Skocz do zawartości


Zdjęcie

Potrzebuje sterownika do nieznanego urządzenia

sterownik do karty sieciowej

  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
36 odpowiedzi w tym temacie

#1 514048238

514048238
  • Użytkownicy
  • 23 postów

Napisano 14 lipiec 2014 - 16:06

Witam szukam pomocy skąd mógłbym pobrać sterownik do karty sieciowej , kolega mi troche pomagał lecz przeszukałem cały internet i nie ma tego syfu. 

 

pci ven_10ec&dev_8168&subsys_81681849&rev_03 devid widnows xp  wie ktoś gdzie tego szukać byłbym wdzięczny ; *


  • 0


#2 Kamillo

Kamillo
  • Moderatorzy
  • 5751 postów
  • LokalizacjaPoland

Napisano 14 lipiec 2014 - 19:23

Napisz co to za płyta główna, laptop itp. I jaki masz system? 32-bit/64-bit?


  • 0

Pozdrawiam, Kamil


#3 Miodek

Miodek
  • Użytkownicy
  • 2009 postów
  • LokalizacjaPasieka

Napisano 14 lipiec 2014 - 20:17

Sugerując się ID, być może jest to: Link

Zanim jednak pobierzesz odpowiedz Kamilowi.


  • 0
Drogi analfebeto. Zamiast pisać na końcu posta "przepraszam za błędy", popraw je.

#4 514048238

514048238
  • Użytkownicy
  • 23 postów

Napisano 15 lipiec 2014 - 13:33

ASROCK 
G31M-GS
 
WINDOWS XP 32 BITY
 komputer  stacjonarny

  • 0

#5 Kamillo

Kamillo
  • Moderatorzy
  • 5751 postów
  • LokalizacjaPoland

Napisano 15 lipiec 2014 - 13:43

Na stronie producenta masz sterownik w wersji 5702. Pobierz, zainstaluj i uruchom ponownie komputer.


  • 0

Pozdrawiam, Kamil


#6 514048238

514048238
  • Użytkownicy
  • 23 postów

Napisano 15 lipiec 2014 - 16:31

Okej dziękuje, lecz to nie do karty sieciowej jest tylko do głośników, potrzebuje do karty sieciowej ;//


  • 0

#7 Kamillo

Kamillo
  • Moderatorzy
  • 5751 postów
  • LokalizacjaPoland

Napisano 15 lipiec 2014 - 16:42

Hahahaha do głośników... Jebnąłeś jak śledziem na święta....

 

G31M-GS > w tabelce Driver szukasz LAN, czyli ten sterownik co wyżej.

Pokaż screen z Menedżera urządzeń.


  • 0

Pozdrawiam, Kamil


#8 514048238

514048238
  • Użytkownicy
  • 23 postów

Napisano 15 lipiec 2014 - 16:52

tzn zainstalowalo mi realtek glosniki nie wiem co jest grane , pobralem i zainstalwoalem to co wyslaleś

Załączone pliki

  • Załączony plik  fafaf.png   17,68 KB   0 Ilość pobrań

  • 0

#9 Kamillo

Kamillo
  • Moderatorzy
  • 5751 postów
  • LokalizacjaPoland

Napisano 15 lipiec 2014 - 17:01

Jak Ty w ogóle nie instalowałeś sterowników...

 

Zainstaluj kolejno:

  1. Chipset
  2. Karta graficzna - VGA
  3. Karta dźwiękowa - Audio
  4. Karta sieciowa - LAN

Najpierw pobierasz wszystko, później instalujesz sterownik i uruchamiasz komputer.

Po każdym zainstalowanym sterowniku uruchamiasz ponownie komputer!

 

_ _ _ _ _

EDIT: Sprawdziłem ten sterownik do sieci i jest to sterownik do karty sieciowej!

 

vn92xttk2d1c.png

 

A kartę sieciową masz Realtek.


Użytkownik Kamillo edytował ten post 15 lipiec 2014 - 17:06

  • 1

Pozdrawiam, Kamil


#10 514048238

514048238
  • Użytkownicy
  • 23 postów

Napisano 15 lipiec 2014 - 17:33

okej wszystko zainstalowalem i nadal zostalo to


a nie czytałem up nie zauważylem czyli mam pobrac to tak http://realtek-gbe-f...datestar.com/pl ??


zainstalowałem jeszcze raz ten glan od karty sieciowej , pomyslnie kiedy wlaczylem kompter ponownie wyswietlo mi sie ze wyszyukuje kontroler enthernet jednak nie znalazlo i znowu w menadzerze jest jako znak zapytania co zrobic?

Załączone pliki


  • 0

#11 Kamillo

Kamillo
  • Moderatorzy
  • 5751 postów
  • LokalizacjaPoland

Napisano 15 lipiec 2014 - 21:25

a nie czytałem up nie zauważylem czyli mam pobrac to tak http://realtek-gbe-f...datestar.com/pl ??

 

Na takich stronach to przeważnie trzeba pobrać program i dopiero ten program wyszuka sterowników i dopiero można pobrać.

Choć nie zawsze, bo czasami trzeba płacić albo się rejestrować. Do tego mogą się instalować jakieś inne niepotrzebne programy itp.

Jak już z takich stron się pobiera to trzeba uważnie patrzeć i nie klikać na ślepo Dalej/Next.

 

A próbowałeś tego sterownika co podał Miodek?

 

PS. Nie pisz posta pod postem, dopisując edytuj swoje posty.


  • 0

Pozdrawiam, Kamil


#12 514048238

514048238
  • Użytkownicy
  • 23 postów

Napisano 15 lipiec 2014 - 22:45

Okej z tego co podał to ,które pobrać  z Windowsa (8111DP DASH All-In-One installation kit for WinXP/Vista/Win7) to??? bo nie ogarniam tej strony...


  • 0

#13 Miodek

Miodek
  • Użytkownicy
  • 2009 postów
  • LokalizacjaPasieka

Napisano 16 lipiec 2014 - 10:39

WinXP and Server 2003 Auto Installation Program (SID:1655714)


  • 0
Drogi analfebeto. Zamiast pisać na końcu posta "przepraszam za błędy", popraw je.

#14 514048238

514048238
  • Użytkownicy
  • 23 postów

Napisano 16 lipiec 2014 - 12:17

Wyszło to.

 

Gdy wchodze w przeglądarke pokazuje sie taki bląd : 

 

System windows nie może odnaleźć pliku  c|: windows/network

Załączone pliki


  • 0

#15 Kamillo

Kamillo
  • Moderatorzy
  • 5751 postów
  • LokalizacjaPoland

Napisano 16 lipiec 2014 - 14:51

Korzystasz z Win XP SP2? Zainstaluj SP3 + aktualizacje z Windows Update.

Po tym sprawdź czy masz jeszcze wykrzyknik przy Kontrolerze, jeśli będzie to dopiero później spróbuj zainstalować sterownik LAN.

 

W razie czego masz jakieś inne ID urządzenia? Podaj najlepiej wszystkie.


  • 0

Pozdrawiam, Kamil


#16 514048238

514048238
  • Użytkownicy
  • 23 postów

Napisano 16 lipiec 2014 - 16:16

"W razie czego masz jakieś inne ID urządzenia? Podaj najlepiej wszystkie." nie rozumiem xD??? o co chodzi?

 

 

Podczas instalacji wychodzi dodatku Service SP3 wychodzi bląd. ???


  • 0

#17 Kamillo

Kamillo
  • Moderatorzy
  • 5751 postów
  • LokalizacjaPoland

Napisano 17 lipiec 2014 - 12:37

"W razie czego masz jakieś inne ID urządzenia? Podaj najlepiej wszystkie." nie rozumiem xD??? o co chodzi?

 

To co podałeś wyżej: Poradnik: Jak zidentyfikować urządzenie, do którego chcemy zainstalować sterownik

 

Podczas instalacji wychodzi dodatku Service SP3 wychodzi bląd. ???

 

Jaki? Skąd pobrałeś?


  • 0

Pozdrawiam, Kamil


#18 514048238

514048238
  • Użytkownicy
  • 23 postów

Napisano 17 lipiec 2014 - 14:02

SP3 Pobrałem ale nie działa, ściagne teraz ze strrony windowsa może on zadziała. A do jakiego urzadzenia mam podać to ID? Do tego ethenet??


  • 0

#19 Kamillo

Kamillo
  • Moderatorzy
  • 5751 postów
  • LokalizacjaPoland

Napisano 17 lipiec 2014 - 14:28

SP3 Pobrałem ale nie działa, ściagne teraz ze strrony windowsa może on zadziała.

 

OMG! Ale co nie działa? Instalacja? Jakiś błąd? Pisz bardziej zrozumiale, bo ciężko coś z tego wywnioskować.

Jeśli się zainstalowało i pisało, że instalacja została zakończona powodzeniem to nowa instalacja nic Ci nie da.

Wywali błąd, że SP3 jest już zainstalowane. Pokaż raport z programu Speccy (Plik > Zapisz zrzut), dodaj jako załącznik na forum.

 

A do jakiego urzadzenia mam podać to ID? Do tego ethenet??

 

Tak, najlepiej zrób screen.


  • 0

Pozdrawiam, Kamil


#20 514048238

514048238
  • Użytkownicy
  • 23 postów

Napisano 17 lipiec 2014 - 18:27

Tak wyskoczyl bląd jezyka nie może zaisntalować na język polski , pobrałem to ze strony microsofta i jestt ok, zainstalowalem jeszcze raz glan i nic , to samo sie dzieje.


http://i57.tinypic.com/213p660.jpg

http://i59.tinypic.com/n7wae.jpg

oops, przepraszam mialem edytować a dodalem przypadkiem.
  • 0


Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych