Forum PCFoster.pl: PROBLEM Z PADEM KOMPUTEROWYM!!! - Forum PCFoster.pl

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

PROBLEM Z PADEM KOMPUTEROWYM!!!

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   juvi1 

• Grupa: Użytkownicy
  • Postów 98

Napisano 09 maj 2010 - 18:55

Mam problem z padem TRACER Flash Fighter. Sprawa wygląda tak: gdy podłączam go pod USB (dodaje ze sprawdzałem pada na innych kompach!), kontrolka pod przyciskami na środku pada nie świeci się (a powinna... kto nie wie jaki to pad to niech sprawdzi w grafika Google) zaś druga, niebieska po prawej stronie świeci się tak jakby nie mogła (taki słaby kolor)... Gdy przesuwam prawy analog w dół to wszytstko świeci jak należy ale pad nie chodzi... Podejzewam zwarcie lecz nie jestem pewny... POOMOCY!
Ten, kto biedny i szczęśliwy, jest bogaty, że bardziej nie trzeba.

William Shakespeare
0

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   StelioS 

• Postów 856

Napisano 09 maj 2010 - 19:00

Piszesz że sprawdzałeś na innych kompach , czyli na innych występuje ten sam problem? Jeżeli tak to proponuje rozkręcić pada i go przeczyścić i dokładnie sprawdzić czy jakiś przycisk się nie zablokował lub jakiś styk co powoduje takie zachowanie, lub proponuję przyjrzeć się wtyczce czy wszystko z nią w porządku.
0

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   juvi1 

• Postów 98

Napisano 09 maj 2010 - 19:02

Juz go rozkręzałem i jedna ścieżka wyglądała na rozlutowaną ale przylutowałem i nic.... dalej to samo... byc moze to wtyczka ale nawet jesli to ona to w czym konkretnie moze byc problem??? A na każdym kompie było tak samo...

William Shakespeare
0

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   StelioS 

• Postów 856

Napisano 09 maj 2010 - 19:06

Przyjrzyj się tej wtyczce jeżeli nie jest wyłamana osłona dzięki której jedna blaszka nie możliwości się stykać z drugą to wtyczka jest OK , możesz teraz albo sprawdzić przewód czy nie jest gdzieś w środku ułamany.
Piszesz że ścieżka została uszkodzona moim zdaniem zrobiłeś to mało profesjonalnie no chyba że się na tym na prawdę znasz i jesteś pewien że w tej kwestii już wszystko jest OK.
0

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   juvi1 

• Postów 98

Napisano 09 maj 2010 - 19:09

Z tą ścieżką jest ok bo oglądał ją mój tata ktory sie na tym zna.... A co do tej wtyczki to jak ją "rozebrać"???

William Shakespeare
0

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   StelioS 

• Postów 856

Napisano 09 maj 2010 - 19:16

Cytat

Z tą ścieżką jest ok bo oglądał ją mój tata ktory sie na tym zna.... A co do tej wtyczki to jak ją "rozebrać"???

Tej wtyczki nie rozbierzesz , musisz się przyjrzeć tak jak to jest możliwe , jeżeli wszystko wizualnie wygląda OK i jak się nie porusza ten plastik co jest w środku to też jest OK czyli nie jest ułamany.
Pewny jesteś że żaden przycisk (styk) nie jest zablokowany tak jakby był przycisk lup nawet styk od JOY'a naciśnięty?
0

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   juvi1 

• Postów 98

Napisano 09 maj 2010 - 19:24

Z wtyczką jest OK ale rozkręciłem pada i zobaczyłem oderwany kabelek... po dłuższej analizie to jest kabel od silniczka z wibracjami... moze miec to cos wspólnego z awarią???

William Shakespeare
0

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   StelioS 

• Postów 856

Napisano 09 maj 2010 - 19:27

Cytat

Z wtyczką jest OK ale rozkręciłem pada i zobaczyłem oderwany kabelek... po dłuższej analizie to jest kabel od silniczka z wibracjami... moze miec to cos wspólnego z awarią???

Moim zdaniem nie powinno to mieć znaczenia no chyba że jest to niezbędny łącznik który musi być podłączony napraw to , to się okaże.
0

#9 Użytkownik nie jest zalogowany   juvi1 

• Postów 98

Napisano 09 maj 2010 - 19:31

Zrobiłem ten kabel i nic.... A o co ci chodzło z tym stykiem???? Pytam bo nie za bardzo załapałem odp...

William Shakespeare
0

#10 Użytkownik nie jest zalogowany   StelioS 

• Postów 856

Napisano 09 maj 2010 - 19:34

Cytat

Zrobiłem ten kabel i nic.... A o co ci chodzło z tym stykiem???? Pytam bo nie za bardzo załapałem odp...

Uruchom jakąś gre gdzie naciśnięcie przycisku lub przesunięcie JOYem odpowiada dźwiękowi i jeżeli jakiś styk został zablokowany to to usłyszysz ciągłym dźwiękiem odpowiadającym danej funkcji pada , mam nadzieje że zrozumiałeś o co mi chodzi.Lub po prostu uruchom systemowy analizator kontrolerów gier
0

#11 Użytkownik nie jest zalogowany   juvi1 

• Postów 98

Napisano 09 maj 2010 - 19:39

Odpaliłem NFS-a i nic... wciskałem przyciski i nie było odzewu.... Dodam ze jak wciskam przycisk który swieci sie teraz na niebiesko-blado zapala sie jak powinien....

William Shakespeare
0

Strona 1 z 1