kart graficznych. Najsilniejszą jaką spotkałem na rynku (eBay) jest Geforce 7950 1GB (karta ma DWA rdzenie!). Poza tym jest solidna, wytrzymała. Szybko się nagrzewa, ale do tego wystarczy dobre chłodzenie.

Link do najnowszych sterowników:

ASUSTeK Computer Inc.
W poszczególnych okienkach wystarczy wybrać odpowiedni model.
  • 0
Gigabyte 970-UD3, AMD Phenom II X4 955, Gigabyte Radeon HD6770, 2x2GB GoodRam PC1600, Seagate Barracuda 1TB, OCz 500W, Windows 7 Pro 64-bit, Realtek RTL8139 50mbps, SE Xperia X10i

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych