PS.: Uruchamiałem ponownie komputer
Strona 1 z 1
Asus N61Vn oraz Atheros AR9285 Wireless Network Adapter
Napisano 17 maj 2010 - 13:19
Witam. Mam problem z odbiornikiem wifi. Mam kartę sieciową Atheros AR9285 Wireless Network Adapter i Windows Viste. Po wciśnięciu kombinacji klawiszy potrzebnej by włączyć odbiornik, po prostu się nie włącza. Co się dzieje ? Jak mogę temu zaradzić ?
oraz próbowałem reinstalować sterownik. Po reinstalacji nic się nie zmieniło. Proszę o szybką odpowiedź.
Pozdrawiam, Krzysiek.
Napisano 17 maj 2010 - 15:42
Działają wszystkie oprócz kombinacji klawiszy do wifi. Ale to działa, bo w komputerze pojawia się że jest właczony tylko nie włącza się. Ruter nadaje bez problemu sygnał WLAN. Z tym napewno nie ma problemów. Tylko po naciśnięciu tej kombinacji niby się włącza, ikonka się wyświetla a w komputerze nic pozatym sie nie dzieje.
Pozdrawiam, Krzysiek.
Napisano 17 maj 2010 - 18:18
Ale rozumiem że łączysz się nie pierwszy raz na tym sprzęcie przez WiFi i nie trzeba pisać o dodaniu sieci i wpisaniu klucza sieciowego itp.?
PS. Czy ten problem tak nagle się pojawił ?
PS. Czy ten problem tak nagle się pojawił ?
Napisano 17 maj 2010 - 18:25
Tak pojawił się tak nagle. Oczywiście wcześniej się łączyłem przez wifi i nie było problemu.
Pozdrawiam, Krzysiek.
Napisano 18 maj 2010 - 00:49
Resetowałeś router i konfigurowałeś go na nowo?
Czy inne sieci jeżeli takie są wyłapuje karta ?
Czy inne sieci jeżeli takie są wyłapuje karta ?
Napisano 18 maj 2010 - 07:57
Oczywiście ruter restartowałem nie raz. Nadaje bez problemu sygnał, inne urządzenia odbierają go. Poprostu się w komputerze nie włącza odbiornik. A z ruterem jest wszystko ok, bo jak podepne kabel to bez problemu mi śmiga.
Pozdrawiam, Krzysiek.
Napisano 18 maj 2010 - 16:11
Żeby od razu nie pisać Ci że prawdopodobną przyczyną jest że karta WiFi padła , zajrzyj jeszcze w menedżer urządzeń i sprawdź czy nie ma żadnych znaków zapytania , a zwłaszcza wykrzykników przy tym urządzeniu.
Napisano 18 maj 2010 - 17:02
Nie ma nic w managerze urządzeń przy tym. Heh... Laptop ma miesiąc i już awaria ?
Pozdrawiam, Krzysiek.
Napisano 18 maj 2010 - 18:30
Cytat
Heh... Laptop ma miesiąc i już awaria ?
To by nie była żadna nowość?
Co to w ogóle za laptop i czy nie posiada on przycisku na obudowie który powoduje włączenie karty sieciowej?
Napisano 18 maj 2010 - 21:48
Nie. Teraz już żadko kiedy są takie przyciski, teraz są kombinacje klawiaturowe tylko.
Pozdrawiam, Krzysiek.
Strona 1 z 1