Skocz do zawartości


Zdjęcie

Rozwiązany: Odzyskanie klucza od Windows 8 - Lenovo


  • Zamknięty Temat jest zamknięty
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 ludek111

ludek111
  • Użytkownicy
  • 446 postów

Napisano 11 lipiec 2013 - 22:07

Cześć. Mój znajomy ma laptopa Lenovo G580. Oryginalnie był tam zainstalowany Windows8, skasował go, wgrał windows7. Windows 7 był nieaktywowany i znajomy postanowił wrócić do Windows 8. Tutaj pojawił się problem, mianowicie, na żadnej kartce, na żadnej naklejce, na obudowie, czy pod obudową nie ma napisanego numeru licencji do Windows 8 i nie można go aktywować. Skąd go wyciągnąć? Słyszałem o SLIC, ale to nie działa w przypadku tak nowego laptopa, tylko na Viście. Co zrobić z tym fantem? Często pomagam ludziom na tym forum, bardzo proszę o pomoc :)
  • 0
There's completely no way to improve the Perfection.
E8200@4.25GHz | GA-EP45-UD3LR | Gainward GTS250 | 2xF3-1TB Matrix Raid | SB Audigy2
ModXStream 500W | Corsair 2x1GB XMS2 DHX + Patriot 2x1GB LLK CL4@1075MHZ | HE1225 |


#2 ludek111

ludek111
  • Użytkownicy
  • 446 postów

Napisano 11 lipiec 2013 - 22:51

\OK, poradziłem sobie, przy pomocy programu Read and write utility, w zakładce MSDM a ACPI jest podany klucz windowsa. Jakby ktoś kiedyś szukał klucza produktu, polecam.
  • 0
There's completely no way to improve the Perfection.
E8200@4.25GHz | GA-EP45-UD3LR | Gainward GTS250 | 2xF3-1TB Matrix Raid | SB Audigy2
ModXStream 500W | Corsair 2x1GB XMS2 DHX + Patriot 2x1GB LLK CL4@1075MHZ | HE1225 |

#3 Kamillo

Kamillo
  • Moderatorzy
  • 5727 postów
  • LokalizacjaPoland

Napisano 11 lipiec 2013 - 22:58

Nie ma naklejki, bo klucz jest zapisany w BIOS, przy instalacji powinien być automatycznie wykryty.
  • 0

Pozdrawiam, Kamil

Blog: TechComputerOS | O mnie

 


#4 ludek111

ludek111
  • Użytkownicy
  • 446 postów

Napisano 11 lipiec 2013 - 23:12

Z tego, co ludzie piszą w internecie - tak powinno być, ale niestety tak się nie stało, klucz nie został wykryty, nie wiem czemu. Windows oryginalny, nic nie modyfikowane, najważniejsze że teraz działa :)
  • 0
There's completely no way to improve the Perfection.
E8200@4.25GHz | GA-EP45-UD3LR | Gainward GTS250 | 2xF3-1TB Matrix Raid | SB Audigy2
ModXStream 500W | Corsair 2x1GB XMS2 DHX + Patriot 2x1GB LLK CL4@1075MHZ | HE1225 |

#5 Kamillo

Kamillo
  • Moderatorzy
  • 5727 postów
  • LokalizacjaPoland

Napisano 12 lipiec 2013 - 21:24

Problem ROZWIĄZANY. Jeśli są jakiekolwiek wątpliwości, pytania proszę o założenie nowego tematu.
Wszelkie uzasadnione reklamacje/pretensje/sugestie/rady przyjmuje ekipa forum.
  • 0

Pozdrawiam, Kamil

Blog: TechComputerOS | O mnie

 



Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych