Jump to content

Photo

VAIO SVE1112M1E - pytanie...

• Please log in to reply
6 replies to this topic

#1 Mateo1991

Mateo1991
  • Użytkownicy
  • 57 posts
  • LokalizacjaBydgoszcz / Munster

Posted 04 January 2013 - 20:19

Witam ponownie forumowiczów. :D

Kolega posiada SONY VAIO SVE1112M1E z systemem Windows 8.
Na allegro znalazłem identyczny: LINK
Tyle wiem bo tylko tyle pisze pod notebook-iem.
Komputer po uruchomieniu prosi o hasło i po wpisaniu hasła pojawia się monit, że komputer jest offline i nic się nie dzieje...;/
Wcześniej chodził bez problemu więc próbowałem przywrócić go do stanu pierwotnego lecz nie mogę, gdyż podczas uruchamiania komputera wciskam klawisz "F8" i nic się nie dzieje za wyjątkiem dalszego ładowania systemu...;/
Dodam także, że nie mogę dostać się do BIOS-u za pomocą klawisza "F2", próbowałem także wciskać klawisz "DELETE" lecz też nie działa...
Próbowałem przy użyciu klawiatury w notebook-u jak i przy użyciu klawiatury USB.
Czy do tej serii komputerów VAIO da się wogle uruchomić tryb awaryjny lub BIOS-a?
Przepraszam za błędy w pisowni, staram się lecz jestem dyslektykiem.
  • 0
Dołączona grafika

#2 Chymek

Chymek
  • Użytkownicy
  • 457 posts
  • LokalizacjaWrocław

Posted 05 January 2013 - 16:39

Niestety z win8 to w tej chwili będzie mało osób, które będą mogły pomóc, bo nie dość, że jest to nowe i mało kto używa to tym bardziej mało osób wie jak czemu poradzić. Mogę Ci powiedzieć tylko tyle, że w Lenovo komputer wchodzi do bios, ale faktem jest, że nie wyświetla się opcja wejścia do biosu. Przy włączeniu komputera, najlepiej odrazu trzymać f2 to wtedy wejdzie, spróbuj może tutaj też to zadziała, bo jakoś przecież powinno. Jeżeli chodzi o ten tryb offline to może chodzi o to, że win nie jest aktywowany ? komedią jest to, że w komputerach przystosowanych do win8 są całkowicie inne ( o wiele bardziej skomplikowane ) biosy i do tego licencja na win8 jest zapisana w bios ! ( przynajmniej tak jest w Lenovo ) więc jak taki zwykły człowiek ma sobie z tym poradzić ? :/ Wciskanie f8 może Ci nic nie dać, bo nawet kody błędów ( bluscreen ) są całkowicie inne niż były wcześniej. Może z czasem ten windows będzie fajny w użytkowaniu, ale jak na chwilę obecną to stwarza tylko problemy, a przynajmniej tak to wygląda z mojej strony jak i moich kolegów, którzy ze mną pracują w serwisie ;) Od biedy to weź odeślij go na gwarancję i napisz, że nie da się przywrócić systemu, to może zrobią to za darmo i będzie spokój :D
  • 1

Naprawiając komputer, bądź świadom tego, że przyczyną usterki może być element, którego nigdy o to byś nie podejrzewał, a to dlatego, że komputer jest czasami ciężej zrozumieć niż kobietę :) i dlatego też nie dziw się, że ktoś kto się na tym zna, nie jest w stanie na "pstryknięcie palcem" powiedzieć Ci, co się zepsuło :)

Asus H97-plus
Intel I5 4590 chłodzenie Cooler Master V6-GT
Kingston 2x4GB  1600MHz + Goodram Play DDR3 4GB 1600MHz
Gigabyte GF GTX 650 Ti Boost
Tagan Piperock III 700W
Zalman Z9-U3

#3 Mateo1991

Mateo1991
  • Użytkownicy
  • 57 posts

Posted 16 January 2013 - 07:53

Komputer zrobiony w serwisie na poczekaniu :D
Chymek dzięki za odpowiedź :)
Do zamknięcia :)

• 0
Dołączona grafika

#4 Chymek

Chymek
  • Użytkownicy
  • 457 posts
  • LokalizacjaWrocław

Posted 16 January 2013 - 16:29

Napisz jeszcze co z nim zrobili :) pewnie zainstalowali system od nowa, ale coś jeszcze ? wymieniali cokolwiek ? może aktualizacja bios usuwa taki problem :)
  • 0

Naprawiając komputer, bądź świadom tego, że przyczyną usterki może być element, którego nigdy o to byś nie podejrzewał, a to dlatego, że komputer jest czasami ciężej zrozumieć niż kobietę :) i dlatego też nie dziw się, że ktoś kto się na tym zna, nie jest w stanie na "pstryknięcie palcem" powiedzieć Ci, co się zepsuło :)

Asus H97-plus
Intel I5 4590 chłodzenie Cooler Master V6-GT
Kingston 2x4GB  1600MHz + Goodram Play DDR3 4GB 1600MHz
Gigabyte GF GTX 650 Ti Boost
Tagan Piperock III 700W
Zalman Z9-U3

#5 Formulao

Formulao
  • Użytkownicy
  • 148 posts
  • LokalizacjaRuda Śląska

Posted 16 January 2013 - 17:26

Też jestem ciekaw co z nim zrobili.
  • 0

#6 Komputel_pl

Komputel_pl
  • Użytkownicy
  • 54 posts

Posted 17 January 2013 - 14:03

Jeżeli temat jest w dalszym ciągu aktualny,to ja także jestem ciekawy co było w nim wymieniane jeżeli cokolwiek w ogóle było. Bo ponowna instalacja systemu i format to niemal pewniak.
  • 0

#7 Mateo1991

Mateo1991
  • Użytkownicy
  • 57 posts

Posted 17 January 2013 - 23:45

Nie wiem dokładnie ale wpisali chyba kod "comp2012" czy coś w tę stronę. "Na poczekaniu" :D
  • 0
Dołączona grafika

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users