Zamierzam, kupic nowy komputer,tylko,że "on" jest bez systemu, i mam pytanie czy wystarczy tylko zainstalowac windows czy trzeba jeszcze cos do kupic,i czy ten windows moze byc nieorgilanlny,bo pozyczylem od kolegi taki,ktory jak mi sie uruchamia to niechce sie odtworzyc,probuje przez dysk C,lecz tam owtiera mi przez notatnik i niewiem czy podejdzie mi do nowego komputera? Prosze o pomoc!
Strona 1 z 1
Komputer bez systemu.
Napisano 22 grudzień 2008 - 11:52
To zależy od komputera jaki posiadasz. A do zainstalowania Windowsa XP potrzebujesz:
Minimum:
Zalecane:
Oczywiście ,że da się zainstalować skrakowany system. Ale nie radzę ci tego robić lepiej kupić oryginalny system.
Minimum:
Procesor Pentium/AMD 233 MHz lub szybszy 64 MB Pamięci RAM 1,5 GB wolnego miejsca na dysku Super VGA (800x600) Napęd CD-ROM (Jeśli chcesz instalować Windowsa z płyty) Klawiatura I najważniejsze, Głowa bo bez tego Windowsa nie zainstalujesz
Zalecane:
Procesor Pentium/AMD 300 MHz lub szybszy 128 MB Pamięci RAM lub więcej 2 GB wolnego miejsca lub więcej na dysku Adapter wideo i monitor o wyższej rozdzielczości Napęd CD-ROM lub DVD-ROM Klawiatura oraz urządzenie wskazujące (np. mysz) I najważniejsze, Głowa bo bez tego Windowsa nie zainstalujesz
Oczywiście ,że da się zainstalować skrakowany system. Ale nie radzę ci tego robić lepiej kupić oryginalny system.
Napisano 27 styczeń 2009 - 22:15
Cytat
probuje przez dysk C
A czy drogi kolego próbowałeś z Biosu ?
Napisano 17 luty 2009 - 15:33
Tylko niech uważa żeby nie sformatować sobie Partycji z danymi 
EDIT
Gdzieś na forum Kolega dał Symulator Instalacji, Może tego by mógł użyc
EDIT
Gdzieś na forum Kolega dał Symulator Instalacji, Może tego by mógł użyc
Napisano 17 luty 2009 - 18:44
Teraz powinieneś bez problemu zainstalowac system, tylko faktycznie uważaj żeby nie sformatowac partycji na której masz ważne dane
Strona 1 z 1