Skocz do zawartości


Zdjęcie

Problem z Dell Latitude e6420

problem laptop dell latitude e6420 software hardware

  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
8 odpowiedzi w tym temacie

#1 Dawid02

Dawid02
  • Użytkownicy
  • 5 postów

Napisano 09 wrzesień 2017 - 15:32

​Witam.

Dzisiaj zepsuł się laptop mojej dziewczyny, mianowicie model Dell Latitude e6420. Problem polega na tym, że gdy próbowano go włączyć, pojawiał się ekran z napisem Dell, opisem modelu etc, potem na ułamek sekundy napis:

"Initializing Intel® Boot Agent GE v1.3.76

PXE 2.1 Build 090 (WfM 2.0)"

po czym ekran stawał się czarny, i nic nie dało się zrobić, oprócz wyłączenia go przyciskiem zasilania. Dodam że można wejść do BIOS'u, ale to jest jedyna rzecz którą można zrobić, przed tym napisem "Initalizing ...". System operacyjny to Windows 7, jeżeli to coś da. 

Z góry dzięki i pozdrawiam,

Dawid


  • 0


#2 FxJ

FxJ
  • Moderatorzy
  • 165 postów

Napisano 09 wrzesień 2017 - 16:49

Wejdź w bios i wyłącz bootowanie do sieci.

Dwa trzeba sprawdzić dysk jeśli jest już zużyty to wsadzić dysk SSD np. Samsung 850 EVO 250GB


  • 0
pcfoster twoja strefa high-endu / FB Fanpage
Workstation

#3 Dawid02

Dawid02
  • Użytkownicy
  • 5 postów

Napisano 09 wrzesień 2017 - 17:05

Wejdź w bios i wyłącz bootowanie do sieci.

Dwa trzeba sprawdzić dysk jeśli jest już zużyty to wsadzić dysk SSD np. Samsung 850 EVO 250GB

Przepraszam, bo to zapewne głupie pytanie, ale ja jestem zielony jeśli chodzi o takie rzeczy, jak można wyłączyć bootowanie do sieci w BIOS? Nie mogę znaleźć takiej opcji w tym BIOSie  :ermm: 


  • 0

#4 FxJ

FxJ
  • Moderatorzy
  • 165 postów

Napisano 09 wrzesień 2017 - 17:09

PXE Boot


  • 0
pcfoster twoja strefa high-endu / FB Fanpage
Workstation

#5 Dawid02

Dawid02
  • Użytkownicy
  • 5 postów

Napisano 09 wrzesień 2017 - 17:19

Nie ma takiego czegoś jak PXE Boot... albo nie ma albo to ja jestem jakiś dziwny  :ermm: 


  • 0

#6 FxJ

FxJ
  • Moderatorzy
  • 165 postów

Napisano 09 wrzesień 2017 - 17:23

https://philipyip.fi...016/07/uefi.png

 

Wszędzie gdzie jest bootowanie do sieci (NIC).

Chociaż byś porobił zdjęcia biosu i wrzucił na google drive ... zamiast oczekiwać że ktoś z pamięci ci poda.


  • 0
pcfoster twoja strefa high-endu / FB Fanpage
Workstation

#7 Dawid02

Dawid02
  • Użytkownicy
  • 5 postów

Napisano 09 wrzesień 2017 - 17:38

https://philipyip.fi...016/07/uefi.png

 

Wszędzie gdzie jest bootowanie do sieci (NIC).

Chociaż byś porobił zdjęcia biosu i wrzucił na google drive ... zamiast oczekiwać że ktoś z pamięci ci poda.

https://zapodaj.net/...9f8b0d.jpg.html

 

Zdjęcie z BIOS

Nie wiem czy dobrze jest teraz ustawione czy źle ;/


  • 0

#8 FxJ

FxJ
  • Moderatorzy
  • 165 postów

Napisano 10 wrzesień 2017 - 23:44

A system się ładuje?


  • 0
pcfoster twoja strefa high-endu / FB Fanpage
Workstation

#9 Dawid02

Dawid02
  • Użytkownicy
  • 5 postów

Napisano 11 wrzesień 2017 - 06:08

A system się ładuje?


Nie, system sie nie ładuje.

Użytkownik Dawid02 edytował ten post 11 wrzesień 2017 - 06:08

  • 0



Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: problem, laptop, dell, latitude, e6420, software, hardware

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych