Forum Komputerowe PCFoster.pl: babylon search - Forum Komputerowe PCFoster.pl

Skocz do zawartości


Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

babylon search jak usunąć babylon search IE?

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   blabla 

  • Grupa: Użytkownicy
  • Postów 3
  • Rejestracja: pią, 16 gru 11

Napisano 16 grudzień 2011 - 02:30

Witam.

Zgłaszam się do Was z zapytaniem. Jak mogę całkowicie usunąć wyszukiwarkę babylon serach ze swojego komputera. Napomnę, iż używam Internet Explorera 7 i Windowsa XP. Usunęłam go z dostawców wyszukiwania również z komputera za pomocną dodawania lub usuwania programów. Ustawiłam jako główną stronę google mimo to wciąż pojawia się w nowej zakładce. Proszę o listę kroków, które powinnam wykonać by pozbyć się tego usrostwa.

Pozdrawiam.

http://wstaw.org/m/2011/12/16/help.JPG
0


#2 Użytkownik nie jest zalogowany   Duath 

  • I am The Law
  • Grupa: Redaktorzy
  • Postów 2114
  • Rejestracja: pią, 16 paź 09
  • Lokalizacja404

Napisano 16 grudzień 2011 - 10:08

Na początek radziłbym Ci zmienić przeglądarkę. Wszystko jest znacznie bezpieczniejsze i sprawniejsze niż Internet Explorer. Spróbuj Operę albo Google Chrome.
Intel i5-3570K | ASRock Z77 Extreme4 | Corsair Vengeance LP 8GB | Radeon HD7870 | Samsung 840 Pro 128GB | Samsung F3 1TB | OCZ ModXStream Pro 500W

Duath
0

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   magik092 

  • Grupa: Użytkownicy
  • Postów 1553
  • Rejestracja: czw, 10 cze 10

Napisano 16 grudzień 2011 - 16:38

Dokładnie, IE w wersji mniejszej niż 9 to niczym samo-okaleczanie.
Zamiennik dla IE to chyba (wizualnie) Mozilla, Chrome trzeba trochę opanować ale myślę, że to raczej zabawa :D Opera wymaga, a raczej jeśli użytkownik więcej wymaga to dla niego Opera xD Do pakietu dorzuciłbym Safari, również całkiem przyjemnie się na niej surfuje :)
Dołączona grafika
0

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   blabla 

  • Grupa: Użytkownicy
  • Postów 3
  • Rejestracja: pią, 16 gru 11

Napisano 16 grudzień 2011 - 20:26

super...
prosilabym jednak o odpowiedz na moje pytanie.
0

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   mw_1975 

  • Grupa: Moderatorzy
  • Postów 2053
  • Rejestracja: pon, 11 lip 11

Napisano 17 grudzień 2011 - 02:08

Najważniejsze, aby nie klikać co popadnie. Paski dodawane mają to do siebie, że przeważnie nie trzeba ich instalować. Przy instalacji powinno się wybrac niestandardową i wyłączać takie paski i wyszukiwarki. Na razie zajrzyj do menu narzędzia i wybierz "Zarządzaj dodatkami". Jesli tam znajdziesz Babylona, to go wyłącz. Poza tym, wyczyść wszystkie historie, cache i cookies.
AMD Phenom II 955
Pentagram Karakorum HP-120 AlCu + Arctic Cooling AF1225L
4 GB DDR3 1600 MHz
Było Asus Radeon HD 6950 DCU II, jest XFX 7850 z AC Mono - czego się nie robi dla tej ciszy!
SilentiumPC Deus G1 600W
0

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   magik092 

  • Grupa: Użytkownicy
  • Postów 1553
  • Rejestracja: czw, 10 cze 10

Napisano 17 grudzień 2011 - 10:58

Jeśli tam tego nie będzie/nie pomoże to można skorzystać z HijackThis, po prostu wrzuć log :)
Dołączona grafika
0

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   blabla 

  • Grupa: Użytkownicy
  • Postów 3
  • Rejestracja: pią, 16 gru 11

Napisano 17 grudzień 2011 - 21:40

http://wstaw.org/h/ff876c4211b/ programiku sobie niestety nie sciagne ale dzieki bo mozliwe zeby zadzialal
pozostale odpowiedzi mogliscie sobie odpusic....
0

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   magik092 

  • Grupa: Użytkownicy
  • Postów 1553
  • Rejestracja: czw, 10 cze 10

Napisano 18 grudzień 2011 - 13:20

Link z wstaw.org nie działa, chyba coś z serwerem bo wklej.org też wysiadło. Jak możesz to wrzuć to (o ile to coś istotnego) w całości na jakiś hosting.
Dołączona grafika
0



Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych