Skocz do zawartości


Zdjęcie

Jak usunąć wyszukiwarkę v9?


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
14 odpowiedzi w tym temacie

#1 Kadarka

Kadarka
  • Użytkownicy
  • 11 postów

Napisano 27 maj 2013 - 15:04

Witam nie wiem jakim cudem ściągnęła się? ta wyszukiwarka v9..w żadnym programie ściągniętym nie pisało o tym zawsze przeglądam i uważnie to robię..chciałam usunąć to lecz nigdzie nie ma.Tylko zmieniłam w chrome wyszukiwarkę na google ale nie jestem pewna czy w komputerze się zainstalowało v9 patrzałam w dodaj i usuń programy lecz tam nie ma nic do odinstalowania v9 jak inaczej sprawdzić czy jest zainstalowane v9 i czy w ogóle jest?
  • 0


#2 Kamillo

Kamillo
  • Moderatorzy
  • 5727 postów
  • LokalizacjaPoland

Napisano 27 maj 2013 - 16:46

Pokaż raport z zainstalowany programów: Poradnik: Czyszczenie systemu za pomocą programu CCleaner

Wpisz w pasek adresu w przeglądarce about:config i wyszukaj v9. Zresetuj ich wartości lub usuń.
A przeglądarka V9 uruchamia Ci się jeszcze z Firefox, IE, Chrome?
  • 1

Pozdrawiam, Kamil

Blog: TechComputerOS | O mnie

 


#3 Kadarka

Kadarka
  • Użytkownicy
  • 11 postów

Napisano 27 maj 2013 - 16:59

W ccleaner nic już nie znajdziemy ponieważ wcześniej przed napisaniem postu wyczyściłam sobie :) ale nie było nic o tej wyszukiwarce.
A about:config nie otwiera się

Strona internetowa jest niedostępna
Strona internetowa pod adresem chrome://config/ może być tymczasowo niedostępna lub została na stałe przeniesiona pod nowy adres internetowy.
Błąd 300 (net::ERR_INVALID_URL): Nieznany błąd.

Jeśli chodzi o ustawienia chrome bo z niej korzystam to ustawiłam na wyszuk.. google i strone startową więc już problemu nie ma ale nie jestem pewna.. czy nie ma v9 na komputerze skoro nic nie wykrywa tak jak ccleaner albo dodaj i usuń?
  • 0

#4 Kamillo

Kamillo
  • Moderatorzy
  • 5727 postów
  • LokalizacjaPoland

Napisano 27 maj 2013 - 17:13

Raport daj z Odinstaluj program tam masz wszystkie programy, zgodnie z instrukcją wyżej, Wyszukiwarka V9 może być pod inną nazwą.

about:config musisz wykonać z przeglądarki Firefox, zapomniałem dopisać.

Wejdź też na partycje C i wpisz w wyszukiwarkę V9, zobacz czy coś znajdzie, możesz też poszukać ręcznie.
  • 1

Pozdrawiam, Kamil

Blog: TechComputerOS | O mnie

 


#5 Kadarka

Kadarka
  • Użytkownicy
  • 11 postów

Napisano 27 maj 2013 - 18:10

Raport z dodaj i usuń ccleaner:

Adobe Flash Player 11 ActiveX Adobe Systems Incorporated 2013-05-17 11.5.502.135
Adobe Flash Player 11 Plugin Adobe Systems Incorporated 2013-05-24 11.5.502.135
Adobe Reader XI - Polish Adobe Systems Incorporated 2012-10-25 129,7MB 11.0.00
Adobe Shockwave Player 12.0 Adobe Systems, Inc. 2013-02-28 12.0.0.112
CCleaner Piriform 2013-05-27 3.17
Detektor Winampa Nullsoft, Inc 2012-03-27 1.0.0.1
GameDesire-GameDesire Makao
GameDesire-GameDesire Marbles&Diamonds
GameDesire-Pool & Snooker 2013-03-19
GG GG Network S.A. 2013-05-17 11
Google Chrome Google Inc. 2012-04-20 27.0.1453.94
GTA2 1.00.001
Java 7 Update 21 Oracle 2013-04-05 129,1MB 7.0.210
Last.fm Scrobbler 2.1.35 Last.fm 2013-04-21
Microsoft .NET Framework 2.0 Service Pack 2 Microsoft Corporation 2013-05-18 184,4MB 2.2.30729
Microsoft .NET Framework 3.0 Service Pack 2 Microsoft Corporation 2013-01-10 253MB 3.2.30729
Microsoft .NET Framework 3.5 SP1 Microsoft Corporation 2013-01-10
Microsoft Office Standard 2010 Microsoft Corporation 2012-10-30 14.0.4763.1000
Microsoft Visual C++ 2005 Redistributable Microsoft Corporation 2012-03-23 5,25MB 8.0.59193
Microsoft Visual C++ 2008 Redistributable - x86 9.0.30729.4148 Microsoft Corporation 2012-03-23 14,9MB 9.0.30729.4148
Microsoft WSE 3.0 Runtime Microsoft Corp. 2012-06-25 0,92MB 3.0.5305.0
Mozilla Firefox 21.0 (x86 pl) Mozilla 2013-05-27 21.0
Mozilla Maintenance Service Mozilla 2013-05-20 21.0
MSXML 4.0 SP2 (KB954430) Microsoft Corporation 2013-02-23 1,42MB 4.20.9870.0
MSXML 4.0 SP2 (KB973688) Microsoft Corporation 2013-02-23 2,77MB 4.20.9876.0
Realtek AC'97 Audio
S3 S3Display
S3 S3Gamma2
S3 S3Info2
S3 S3Overlay
screenSHU - the fastest screen capture ever. 2013-05-27
Skype Click to Call Skype Technologies S.A. 2012-10-28 21,4MB 6.3.11079
Skype™ 6.1 Skype Technologies S.A. 2013-03-22 21,2MB 6.1.129
UniChrome Series Driver and Utilities 2013-05-17
Unity Web Player Unity Technologies ApS
Winamp Nullsoft, Inc 2013-05-27 5.623
WinDirStat 1.1.2 2013-05-27
Windows Feature Pack for Storage (32-bit) - IMAPI update for Blu-Ray Microsoft Corporation 2013-02-04 1.0
Windows Media Player Firefox Plugin Microsoft Corp 2012-04-03 0,29MB 1.0.0.8

Nie mam w FF nic oprócz toolbar babylon hmm chociaż on mi nie przeszkadza bo się nie włancza,używam Chrome.A w cytacie nic nie ma niepokojącego tak mi się wydaje,najwyżej adobe chyba za dużo i framework..
  • 0

#6 ludek111

ludek111
  • Użytkownicy
  • 446 postów

Napisano 27 maj 2013 - 21:23

Ja miałem ładny bój z tym ścierwem. Masz uszkodzony skrót do przeglądarki. Tyle. Klikaj go prawym i właściwości, edytuj dokąd skrót prowadzi. Tyle.
  • 0
There's completely no way to improve the Perfection.
E8200@4.25GHz | GA-EP45-UD3LR | Gainward GTS250 | 2xF3-1TB Matrix Raid | SB Audigy2
ModXStream 500W | Corsair 2x1GB XMS2 DHX + Patriot 2x1GB LLK CL4@1075MHZ | HE1225 |

#7 Kamillo

Kamillo
  • Moderatorzy
  • 5727 postów
  • LokalizacjaPoland

Napisano 27 maj 2013 - 21:38

No z programów jest wszystko OK.

Adobe to są wtyczki więc muszą być, a .NET Framework też Ci przyda, nawet te wersje starsze.

A to patrzyłaś:

Wejdź też na partycje C i wpisz w wyszukiwarkę V9, zobacz czy coś znajdzie, możesz też poszukać ręcznie.

Jak nie ma nigdzie po tym śladu to raczej go nie masz. Można by jeszcze logi z programu OTL sprawdzić, ale na tym forum mogłabyś długo czekać, więc przeczytaj PW.

@ludek111: Raczej nie wypali, bo jakby miała ten wpis w skrócie to uruchamiałaby jej się strona główna tej przeglądarki, a ona już tego nie ma.
  • 1

Pozdrawiam, Kamil

Blog: TechComputerOS | O mnie

 


#8 Kadarka

Kadarka
  • Użytkownicy
  • 11 postów

Napisano 27 maj 2013 - 21:59

Wszystko już rozpatrywałam,nawet plik tego v9 który może pod inną nazwą być nie ma.
To jednak nie zrobię loga. Ehh tak to jest,jak się sprzeciwia człowiek antywirusom a później ma problemy z wirusami.. Ściągnęłam antywirusa i anty spyware,jedno i drugie coś wykrywa,usunę to co ma być do usunięcia,resztę dam do kwarantanny i zrobię log z OTL na forum inne o ile sprawdzą.
Temat można zamknąć i dzięki za pomoc :hug:
  • 0

#9 Kamillo

Kamillo
  • Moderatorzy
  • 5727 postów
  • LokalizacjaPoland

Napisano 27 maj 2013 - 22:08

Coś jeszcze dodam, jeśli już to przeskanuj Malwarebytes Anti-Malware Free - pamiętaj, aby była to wersja Free, odznacz po instalacji opcję "Uruchom okres testowy Malwarebytes Anti-Malware PRO", czyli:

Wykonaj pełne skanowanie systemu Malwarebytes Anti-Malware Free - przed skanem wykonaj aktualizacje programu i bazy wirusów.
Jeśli program coś znajdzie usunąć. Pliki zostaną przeniesione do kwarantanny.
Należy wejść z zakładkę "Kwarantanna" i usunąć wszystko, zgodzić się na uruchomienie systemu.
Wklej końcowy raport na forum.

Nic innego nie polecam jeśli chodzi o skanery. A antywirus jeśli darmowy to AVAST, ewentualnie Avira.

Na forum, które Ci podałem na PW spokojnie Ci sprawdzą. Polecam najpierw wykonać to skanowanie Malwarebytes, a później zrobić logi.
A raport wkleić też na tamto forum, jeśli masz pytania to pisz. :puppyeyes:

  • 1

Pozdrawiam, Kamil

Blog: TechComputerOS | O mnie

 


#10 ludek111

ludek111
  • Użytkownicy
  • 446 postów

Napisano 27 maj 2013 - 22:32

Napisz jeszcze, co pomogło.
  • 0
There's completely no way to improve the Perfection.
E8200@4.25GHz | GA-EP45-UD3LR | Gainward GTS250 | 2xF3-1TB Matrix Raid | SB Audigy2
ModXStream 500W | Corsair 2x1GB XMS2 DHX + Patriot 2x1GB LLK CL4@1075MHZ | HE1225 |

#11 Kadarka

Kadarka
  • Użytkownicy
  • 11 postów

Napisano 27 maj 2013 - 23:01

No to narazie nie usuwam nic ściągnę to co mówisz później postąpię tak jak w przepisie ;) to spyware co mam to SuperAntiSpyware wydaje mi się że lekka lipa bo wyszukało mi tylko ciastka i wirusy a ciastka można samemu usunąć..

@ludek111
Jeśli chodzi Ci o v9 to mi nic nie pomogło,wzięłam ustawiłam w narzędziach na chrome w ustawieniach wyszukiwarkę na google a v9 usunęłam i stronę startową przestawiłam,również usunęłam v9 to wszystko robi się w przeglądarce po zmianie wyszukiwarki i najechaniu na to co się nie chce będzie X i wtedy możesz usunąć:)

A co mi tam tu też raport z mbam wstawię :mrhappy:

2013-05-28 13:50:38
mbam-log-2013-05-28 (13-50-38).txt

Typ skanowania: Pełne skanowanie (C:\|)
Zaznaczone opcje skanowania: Pamięć | Rozruch | Rejestr | System plików | Heurystyka/Dodatkowe | Heuristyka/Shuriken | PUP | PUM
Odznaczone opcje skanowania: P2P
Przeskanowano obiektów: 246498
Upłynęło: 2 godzin(y), 46 minut(y), 19 sekund(y)

Wykrytych procesów w pamięci: 1
C:\WINDOWS\KMService.exe (RiskWare.Tool.CK) -> 312 -> Usuń po ponownym uruchomieniu.

Wykrytych modułów w pamięci: 0
(Nie znaleziono zagrożeń)

Wykrytych kluczy rejestru: 0
(Nie znaleziono zagrożeń)

Wykrytych wartości rejestru: 1
HKCU\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer|ForceClassicControlPanel (Hijack.ControlPanelStyle) -> Data: 1 -> Dodanie do kwarantanny i usunięcie pliku zakończyły się powodzeniem.

Wykryte wpisy rejestru systemowego: 0
(Nie znaleziono zagrożeń)

wykrytych folderów: 0
(Nie znaleziono zagrożeń)

Wykrytych plików: 2
C:\WINDOWS\KMService.exe (RiskWare.Tool.CK) -> Usuń po ponownym uruchomieniu.
C:\WINDOWS\system\Winlogon.exe (Heuristics.Reserved.Word.Exploit) -> Dodanie do kwarantanny i usunięcie pliku zakończyły się powodzeniem.

Tyle że skanowałam mbam zrobił się log zapisał..później usunęłam,zresetował się,po resecie weszłam do kwarantanny usunęłam to co tam było i zamknęłam program.
Tera chce zrobić logi ? z OTL i ten log z Malwaresbytes dać na forum..
Ciekawe czemu zamiast nas uczyć OTL uczyli Hijackthis :ermm:
  • 0

#12 Kamillo

Kamillo
  • Moderatorzy
  • 5727 postów
  • LokalizacjaPoland

Napisano 28 maj 2013 - 20:20

Niby masz mało tych programów, ale muszą sporo zajmować jak skanowanie trwało 2 h 46 min. U mnie na partycji C skanowanie trwa ze 40 min.

spyware co mam to SuperAntiSpyware

To możesz to od razu usnąć, raczej się przyda, zainstaluj też jakiegoś antywirusa, chyba, że już to zrobiłaś.

Tera chce zrobić logi ? z OTL i ten log z Malwaresbytes dać na forum..

Najpierw uruchom komputer po usunięciu plików z kwarantanny i później dopiero wykonaj logi.
Z OTL będziesz miała dwa logi i wklej jeszcze ten z Malwaresbytes

Ciekawe czemu zamiast nas uczyć OTL uczyli Hijackthis Dołączona grafika

Z tego co wiem to w Hijackthis mało kto sprawdza logi z tego programu, chyba przechodzi na emeryturę. :puppyeyes:
  • 1

Pozdrawiam, Kamil

Blog: TechComputerOS | O mnie

 


#13 Kadarka

Kadarka
  • Użytkownicy
  • 11 postów

Napisano 28 maj 2013 - 21:20

W takim razie usunę,mam avasta a komputer uruchomiłam po wyrzuceniu z kwarantanny i zrobiłam log OTL tyle że miałam jeden log? aż dziwne jak dla mnie..no właśnie też tak sądzę że przestarzały program ten HJT. Ale dla czego nas uczyli? dla czego nie zapoznają nas z OTL itd? tego się nie dowiem :confused_:
No to tak jeśli chcesz przejrzeć to forum bo już wlepiłam tam swoje ;) to zapraszam na PW.:puppyeyes:
  • 0

#14 Kamillo

Kamillo
  • Moderatorzy
  • 5727 postów
  • LokalizacjaPoland

Napisano 28 maj 2013 - 21:30

Może nie znają OTL? :lol-above:

Nie można, skasowałem, ale zapisałem sobie ten temat, więc będą go przeglądać.
  • 1

Pozdrawiam, Kamil

Blog: TechComputerOS | O mnie

 


#15 Kadarka

Kadarka
  • Użytkownicy
  • 11 postów

Napisano 28 maj 2013 - 21:36

Dzięki :clap: :puppyeyes: jednak trochę było nie ładu w komputerze :D
  • 0


Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych