Cześć wszystkim! Gram w MU od jakiegoś czasu i ostatnio próbowałem różnych klas na nowym serwerze. Zastanawiam się, które z nich są naprawdę zbalansowane. Na przykład sam grałem Dark Knight i miałem wrażenie, że czasami jest zbyt mocny w PVP, a w PVE średnio sobie radzi. Macie jakieś swoje typy, które według was trzymają poziom i są w miarę równe dla wszystkich?

Jakie klasy MU są według was najlepiej zbalansowane?
Posted Today, 20:01
Posted Today, 20:24
Z mojej strony wydaje mi się, że najlepszy balans mają klasy jak Dark Wizard i Elf. Ostatnio na https://www.mutop100.com/new-servers znalazłem nowy serwer i testowałem różne buildy – Dark Wizard świetnie radzi sobie zarówno solo, jak i w party, a Elf ma fajny balans między wsparciem a ofensywą. Próbowałem też różne kombinacje broni i skillów i naprawdę czuć, że te klasy mają fajną dynamikę, nie czujesz się ani totalnie OP, ani słabo.
Posted Today, 20:24
Nie jestem fanem oceniania klas tylko po statystykach. Czasem najlepszą zabawę daje po prostu obserwowanie innych graczy i sprawdzanie, jak różne klasy współpracują w party. Nawet jeśli jakaś klasa wygląda na słabszą na papierze, w praktyce może być super przydatna w odpowiednich sytuacjach, zwłaszcza podczas grindów i eventów na nowych serwerach.
2 user(s) are reading this topic
0 members, 2 guests, 0 anonymous users