Forum PCFoster.pl: Pomocy... internet bezprzewodowy - Forum PCFoster.pl

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Pomocy... internet bezprzewodowy

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   kropkapl 

• Grupa: Użytkownicy
  • Postów 1

Napisano 10 luty 2010 - 00:42

Witam,
Mój problem polega na tym, że posiadam laptopa Lenovo N500 jest nowy kupiony w 2009 roku
oprogramowanie Windows Vista Home Basic, u siebie w domu posiadam internet bezprzewodowy Neostradę TP i od początku używania komputera mam problemy z internetem ponieważ połączenie jest zrywane ( nawet kiedy siedzę obok rutera) kilka razy w ciągu godziny i aby je odzyskać muszę uruchamiać komputer na nowo co i tak nie zawsze pomaga.
Po zerwaniu połączenia pisze ze łączność jest ograniczona co widać na zrzucie:

Dołączona grafika

wejście w Centrum sieci i udostępniania i kliknięcie diagnozuj i napraw też nic nie daje
Dołączona grafika

czasami nawet po ponownym uruchomieniu nie nawiązuje sam połączenia
Dołączona grafika

Proszę o pomoc bo to naprawdę utrudnia mi życie a po za tym dwa inne komputery Asus jeden z Windowsem XP drugi także z vista działają bez problemu a znajdują się w większej odległości od rutera

z góry dziękuje za pomoc
0

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   Richter 

• Postów 178

Napisano 17 luty 2010 - 08:24

Przeinstaluj sterowniki do karty sieciowej, pobierz najnowsze sterowniki ze strony producenta.
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika
0

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   Demerzel 

• Postów 63

Napisano 17 luty 2010 - 18:50

Cóż jak masz szczęście i to dużo szczęścia to sterowniki pomogą. Bardziej prawdopodobne, że pomoże zmiana zabezpieczenia sieci na routerze WPA2/WPA(zależy które masz zmień na drugie). Kilka razy się z tym spotkałem. Ewentualnie zmień router, jak masz LiveBox to tak czy tak warto wymienić.
Jak nic nie pomoże a na router Cie nie stać wypróbuj UBUNTU z płyty czy będzie działał. Jak nie będzie zrywał zmień system na Linux.
0

Strona 1 z 1