Skocz do zawartości

Zdjęcie

Drukarka mi nie drukuje! Pomocy!

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2 odpowiedzi w tym temacie

#1 rafalek

rafalek
  • Użytkownicy
  • 1 postów

Napisano 09 grudzień 2012 - 17:43

Witam. Mam drukarkę HP Deskjet D1360 od jakichś 5 lat. Jak dotąd nie było problemów. Jakiś tydzień temu poszedłem do sklepu kupić nowy czarny tusz. Przychodzę do domu, chciałem coś wydrukować i... i nic. Drukarka w ogóle nie reaguje, a papier i czarny tusz jest. Wcześniej drukowało wszystko bez problemu nawet jak nie miałem sterownika. Teraz zainstalowałem jakiś sterownik z neta (bo oryginalny nie dziala na w7) i dalej jest to samo. Co robić? Mam dużo rachunków do drukowania!
  • 0

#2 Kamillo

Kamillo
  • Moderatorzy
  • 5751 postów

Napisano 09 grudzień 2012 - 19:51

Jaki to typ systemu 32-bit/64-bit?
Drukarka musiała mieć jakiś sterownik zainstalowany, być może zainstalował się tle (pobrany przez WU), a ty nawet o tym nie wiesz.
Podłącz drukarkę pod USB i sprawdź czy w Menedżerze urządzeń nie ma wykrzykników (możesz też wkleić screena) - jak są podaj jakie.
Zobacz w Dodaj/Usuń Programy czy jest coś z HP (twoja drukarka - możesz też wkleić screena)
I napisz jak oryginalny nie działa? Pobierałeś go ze strony producenta? Czy chodzi Ci, że go w ogóle nie ma na Win7?
  • 0

#3 mw_1975

mw_1975
  • Użytkownicy
  • 2535 postów

Napisano 09 grudzień 2012 - 21:32

Wymieniłeś tylko jeden tusz? Sprawdź drugi, większość drukarek nie pójdzie z jednym pustym tuszem.
  • 0
AMD Phenom II 955
Pentagram Karakorum HP-120 AlCu + Arctic Cooling AF1225L
4 GB DDR3 1600 MHz
Było Asus Radeon HD 6950 DCU II, jest XFX 7850 z AC Mono - czego się nie robi dla tej ciszy!
SilentiumPC Deus G1 600W

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych