Forum PCFoster.pl: Praca Kontrola - Forum PCFoster.pl

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Praca Kontrola

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   propagandajp 

• Grupa: Użytkownicy
  • Postów 0

Napisano 19 maj 2010 - 17:55

Witam Mam prośbę mianowicie Chodzi Mi o Prace Kontrola jaką dostałem do wypełnienia w Domu.. Więc Tu Moja Prośba czy Ktoś Pomoże Mi Uzupełnić ja (odp na Pytania)

Praca kontrolna
Informatyczna obsługa
biura – semestr II

1. Dokończ definicję: System operacyjny to....
................... .

2. Uzupełnij brakujące elementy:
.................................... – kreśli przy pomocy
pisaków rysunki i napisy utworzone przy pomocy komputera

Skaner - ................... ..
Tablet graficzny - ............

3. Rodzaje pamięci komputera:
a) ............................................ :) .............................................. c) ..............................................

4. Wymień podstawowe opcje dostępne w menu TABELA
a) ............................................ d) .............................................. g) ..............................................
:) ............................................ e) .............................................. h) ..............................................
c) ............................................ f) .............................................. i) ..............................................

5. Uzupełnij:
Bajt - ......................................... bitów
1GB - ..........................................
................................. – 1024 kB
1kB - ............................

6. Wymień podstawowe parametry pracy z tekstem:
a) ............................................ d) ..............................................
:D ............................................ e) ..............................................
c) ............................................ f) ..............................................

7. Podaj przykład 3 - stopniowego numerowania w dokumencie:

8. Napisz jak przeprowadzić korektę błędów w dokumencie Worda:

9. Scharakteryzuj podane niżej rodzaje pamięci:
RAM - .................. ....
Podtrzymywana bateryjnie - ...............................

10. Wymień i krótko omów funkcje standardowego paska narzędzi w edytorze Word:

11. Podaj przykłady wzorów sumujących wiersz i kolumnę w tabeli dokumentu Worda:

12. Omów funkcję wklejania fragmentów tekstu w dokumencie Worda:

13. Wyjaśnij zasady kopiowania:
a) ze schowkiem .................................................. .................................................. .................................................. .................................................. .................................................. .................................................. .................................................. .................................................. .................................................. ...........................................

B) bez schowka …………………………………………………………………………………………………………………………………… ………………………………………………………………………………………………………….………… …

14. Wyjaśnij określenia:
a) przed tekstem ........ .
B) za tekstem ........... ..
c) oblewanie ................. ...

15. Jak można wstawić poniższe znaki do dokumentu Worda wykorzystując do tego celu wyłącznie klawiaturę?
a) §............................................
B) twarda spacja............................................ .........
c) ........................................... .

16. Zaproponuj schemat organizacyjny wykonany za pomocą elementów dostępnych w dokumencie Worda (zadanie wykonaj za pomocą komputera i wydruk dołącz do pracy);

z Góry dzięki

Pozdrawiam
0

Strona 1 z 1