Jump to content

Photo

Jakie ubezpieczenie przy umowie o dzieło

• Please log in to reply
4 replies to this topic

#1 irk39

irk39
  • Użytkownicy
  • 410 posts

Posted 15 February 2021 - 13:27

Jak w temacie. Jakie polecicie ubezpieczenie w przypadku umowy o dzieło? 

Zależy mi na ubezpieczeniu zdrowotnym. 

• 0

#2 tert

tert
  • Użytkownicy
  • 419 posts

Posted 15 February 2021 - 13:39

Jeśli chcesz korzystać z dostępu do opieki zdrowotnej to opłacasz składkę zdrowotną NFZ (wizyty u lekarza, szpital, karetka, wypadek, rehabilitacja itp. itd.- to wszystko obejmuje). Żadne ubezpieczenia z ubezpieczalni tego nie załatwiają.
Tylko płatność do Zusu. Wtedy idziesz do przychodni i wyświetlasz się na zielono i lekarz Cię przyjmie. Żadne ubezpieczalnie tego nie zapewniają.
Miesiąc po odejściu z pracy jesteś jeszcze ubezpieczona.
Sposobem na darmowe ubezpieczenie zdrowotne jest rejestracja w urzędzie pracy. Oni od pierwszego dnia automatycznie Cię zgłaszają do ubezpieczenia zdrowotnego. Można oczywiście opłacać ubezpieczenie dobrowolne, jak na tej stronie

• 0

#3 terran

terran
  • Użytkownicy
  • 127 posts

Posted 27 February 2021 - 18:56

To raczej chyba trzeba samemu wybrać, bo przy tych umowach nie jest wliczane w koszty.

• 0

#4 isabela

isabela
  • Użytkownicy
  • 1072 posts

Posted 28 February 2021 - 09:55

Najlepiej chyba skorzystać z porady jakiegoś specjalisty - doradcy do spraw ubezpieczeń 

• 0

#5 Krisiti90

Krisiti90
  • Użytkownicy
  • 91 posts

Posted 17 June 2021 - 05:32

Na wiele bym tu nie liczyła, myślę, że zdecydowanie lepszą opcją będzie po prostu szukanie czegoś na umowę o pracę i normalne ubezpieczenie i o wiele większe prawa pracownika. Zastanawialiście się nad tym? Zawsze poszukać warto. Ja mam tak stronkę https://katowice.geo...cy/częstochowa/ i tu szukałam pracy w Częstochowie

• 0

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users