Forum PCFoster.pl: Odzyskanie wpisu z rejestru - Forum PCFoster.pl

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Odzyskanie wpisu z rejestru

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   pith3r 

• Grupa: Użytkownicy
  • Postów 5

Napisano 26 grudzień 2009 - 15:15

Witam od kilku dni może nawet tygodni mam pewien problem. Wiec pewnego dnia kiedy chciałem sprawdzić pocztę na Microsoft Office Outlook gdzie nazwę użytkownika i hasło mam w nim zapamiętane wyskoczyło mi pytanie o ponowne podanie hasła które zmieniłem ze względu bezpieczeństwa i niestety po jakimś czasie w ogóle zapomniałem co to było za hasło (korzystam zawsze z jednego lecz sytuacja zmusiła mnie do zmiany). Próbowałem odzyskać hasłu przez serwis internetowy z którego korzystam lecz również zapomniałem odpowiedzi na security question. Używam tej poczty od lat i muszę jakoś uzyskać do niej dostęp... niestety nic mi nie dało kontaktowanie się z serwisem Yahoo. Nie wiem dlaczego hasło zostało zresetowane (może moje dziecko coś zrobiło). O ile wiem w Outlooku hasło zapisuje się w rejestrze. Czy jest jakiś sposób/program na odzyskanie danego wpisu z rejestru i podmienienie aktualnego aby dane hasło zostało odzyskane? Gdzieś kiedyś czytałem o jakimś RegRecovery pytanie tylko czy to pomoże. Hasło i dane konta zapisują się tylko tutaj? HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Office\Outlook\OMI Account Manager
Serdecznie dziękuje za pomoc ponieważ bardzo jest dla mnie ważne odzyskanie tego konta.
0

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   Mateusz 

• Redaktor naczelny
  • Grupa: Administratorzy
  • Postów 1527

Napisano 26 grudzień 2009 - 16:50

Sprawdź to: http://www.nirsoft.n...ils/mailpv.html
Dołącz PCFoster.pl na Facebooku: http://www.facebook.com/pcfosterpl :) Zapraszamy!
0

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   pith3r 

• Grupa: Użytkownicy
  • Postów 5

Napisano 26 grudzień 2009 - 18:15

Cytat

Niestety próbowałem już tego, podaje mi dane konta, host, wszystko ale przy kolumnie "password" jest puste miejsce. Dlatego uważam ze jeśli istnieje jakiś sposób odzyskania tego wpisu z rejestru i jeżeli da się podmienić z tym aktualny to mogłoby to coś pomóc o ile da się coś takiego w ogóle zrobić.
0

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   Michal 

• Michal
  • Grupa: Administratorzy
  • Postów 1310
  • LokalizacjaRybnik

Napisano 27 grudzień 2009 - 11:07

Nie do końca jestem pewien ale spróbować nie zaszkodzi. Spróbuj przywrócić system do wcześniejszego stanu
Dołączona grafika
Dołącz do fanów PCFoster.pl na Facebooku. Zapraszamy!
0

Strona 1 z 1