Jump to content

Photo

Leczenie trądziku różowatego

• Please log in to reply
8 replies to this topic

#1 tert

tert
  • Użytkownicy
  • 419 posts

Posted 02 September 2020 - 08:34

Czy na forum również są osoby, które maja problem z trądzikiem rózowatym?

Czy znacie jakieś sposoby leczenia tej dolegliwości? 

• 0

#2 irk39

irk39
  • Użytkownicy
  • 410 posts

Posted 02 September 2020 - 09:28

Po pierwsze odpowiednia dieta. Dieta przy trądziku różowatym polega przede wszystkim na wyłączeniu z jadłospisu produktów przyczyniających się do wystąpienia rumienia i zmian skórnych. DObrze jest na pewno obserwować jakie potrawy powodują nasilenie trądziku rózowatego. Są to na pewno potrawy ciężkostrawne, tłuste, pikantne, wysokoprzetworzone i fast foody.

Po drugie dobrze jest wprowadzić odpowiednią pielęgnację. Czyli kosmetyki dopasowane do skóry z trądzikiem rózowatym.

Poczytaj sobie o tej serii kosmetyków. 

• 0

#3 isabela

isabela
  • Użytkownicy
  • 1072 posts

Posted 10 September 2020 - 10:12

W takich kwestiach od razu należy udać się do specjalisty.. samodzielnie ciężko sobie poradzić, a można nawet zrobić sobie więcej problemów ze skórą. 

• 0

#4 Adamila021

Adamila021
  • Użytkownicy
  • 116 posts

Posted 06 August 2021 - 17:21

Nic przyjemnego, trzeba jakoś sobie z tym poradzić i to jak najszybciej. Są oczywiście specjalne leki, kosmetyki na takie problemy. Zobaczcie sobie tak Skinoren Krem, bardzo dobrze sprawdza się na trądzik. Myślę, że warto też wybrać się do dermatologa, pomoc profesjonalistów jest tu najważniejsza.

• 0

#5 isabela

isabela
  • Użytkownicy
  • 1072 posts

Posted 03 September 2021 - 13:35

Pomyślałam, że wrócę do tego wątku żeby podrzucić Wam namiary na stronę: https://nuzeniec.com.pl/ znajdziecie tam sporo treści które dotyczą nużeńca, ale będę też przydatne dla osób które zmagają się z trądzikiem. Dzięki tej stronie znalazłam maść ZZ na nużeńca i trądzik różowaty, którą według mnie warto wziąć pod uwagę.

• 0

#6 Zamoyska

Zamoyska
  • Użytkownicy
  • 21 posts

Posted 24 September 2021 - 15:22

Na pewno trzeba używać kosmetyków przeznaczonych do cery z takim problemem,powinny być one polecone przez dermatologa,który poleci te najbardziej skuteczne, a jednocześnie delikatne dla skóry.

Kosmetykami,które stosuje się w gabinetach medycyny estetycznej jak i w dermatologicznych,są te z https://cellfusionc.pl/

Są to toniki, przywracające  skórze optymalne pH, usuwające nadmiar sebum, obumarłe komórki oraz zanieczyszczenia, peelingi,  w formie nasączonych płatków oparte na kwasach nowej generacji – PHA, które nie powodują podrażnień, nawilżają skórę, maski,kremy i pianki.

• 0

#7 isabela

isabela
  • Użytkownicy
  • 1072 posts

Posted 01 June 2022 - 09:34

Niedawno jeszcze trafiłam na artykuł, w którym napisano, że na trądzik pomaga srebro koloidalne. Trafiłam na taki produkt https://enaturalnie....lloids_993.html i jestem ciekawa czy ktoś z was go stosował. Podobno najlepsze jest właśnie niejonowe srebro i takie jest to. Interesuje mnie to, bo choć sama nie mam już problemu z trądzikiem, to srebro ma pomagać także na inne problemy skórne. 

• 0

#8 mare

mare
  • Użytkownicy
  • 197 posts

Posted 20 June 2022 - 13:19

Żeby walka z trądzikiem nie okazała się walką z wiatrakami warto stosować dobre, sprawdzone i rekomendowane przez specjalistów kosmetyki. Córka za radą znajomej kosmetyczki korzystała z kosmetyków firmy Nanili, które poza trądzikiem pospolitym pomagają przy trądziku różowatym, trądziku u osób dojrzałych czy cerze naczynkowej. Preparaty Nanili są przeznaczone do użytku domowego oraz do profesjonalnego w salonach.

• 0

#9 wolski

wolski
  • Użytkownicy
  • 1060 posts

Posted 30 May 2023 - 17:18

Alergia skórna może być frustrująca, ale istnieją kremy do twarzy specjalnie przeznaczone dla alergików. Na stronie https://medicaldiet....poznaj-environ/ znajdziesz artykuł, który omawia serię kremów Environ, które są bezpieczne i skuteczne dla skóry alergicznej. To cenne źródło informacji dla wszystkich, którzy szukają odpowiednich produktów do pielęgnacji skóry.

• 0

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users