Skocz do zawartości


Zdjęcie

Problem ze znalezieniem sterowników do Radeon 7670M


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
15 odpowiedzi w tym temacie

#1 kajo1995

kajo1995
  • Użytkownicy
  • 14 postów

Napisano 08 kwiecień 2013 - 21:55

Witam, mam problem ze znalezieniem sterowników pod Radeona 7670M 2gb. Pobrałem na stronie producenta i zainstalowało mi się 7600M. W google również nic nie znalazłem.
  • 0


#2 Kamillo

Kamillo
  • Moderatorzy
  • 5751 postów
  • LokalizacjaPoland

Napisano 08 kwiecień 2013 - 22:04

Tak się po prostu tylko pokazuje, ale masz tą kartę jaką pisałeś.
  • 0

Pozdrawiam, Kamil


#3 kajo1995

kajo1995
  • Użytkownicy
  • 14 postów

Napisano 08 kwiecień 2013 - 22:35

Tak się po prostu tylko pokazuje, ale masz tą kartę jaką pisałeś.

Problem mam taki, że teraz po reinstalacji ponownej (robiłem tak jak w twoim poradniku - ccleaner po odinstalowaniu) i gdy chce wejść w panel przełączania grafiki, osobiście ustawiam w których grach ma się włączyć i uruchamiałem go naciśnięciem prawego klawisza na pulpicie. Teraz ta funkcja znikła.
  • 0

#4 Kamillo

Kamillo
  • Moderatorzy
  • 5751 postów
  • LokalizacjaPoland

Napisano 09 kwiecień 2013 - 12:16

Ale jest to panel ATI? To uruchom go przez Panel Sterownia albo ikonkę na pasku zadań.
  • 0

Pozdrawiam, Kamil


#5 kajo1995

kajo1995
  • Użytkownicy
  • 14 postów

Napisano 09 kwiecień 2013 - 16:09

Ale jest to panel ATI? To uruchom go przez Panel Sterownia albo ikonkę na pasku zadań.

Catalyst Control Panel - to jest jedna część w której była zakładka 'gra' i teraz znikneła.
  • 0

#6 Kamillo

Kamillo
  • Moderatorzy
  • 5751 postów
  • LokalizacjaPoland

Napisano 09 kwiecień 2013 - 16:25

Pokaż screena z tym, może w nowszej części sterownika nie ma tej zakładki.
  • 0

Pozdrawiam, Kamil


#7 kajo1995

kajo1995
  • Użytkownicy
  • 14 postów

Napisano 09 kwiecień 2013 - 20:34

Trzymaj http://zapodaj.net/1...3b2bfa.png.html
  • 0

#8 Kamillo

Kamillo
  • Moderatorzy
  • 5751 postów
  • LokalizacjaPoland

Napisano 09 kwiecień 2013 - 21:31

Tego panelu nie możesz w ogóle uruchomić? A pokaż jeszcze screen z Menedżera urządzeń.
Tak jakby nie te sterowniki zainstalowałeś. I podaj co to za laptop - producent i model.
  • 0

Pozdrawiam, Kamil


#9 kajo1995

kajo1995
  • Użytkownicy
  • 14 postów

Napisano 09 kwiecień 2013 - 21:35

No nie wiem dlaczego nie mogę a był jeszcze drugi do zarządzania grami..
Laptop: http://www.samsung.c.../NP350V5C-S09PL
Menedżer: http://zapodaj.net/f...87e63e.png.html
  • 0

#10 Kamillo

Kamillo
  • Moderatorzy
  • 5751 postów
  • LokalizacjaPoland

Napisano 09 kwiecień 2013 - 21:44

Napisz od razu jaki system - wersja i typ (32-bit/64-bit). Na stronie laptopa nie widzę sterowników.
  • 0

Pozdrawiam, Kamil


#11 kajo1995

kajo1995
  • Użytkownicy
  • 14 postów

Napisano 09 kwiecień 2013 - 22:11

Napisz od razu jaki system - wersja i typ (32-bit/64-bit). Na stronie laptopa nie widzę sterowników.

Windows 8, 64 bitowy.
  • 0

#12 Kamillo

Kamillo
  • Moderatorzy
  • 5751 postów
  • LokalizacjaPoland

Napisano 09 kwiecień 2013 - 22:21

A skąd pobrałeś ten sterownik? Jak na stronie producenta karty ATI nie ma i na stronie producenta laptopa też nie ma?

Odinstaluj ten sterownik wraz z oprogramowaniem, uruchom komputer i pozwól, aby system pobrał sterownik, uruchom komputer.
  • 0

Pozdrawiam, Kamil


#13 kajo1995

kajo1995
  • Użytkownicy
  • 14 postów

Napisano 09 kwiecień 2013 - 22:24

Automatycznie pobierze sterownik? Czy muszę coś zrobić ?
  • 0

#14 Kamillo

Kamillo
  • Moderatorzy
  • 5751 postów
  • LokalizacjaPoland

Napisano 09 kwiecień 2013 - 22:29

Jeśli znajdzie to automatycznie, nie rób nic tylko czekaj, musisz mieć jedynie połączenie z netem.
  • 0

Pozdrawiam, Kamil


#15 kajo1995

kajo1995
  • Użytkownicy
  • 14 postów

Napisano 09 kwiecień 2013 - 22:59

A co jeżeli nie znajdzie ?

Zresztą zaraz dam znać.

Niestety dalej to samo, odinstalowałem w menadzeże karte graficzną. Wyczyściłem ccleanerem normalnie + rejestr i restart.
  • 0

#16 Kamillo

Kamillo
  • Moderatorzy
  • 5751 postów
  • LokalizacjaPoland

Napisano 10 kwiecień 2013 - 14:01

Przez CCleaner nie musiałeś czyścić. Po resecie sterownik się zainstalował sam? Co piszę w Menedżerze urządzeń?

Nie odpowiedziałeś na pytanie:

A skąd pobrałeś ten sterownik? Jak na stronie producenta karty ATI nie ma i na stronie producenta laptopa też nie ma?


Odnośnie jeszcze tego sterownika to ja to sprawdzałem i na stronie producenta jest sterownik, ale do wersji desktop, a nie notebook.
I sądząc po tym pobrałeś właśnie ten sterownik, bo do wersji notebook masz tylko narzędzie: http://support.amd.c...ob_win7-64.aspx

Co dalej:

1. Przywrócić system do stanu kiedy wszystko działało, do tego kiedy po raz pierwszy odinstalowałeś sterownik.
Poradnik: Przywracanie systemu Windows XP/Vista/7 - wiem, że masz Win8, ale może będzie to podobnie do Windowsa7

2. Usunięcie tego sterownika i zaktualizowanie go za pomocą programów: Device Doktor, DriverMax, DriverEasy

3. Usunąłeś folder AMD/ATI z dysku C? Masz go jeszcze w koszu? Jeśli tak to tam będzie instalka do sterownika tego co miałeś.

4. Masz płytę ze sterownikami? Zobacz czy tam nie masz sterownika, jeśli będzie to usuń ten co masz i zainstaluj tamten.

5. Możesz też skorzystać z tego narzędzia: http://support.amd.c...ob_win7-64.aspx

6. Do tego możesz spróbować jeszcze tych sterowników: http://tiny.pl/h8d9g

Pamiętaj, aby przed instalacją nowych sterowników odinstalować te co masz.
  • 0

Pozdrawiam, Kamil



Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych