Jestem nowy także nie mam pojęcia czy tworzę temat we właściwym miejscu, jeśli jednak jest to złe miejsce proszę administrację o przeniesienie go w te odpowiednie.
Specyfikacja laptopa:
Intel Core i7 2,4Ghz x4 rdzenie
Ram: 8GB
HDD: 1Tb
Grafika: 2Gb Geforce 650m (raczej niepotrzebna w tym problemie)
Co do problemu już opisuje:
1) Od jakiegoś czasu mam problem z pracą na laptopie przez to, że mam włączoną przeglądarkę "Google Chrome".
Zawsze było dobrze ale tym od ostatniego czasu są bardzo duże problemy od razu mówię, że nie pobieram gier czy podobnych ogromnych plików na dysk.
Problem jest w tym, że gdy mam włączone 2 karty na przeglądarce masakrycznie powstaje przeciążenie pracy pamięci podręcznej RAM. (przed aktualizacjami Win8>8.1 Pro nie spotkalem się z takim zjawiskiem.)
Zdjęcie w załączniku nr. 1 nazwa: Pamiec.jpg (praca RAM 91% przy jedynie włączonej przeglądarce a w niej 2 karty Youtube oraz Facebook)
Jeśli ktoś zna odpowiedź na mój problem lub złoty środek bardzo bym prosił o pomoc.
2) Powtarzający się problem z rozłączającym się WIFI ( nie jest on częsty lecz co jakiś czasu po prostu trzeba od nowa rozłączyć i od nowa połączyć tzn. jest połączony z routerem lecz nie pobiera ani nie wysyła pakietów.)
Czytałem o tym, że to jest powtarzający się problem już od początków Win 8 i powinno się ustalić stałe IP. Ja mam automatyczne. Nie mam pojęcia czy zmiana na stałe IP zniweluje problem, dlatego jestem tu z takim zapytaniem bo już wcześniej próbowałem swoich sił ale nic nie pomagało. Na kablu śmiga bez zarzutów.
Pytania i Odpowiedzi są mile widziane proszę o szybką pomoc i od razu chętnym pomocnym osobom dziękuję z góry.
No i jeszcze chciałbym się dowiedzieć dlaczego aż tak wiele Chrome tworzy procesów.
Dodaję jeszcze, że komputer był sprawdzany przez antywirus "Avast" i nie wykrył nic podejrzanego.