Brak dźwięku na dwóch głośnikach Creative 5.1
Napisano 26 styczeń 2014 - 17:54
Kupiłem niedawno głośniki creative 5.1, posiadaja one trzy kable zielony czarny i pomaranczowy. Wetknołem je w karte dzwiekową z tym że tylko zielony z zielonym sie zgadzał, czarny z niebieskim a rozowy z pomaranczowym. Działaja tylko 3 głosniki reszta nie. Wiec postaniowiłem zainstalować najnowsze sterowniki AC 97 wiec tak zrobiłem. Po zresetowaniu nie było dzwięku... W panelu sterowania w opcjach audio nic nie moge zmienic wszystkie suwaki itp sa zaciemnione... Gdzies obiło mi sie o uszy ze trzeba cos na 5.1 przestawic w konfiguracji AC 97 lecz nie wiem dokładnie jak. Moja płyta głowna zna czasy II wojny swiatowej: Epox EP-8K7A. Proszę o pomoc aby moje głosniki działaly w pełni.
https://www.youtube....h?v=5nx8HgRxdjo
Własnie tu gosciu opisuje jak i co lecz z tym, ze ja nie mam poczatkowej ikonki na pasku start... I nie wiem jak dalej skonfigurowac.
Napisano 26 styczeń 2014 - 18:54
W ogóle w systemie czy jak? Nieopisane dokładnie... Jeśli w ogóle to przywróć system (jeśli wcześniej był i korzystasz z jakiś głośników wbudowanych): Poradnik: Przywracanie systemu Windows XP/Vista/7Wiec postaniowiłem zainstalować najnowsze sterowniki AC 97 wiec tak zrobiłem. Po zresetowaniu nie było dzwięku...
Napisz jaki masz system.
Wejdź w Start > Panel Sterowania > Sprzęt i dźwięk > Menedżer Realtek HD Audio - Masz? Spróbuj zmienić na 5.1 u ustawieniach.
Możesz też uruchomić ten Menedżer i po kolei wkładać wtyczki od głośników. Powinna wyświetlić się informacja do jakiej opcji chcesz dokładnie przypisać dany kabel (czy jakoś tak).
Jeśli chodzi o samą ikonkę możesz masz ją ukrytą (taka strzałeczka w górę)?
Napisano 26 styczeń 2014 - 19:28
Napisano 26 styczeń 2014 - 20:44
Napisano 26 styczeń 2014 - 21:49
Napisano 26 styczeń 2014 - 22:12
I przy okazji wrzuć screen z Menedżera urządzeń, rozwiń Karty dźwiękowe.
Napisano 26 styczeń 2014 - 23:50
Sterowniki masz zainstalowane, tylko, że masz też "Starsze sterowniki audio", zawsze trzeba odinstalować stare sterowniki.Wejdź w Start > Panel Sterowania > Sprzęt i dźwięk > Menedżer Realtek HD Audio - Masz?
Możesz też uruchomić ten Menedżer i po kolei wkładać wtyczki od głośników. Powinna wyświetlić się informacja do jakiej opcji chcesz dokładnie przypisać dany kabel (czy jakoś tak).
Jeśli chodzi o samą ikonkę możesz masz ją ukrytą (taka strzałeczka w górę)?
Możesz odinstalować ten sterownik "Starsze sterowniki audio" i uruchom ponownie komputer.
Jeśli chcesz zaktualizować sterowniki to spróbuj przez programy: Device Doctor, DriverEasy, DriverMax.
Oczywiście zaktualizuj tylko sterowniki do karty dźwiękowej, reszty nie ruszaj.
I zobacz też co to zacytowałem wyżej z poprzedniego postu.
Napisano 31 styczeń 2014 - 01:04

Napisano 10 luty 2014 - 22:23
Jeśli masz tylko problem ze sterownikami do dźwięku to spróbuj za pomocą Device Doctor, DriverEasy, DriverMax.
Najpierw odinstaluj te sterowniki, które już masz zainstalowane.
Jeśli dalej nic to zobacz to: Poradnik: Jak zidentyfikować urządzenie, do którego chcemy zainstalować sterownik
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych