Skocz do zawartości


Zdjęcie

Potrzebuje sterownika do nieznanego urządzenia

sterownik do karty sieciowej

  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
36 odpowiedzi w tym temacie

#21 Kamillo

Kamillo
  • Moderatorzy
  • 5751 postów
  • LokalizacjaPoland

Napisano 17 lipiec 2014 - 21:13

W takim razie podaj podaj ID urządzenia, wszystkie co tam będą, poradnik masz wyżej.


  • 0

Pozdrawiam, Kamil



#22 514048238

514048238
  • Użytkownicy
  • 23 postów

Napisano 18 lipiec 2014 - 09:28

Okej , już ogarniam zaraz to wysle. 

 

gotowe 

 

http://i58.tinypic.c...com/9k31ut.jpg 


  • 0

#23 Kamillo

Kamillo
  • Moderatorzy
  • 5751 postów
  • LokalizacjaPoland

Napisano 18 lipiec 2014 - 22:29

Spróbuj zainstalować sterownik

 

Pobierz

Pobierz

Pobierz

Pobierz

 

Jeśli się zainstaluje to sprawdź w Dodaj/Usuń program czy go tam nie ma. Jak będzie to usuń.

I tak z każdym po kolei.

 

W razie czego możesz też spróbować wyszukać przez programy Device Doctor, DriverEasy, DriverMax.

 

A tak w ogóle co pojawia Ci się podasz instalacji? Błąd? Instaluje się normalnie?

 

W innym przypadku sprawdź tą kartę na Linux Ubuntu LiveCD (wersja testowa, nie instalujesz).


  • 0

Pozdrawiam, Kamil


#24 514048238

514048238
  • Użytkownicy
  • 23 postów

Napisano 19 lipiec 2014 - 10:33

Wszystko instaluje sie normalnie , ale gdy wlączam kompa ponownie pokazuje sie coś takiego "Znaleziono nowe urządzenie Kontroler Ethernet" i coś typu wlóż płyte ,żeby zainstallować . Ja włożylem płyte od modemu i kupa nic . I przeszło znowusz do tego pytajnika "?".

 

 

 

 

 

 

Okej zainstalowalem losowy sterownik i niby działa lecz nie ma neta wedlug  komputera nie mam podlączonych kabli chodziaz wszystkie sa połoczone bo jakoś z laptopa pisze... dosyłam ss 

 

http://i61.tinypic.com/2iv1hfr.jpg

 

 

 

co robić dalej, czy moze to kolejny bląd i spróbowac usunąć ten i instolowac te 3 pozostale???


  • 0

#25 Kamillo

Kamillo
  • Moderatorzy
  • 5751 postów
  • LokalizacjaPoland

Napisano 19 lipiec 2014 - 17:06

Na razie nic nie rób.

Pokaż mi też screen z Menedżera urządzeń, tam rozwiń karty sieciowe.

Utworzyłeś nowe połączenie?


  • 0

Pozdrawiam, Kamil


#26 514048238

514048238
  • Użytkownicy
  • 23 postów

Napisano 19 lipiec 2014 - 17:55

Okej sprawa wyglada tak ten kreator to jakieś gówno... Probowalem każdej możlwiej opcji i nic.

 

 

http://i57.tinypic.com/13zpaxj.jpg


  • 0

#27 Kamillo

Kamillo
  • Moderatorzy
  • 5751 postów
  • LokalizacjaPoland

Napisano 19 lipiec 2014 - 18:26

Pytanie za 100 punktów: Ta karta jest na PCI? Jeśli tak to wyjmij ją i włóż ponownie, sprawdź czy oby kabel w gnieździe dobrze siedzi.

Wygląda jakby coś źle było podłączone.


  • 0

Pozdrawiam, Kamil


#28 514048238

514048238
  • Użytkownicy
  • 23 postów

Napisano 19 lipiec 2014 - 19:29

Tzn. ja znam sie jak to wygląda? : D


  • 0

#29 Kamillo

Kamillo
  • Moderatorzy
  • 5751 postów
  • LokalizacjaPoland

Napisano 19 lipiec 2014 - 20:30

Pokaż raport z programu Speccy (Plik > Zapisz zrzut), dodaj jako załącznik na forum.

A sprawdziłeś czy na pewno masz wszystko dobrze podłączone?


  • 0

Pozdrawiam, Kamil


#30 514048238

514048238
  • Użytkownicy
  • 23 postów

Napisano 20 lipiec 2014 - 07:21

Otworzyłem kompa i wszystko jest ok.  Nawet pali się na pomarańczowo obok tego od neta ( nie wiem jak to nazwać xD) podlączenia u kabla.

 

A jeszcze jedno mi sie wyświetla ,że mam jakieś dni do aktywacji nie wiem o co chodzi jak jaj swój kod mam na komputerze i wpisany został przy instalacji Windowsa .

 

 

 

 

http://i58.tinypic.com/14ijqtu.jpg


  • 0

#31 Kamillo

Kamillo
  • Moderatorzy
  • 5751 postów
  • LokalizacjaPoland

Napisano 20 lipiec 2014 - 11:25

A jeszcze jedno mi sie wyświetla ,że mam jakieś dni do aktywacji nie wiem o co chodzi jak jaj swój kod mam na komputerze i wpisany został przy instalacji Windowsa .

 

Wpisz po prostu na nowo klucz.

 

No i czytanie ze zrozumieniem się kłania:

 

Pokaż raport z programu Speccy (Plik > Zapisz zrzut), dodaj jako załącznik na forum.

 

Oraz sprawdź we Właściwościach karty sieciowej w Menedżerze urządzeń (PPM > Właściwości) czy nie ma żadnych konfliktów.

W zakładce Ogólne powinno pisać. Przy okazji sprawdź tez czy karta jest włączona.

 

Wejdź też w połączenie sieciowe kliknij na Plik > Nowe połączenie, spróbuj je utworzyć.

 

pppoe_02.jpg

 

Do tego proponuje pobrać Linuxa Ubuntu LiveCD, nagraj na płytę jako obraz ISO, uruchomić z niej komputer i wybrać tryb testowy (nie instalować!).

Sprawdzić czy tam będzie net działać.

 

W ostateczności pozostaje kontakt z dostawcą, niech wpadnie i sprawdzi czy wszystko jest prawidłowo podłączone oraz czy nic nie jest uszkodzone.


  • 0

Pozdrawiam, Kamil


#32 514048238

514048238
  • Użytkownicy
  • 23 postów

Napisano 20 lipiec 2014 - 12:38

Okej nawet jesli sie nie udalo to i tak dziękuje za pomoc. 


  • 0

#33 Kamillo

Kamillo
  • Moderatorzy
  • 5751 postów
  • LokalizacjaPoland

Napisano 20 lipiec 2014 - 17:17

Czyli co poddajesz się czy rozwiązałeś problem czy może dzwoniłeś do dostawcy?


  • 0

Pozdrawiam, Kamil


#34 514048238

514048238
  • Użytkownicy
  • 23 postów

Napisano 21 lipiec 2014 - 09:25

Własnie mam jeszcze jedno , co musiałbym zrobić żeby zainstalowac takie okienko na swoim kompie na windowsie XP???

 

http://pl.tinypic.co...=8#.U8zOQvl_vQU


  • 0

#35 Kamillo

Kamillo
  • Moderatorzy
  • 5751 postów
  • LokalizacjaPoland

Napisano 21 lipiec 2014 - 21:51

Nacisnąć na ikonkę sieci na pasku zadań.


  • 0

Pozdrawiam, Kamil


#36 514048238

514048238
  • Użytkownicy
  • 23 postów

Napisano 23 lipiec 2014 - 17:39

NA Windows XP nic takiego nie ma... -.-


  • 0

#37 Kamillo

Kamillo
  • Moderatorzy
  • 5751 postów
  • LokalizacjaPoland

Napisano 23 lipiec 2014 - 22:19

Nie mam XP, więc nie bardzo Ci w tym pomogę. Może ktoś inny. Ale ikonę sieci musisz tam mieć.


  • 0

Pozdrawiam, Kamil



Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych