Witam tak jak w temacie mam problem z zainstalowaniem Win xp 64bit, aktualnie posiadam wersje Xp 32 bity, jeśli chodzi o bootowanie to mam ustawione zeby czytał płytkę przy starcie, wyskakuje mi taki komunikat rozumiem jego treść lecz gdy zrobię to co w nim jest podane nie ma rezultatu i windows sie odpala normalnie i potem wyskakuje ten konunikat:
This version of Windows must be installed by booting off of the CD.
Please reboot your computer with the CD in the drive.
Proszę o fachową pomoc, z góry dziękuję.[/b]
Strona 1 z 1
Problem z instalacją Windows Xp 64 bit
Napisano 20 maj 2010 - 17:01
1. Tzn, że ta płytka z XP 64 nie bootuje z poziomu BIOS'u?
2. Płytka z XP 64 rozumiem że jest to oprogramowanie pobrane z sieci i wypalone na płytkę przez Ciebie?
2. Płytka z XP 64 rozumiem że jest to oprogramowanie pobrane z sieci i wypalone na płytkę przez Ciebie?
Napisano 20 maj 2010 - 17:31
płytka nie botuje , ale gdy wejde w windowos i klikne na płytke aby rozpocząć instalację z windowsa to wyswietla sie ten komunikat,
Tak system jest pobrany z sieci, Na dysku jest jedna ikonka Disc image otworzylem ja demonem i wyaplilem te pliki na dysku, gdy chce zainstalowac pojawia sie komunikat który juz pisalem
Tak system jest pobrany z sieci, Na dysku jest jedna ikonka Disc image otworzylem ja demonem i wyaplilem te pliki na dysku, gdy chce zainstalowac pojawia sie komunikat który juz pisalem
Napisano 20 maj 2010 - 19:18
Płytka nie bootuje bo została źle wypalona i nie jest to płytka bootująca. Proponuje wypalić obraz programem UltraIso , wskazać odpowiedni boot sector lub jeżeli pobierałeś ten system i jest to obraz płyty to także możesz użyć np. programu Ashampoo Burning Studio i nagrać płytkę jako obraz płyty.
Napisano 22 maj 2010 - 10:35
Tak jak wyżej. Płytka nie jest bootowalna. Najlepiej nagraj ją raz jeszcze na IMGBurnem i bedzie wsyztsko jak należy., Program jest oczywiście darmowy. Poszukaj go na http://giyf.pl/IMGburn_download
Strona 1 z 1