Forum PCFoster.pl: Program do podzielenia folderu - Forum PCFoster.pl

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Program do podzielenia folderu

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   Chłopiej 

• Grupa: Użytkownicy
  • Postów 2

Napisano 09 maj 2010 - 18:54

Witam, mam duży (dosłownie :letssin:) problem. Mam folder w którym jest ponad 65 tysięcy plików graficznych. Muszę go podzielić na kilkadziesiąt (albo i -set) mniejszych folderów, mniej więcej tak, aby w jednym folderze było około 200 plików. Czy istnieje jakiś program którym mógłbym to zrobić, czy jedyny sposób to ręczne podzielenie tego folderu ? Próbowałem WinRAR`em, ale nie mogłem znaleźć tam takiej opcji.
0

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   Skryty 

• Postów 156

Napisano 09 maj 2010 - 19:01

Ja nigdy nie słyszałem o takich programach ale można przecież zrobić to bardzo szybko ręcznie ...
Zaznaczasz około 200 programów czy ile tam chcesz, potem klikasz między nimi LPP i trzymasz i przenosisz do folderu :letssin:

Wystarczy tylko chcieć :P
Daj + jeśli moja odpowiedź Ci pomogła... ;-) My channel on youtube.com
0

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   StelioS 

• Postów 856

Napisano 09 maj 2010 - 19:20

Jest taki program i nazywa się ''Dzielenie i łączenie plików'' czyli utwórz archiwum z tego folderu i użyj tego programu http://www.programos...nie-plikow.html i sobie wybierasz opcje na ile części ma zostać podzielany taki plik lub ile ma każdy ważyć.
0

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   Chłopiej 

• Postów 2

Napisano 09 maj 2010 - 19:27

Cytat

Ja nigdy nie słyszałem o takich programach ale można przecież zrobić to bardzo szybko ręcznie ...
Zaznaczasz około 200 programów czy ile tam chcesz, potem klikasz między nimi LPP i trzymasz i przenosisz do folderu :)

Wystarczy tylko chcieć :]

No właśnie o to chodzi, aby nie robić tego ręcznie bo jednak trochę czasu to zajmie.

Dzięki StelioS.

EDIT:
Nie o to mi chodziło. Chce podzielić ten duży folder na, około 320 mniejszych (203 pliki w każdym folderze) w taki sposób, aby dało się je osobno przeglądać.
0

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   StelioS 

• Postów 856

Napisano 10 maj 2010 - 17:37

Zobacz ten program http://www.programos...am,hjsplit.html
0

Strona 1 z 1