Witam!
Mam duży problem. Nie jestem specjalistą, więc spróbuję wyjaśnić go prostym językiem:
Po podłączeniu do mojego komputera dysku wymiennego typu pendrive, Mp3, telefon podłączony kablem USB niby w Moim Komputerze wyświetla się ikona do tego dysku. Ale po próbie otworzenia go wyświetla się komunikat "Dysk nie jest sformatowany. Sformatować go teraz?". Tak samo działo się z dyskami D, E, F, G, ale te dało się sformatować. Owych dysków wymiennych - po zaakceptowaniu tego komunikatu NIE DA SIĘ sformatować.
Podobnie sprawa ma się do płyt CD i DVD, jest jednak pewna różnica. Każda płyta (czy zajęta, czy nie) na Moim Komputerze wyświetla się jako zapełniona w 100% - nawet czyste płyty, dopiero co kupione. Także te zajęte np. pracą magisterską - pisze we właściwościach, że dysk zajęty w 100%, ale po otwarciu stacji dysków I pole jest puste (nie ma żadnego folderu/pliku).
Może wskazówką będzie, że w przypadku np. Mp3 - wyświetla się w Moim Komputerze ikona "Dysk wymienny L", a na Mp3 animacja ładowania się. Niestety otworzenie zawartości Mp3 jest niemożliwe.
Proszę uprzejmie o pomoc i przepraszam za niefachowe określenia!
PS: Windows XP Professional. Sprawdzałem sterowniki - bez zarzutu. Czekam na sugestie.
Strona 1 z 1
Problem z dyskami wymiennymi
Strona 1 z 1