Witam, ostatnio spotkałam się z dość niepokojącym dla mnie zjawiskiem i zastanawiam się czym to mogło być spowodowane.
A chodzi o to, że gdy weszłam na pewne forum na którym czasami się wypowiadam strona wyglądała tak jakby na moim kompie był zalogowany inny użytkownik tego forum. Z kolei gdy chciałam zajrzeć na jego profil "z punktu widzenia właściciela" to nie dało się tego zrobić, pisało, że nie mam uprawnień do przeglądania tej strony czy coś w tym stylu...
Sprawdzałam na drugim komputerze(podłączonym do tej samej sieci) i tam też jakby ten użytkownik był zalogowany. Za jakiś czas odświeżyłam stronę i już nie był...
tylko teraz jak to wytłumaczyć? czy ktoś mi się czasem nie włamał do kompa?
z góry dziękuje za odp

Ktoś mi się włamał do komputera?
Rozpoczęty przez Ana_93, 27 lut 2012 20:51
4 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 27 luty 2012 - 20:51
Napisano 27 luty 2012 - 21:24
Bardzo dziwne ja tak miałem kiedyś z GG ale to mi się robiło coś takiego ,że samo wysyłało wiadomości byle jakie.
Napisano 28 luty 2012 - 12:49
Jeśli się wylogujesz i zalogujesz dalej zostaje tak samo? Mnie to wygląda na błąd serwera bazy danych. Przecież aby się zalogować pod innym nickiem z Twojego komputera, ktoś musiałby mieć do niego dostęp. Popytaj, czy ktoś nie logował się z Twojego PC do tamtego forum. System zapamiętuje ostatnie logowanie i zawsze od tego zaczyna próbę dostępu do konta.
AMD Phenom II 955
Pentagram Karakorum HP-120 AlCu + Arctic Cooling AF1225L
4 GB DDR3 1600 MHz
Było Asus Radeon HD 6950 DCU II, jest XFX 7850 z AC Mono - czego się nie robi dla tej ciszy!
SilentiumPC Deus G1 600W
Pentagram Karakorum HP-120 AlCu + Arctic Cooling AF1225L
4 GB DDR3 1600 MHz
Było Asus Radeon HD 6950 DCU II, jest XFX 7850 z AC Mono - czego się nie robi dla tej ciszy!
SilentiumPC Deus G1 600W
Napisano 28 luty 2012 - 13:52
Jeśli się wylogujesz i zalogujesz dalej zostaje tak samo?
tzn. taka sytuacja mi się raz zdażyła i jak na razie się nie powtórzyła, wtedy się nie wylogowałam z tamtego konta tylko zostawiłam jak było i po jakimś czasie jak odświeżyłam stronę już wszystko było normalnie.
Przecież aby się zalogować pod innym nickiem z Twojego komputera, ktoś musiałby mieć do niego dostęp. Popytaj, czy ktoś nie logował się z Twojego PC do tamtego forum.
No właśnie w tym problem, że nikt nie korzystał z tego komputera poza mną.
No i nie wiem co o tym myśleć... mam nadzieję tylko, że nikt mi się do kompa nie włamał...

A w ogóle to dzięki za odp

EDIT:
Znowu miałam taką sytuację tylko tym razem był to inny użytkownik.
W sumie podejrzewałabym administratora tamtego forum o chęć zrobienia mi na złość bo za mną chyba nie przepada, ale czy to może mieć jakiś związek? Czy może się logować z kont różnych użytkowników na moim kompie i tym samym działać mi na nerwy a jednocześnie np. szpiegować mi komputer?

Nie no wiem zadaje głupie pytania, ale to mi nie daje spokoju...
Napisano 29 luty 2012 - 19:01
Witaj:)
To tak, żeby się zalogować na Twoje konto (korzystając z gotowych systemów forów) musiałby Ci sam zmienić hasło, odgadnięcie jest o tyle trudne, o ile właściciel konta założył odpowiednio trudne hasło, na serwerze jest odpowiednio zaszyfrowane.
"strona wyglądała tak jakby na moim kompie był zalogowany inny użytkownik tego forum"
Czy informacja typu "zalogowany jako" wskazywała na tego innego użytkownika?
Jeśli tak to (jeśli chcesz się trudzić) napisz o tym fakcie do administratora ponieważ może to świadczyć o groźnych błędach w aplikacji, możliwe nawet, że ktoś włamał się na serwer i to jego sprawka.
To logowanie się dosłownie z Twojego komputera nie jest możliwe, chyba że komputer jest zarażony jakimś wirusem (wtedy dane z komputera mogły by być zagrożone), ale to już inna kwestia.
Najrozsądniej byłoby napisać do admina forum, być może tym czynem uratujesz mu forum
Pozdrawiam.
To tak, żeby się zalogować na Twoje konto (korzystając z gotowych systemów forów) musiałby Ci sam zmienić hasło, odgadnięcie jest o tyle trudne, o ile właściciel konta założył odpowiednio trudne hasło, na serwerze jest odpowiednio zaszyfrowane.
"strona wyglądała tak jakby na moim kompie był zalogowany inny użytkownik tego forum"
Czy informacja typu "zalogowany jako" wskazywała na tego innego użytkownika?
Jeśli tak to (jeśli chcesz się trudzić) napisz o tym fakcie do administratora ponieważ może to świadczyć o groźnych błędach w aplikacji, możliwe nawet, że ktoś włamał się na serwer i to jego sprawka.
To logowanie się dosłownie z Twojego komputera nie jest możliwe, chyba że komputer jest zarażony jakimś wirusem (wtedy dane z komputera mogły by być zagrożone), ale to już inna kwestia.
Najrozsądniej byłoby napisać do admina forum, być może tym czynem uratujesz mu forum

Pozdrawiam.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych