Proszę o pomoc:)
Strona 1 z 1
Problem z USB...
Napisano 28 sierpień 2010 - 10:10
Witam! Mam problem z USB... Gdy podłącze jakiegokolwiek pen-drive ulega on zniszczeniu... Tzn. robi się gorący a potem gdy go chcę podłączyc do innego kompa on nie dziala. Zepsółem tak już 5 pen-drive.
Pozdrawiam i zapraszam na www.ibizafm.cba.pl

Napisano 28 sierpień 2010 - 14:56
Czy wszystkie gniazda usb niszczą pendrive'y? Czy może wszystkie podpinałeś do tego samego gniazda? Jeśli tak, to czy to były gniazda z tylu obudowy, czy z przodu? Masz inne urządzenia podłączone do komputera za pomocą usb?
PS.
Zanim to się stało zmieniałeś płytę główną lub całkowicie ją demontowałeś?
PS.
Zanim to się stało zmieniałeś płytę główną lub całkowicie ją demontowałeś?
"Nie chcę być bardziej, ani mniej zapamiętany, niż drzewo przy drodze." - S.T.
Napisano 28 sierpień 2010 - 15:08
Ja bym zaczął od pomiaru napięcia multimetrem. Napisz jeszcze jaki masz zasilacz (marka + model).
Napisano 29 sierpień 2010 - 08:21
Ja bym powiedział, że jest zwarcie na porcie USB. Miałem dosyć podobną sytuację, ale w tym przypadku sam próbowałem dolutować naderwany port USB w pendrive. Po podłączeniu pamięci, skończyło się to wszystko BlueScreen'em i spaleniem pendrive'a.
Napisano 29 sierpień 2010 - 12:31
Witam. Już chyba wiem na czym polega problem... Spalil mi się zasilacz...Dałem komputer do serwisu...Nie działały mi przednie porty usb po naprawie dlatego zajrzałem do środka zobaczyłem że niektore kable sa odłączone dlatego sprobowałem sam je podłączyc i........Chyba żle podlączyłem coś i oposołem pendrive. Pomożecie mi podłączyc prawidłowo usb z przodu? Tam jest bardzo dużo kabelków i nie wiem gdzie je wpiąc(w który pin) Moja płyta główna to M7VIT BRAVO
[ Dodano: 2010-08-29, 13:36 ]
Porty są mi potrzebne bo mam podlączony z tyłu zestaw klawiatury i myszki oraz mam dysk przenośny a on potrzebuje 2 portow usb a ja mam jeden wolny...
[ Dodano: 2010-08-29, 13:36 ]
Porty są mi potrzebne bo mam podlączony z tyłu zestaw klawiatury i myszki oraz mam dysk przenośny a on potrzebuje 2 portow usb a ja mam jeden wolny...
Pozdrawiam i zapraszam na www.ibizafm.cba.pl

Napisano 29 sierpień 2010 - 14:05
Czyli dobrze kombinowalem
Na każdej płycie głównej jest narysowana legenda gdzie co podłączyć.. Sprobuj ja znalezc i powiedz, czy sam dasz radę dobrze połączyć?
"Nie chcę być bardziej, ani mniej zapamiętany, niż drzewo przy drodze." - S.T.
Napisano 29 sierpień 2010 - 15:05
Też tak kiedyś zrobiłem. Tam gdzie miałem dać zasilanie dałem masę i na odwrót.
Człowiek uczy się na swoich błędach
[ Dodano: 2010-08-29, 16:10 ]
jak chcesz jeszcze raz podłączyć to patrz na ten schemat
[ Dodano: 2010-08-29, 16:10 ]
jak chcesz jeszcze raz podłączyć to patrz na ten schemat
Strona 1 z 1

tylko kliknij w ten link