Skocz do zawartości


Zdjęcie

Rozwiązany: System nie wykrywa telefonu, brak sterowników


  • Zamknięty Temat jest zamknięty
49 odpowiedzi w tym temacie

#21 Daroxx

Daroxx
  • Użytkownicy
  • 1040 postów
  • LokalizacjaZagłębie Dąbrowskie

Napisano 11 marzec 2013 - 23:28

Ja tu widzę, że nie były instalowane żadne sterowniki, zainstaluj je, zaczynając od chipsetu, ethernet, karte graficzną na audio kończąc. Potem wszystkie aktualizacje.
Sterowniki znajdziesz na stronie producenta płyty głównej/laptopa.
  • 0
Autor postu nie ponosi żadnej odpowiedzialności za ewentualne szkody wynikłe z wykorzystania zawartych w nim informacji.


#22 sylwia12198

sylwia12198
  • Użytkownicy
  • 61 postów

Napisano 12 marzec 2013 - 00:22

Ja tu widzę, że nie były instalowane żadne sterowniki, zainstaluj je, zaczynając od chipsetu, ethernet, karte graficzną na audio kończąc. Potem wszystkie aktualizacje.
Sterowniki znajdziesz na stronie producenta płyty głównej/laptopa.


Tylko przed tem wszystko było ok. A nic nie kasowałam/.
  • 0

#23 sylwia12198

sylwia12198
  • Użytkownicy
  • 61 postów

Napisano 12 marzec 2013 - 00:26

Tylko, że to nie jest to o co prosiłem i daj większy screen.


  • 0

#24 sylwia12198

sylwia12198
  • Użytkownicy
  • 61 postów

Napisano 12 marzec 2013 - 00:30

Większego nie mg dodać, bo forum nie pozwala.
  • 0

#25 Daroxx

Daroxx
  • Użytkownicy
  • 1040 postów
  • LokalizacjaZagłębie Dąbrowskie

Napisano 12 marzec 2013 - 06:23

jak dokładnie zainstalować te sterowniki, bo szukam i nic?!


Podaj dokładny model płyty głównej wraz z rewizją (CPU-Z zakładka mainboard) albo laptopa (naklejka od spodu).
  • 1
Autor postu nie ponosi żadnej odpowiedzialności za ewentualne szkody wynikłe z wykorzystania zawartych w nim informacji.

#26 sylwia12198

sylwia12198
  • Użytkownicy
  • 61 postów

Napisano 12 marzec 2013 - 13:13

Toshiba Equium L40-10U.
Model no - PSL41E - OO300 4AV
  • 0

#27 Kamillo

Kamillo
  • Moderatorzy
  • 5751 postów
  • LokalizacjaPoland

Napisano 12 marzec 2013 - 14:03

Większego nie mg dodać, bo forum nie pozwala.

Są inne strony takie jak zapodaj.net

Toshiba Equium L40-10U.
Model no - PSL41E - OO300 4AV

Nie ma sterowników na stronie producenta: http://www.toshiba.c...equium-l40-10u/
Więc proponuje użyć płyty, którą być może dostałaś i zainstalować te sterowniki lub jakiegoś programu np. Device Doktor, DriverMax, DriverEasy.
Według tej rozpiski powinnaś dostać tą płytę ze sterownikami.
  • 1

Pozdrawiam, Kamil


#28 stasiu_12

stasiu_12
  • Użytkownicy
  • 119 postów

Napisano 12 marzec 2013 - 19:59

niech ona doda te screeny

pozdro.
Michal Stasiowski
  • 0

#29 stasiu_12

stasiu_12
  • Użytkownicy
  • 119 postów

Napisano 13 marzec 2013 - 07:31

daj ten creen

pozdro.
Michal Stasiowski
  • -1

#30 sylwia12198

sylwia12198
  • Użytkownicy
  • 61 postów

Napisano 15 marzec 2013 - 00:11

Są inne strony takie jak zapodaj.net


Nie ma sterowników na stronie producenta: http://www.toshiba.c...equium-l40-10u/
Więc proponuje użyć płyty, którą być może dostałaś i zainstalować te sterowniki lub jakiegoś programu np. Device Doktor, DriverMax, DriverEasy.
Według tej rozpiski powinnaś dostać tą płytę ze sterownikami.


Ściągnęłam program Device Doctor :)

Tylko mam teraz kliknąć "Downoald" czy "upgrade to device doctor pro"?
  • 0

#31 Kamillo

Kamillo
  • Moderatorzy
  • 5751 postów
  • LokalizacjaPoland

Napisano 15 marzec 2013 - 00:19

Po wyszukaniu sterowników powinnaś mieć "Download Update" i w tu trzeba kliknąć. Zobacz poradnik: http://tiny.pl/h8hml
Nie klikaj na "upgrade to device doctor pro", bo przejdziesz do wersji płatnej programu.
  • 1

Pozdrawiam, Kamil


#32 sylwia12198

sylwia12198
  • Użytkownicy
  • 61 postów

Napisano 15 marzec 2013 - 00:24

Po wyszukaniu sterowników powinnaś mieć "Download Update" i w tu trzeba kliknąć. Zobacz poradnik: http://tiny.pl/h8hml
Nie klikaj na "upgrade to device doctor pro", bo przejdziesz do wersji płatnej programu.


Ok. i tu mam pobrać wszystkie sterowniki, które są do aktualizacji czy tylko te odnośnie usb i telefonu?
  • 0

#33 Kamillo

Kamillo
  • Moderatorzy
  • 5751 postów
  • LokalizacjaPoland

Napisano 15 marzec 2013 - 00:28

Pobierz do sieci (nazwa LAN/WLAN/Wireless), karty graficznej (VGA), modemu i dźwięku (Audio) i jak będzie coś w stylu Chipset to też pobierz.
  • 1

Pozdrawiam, Kamil


#34 sylwia12198

sylwia12198
  • Użytkownicy
  • 61 postów

Napisano 15 marzec 2013 - 00:41

Pobierz do sieci (nazwa LAN/WLAN/Wireless), karty graficznej (VGA), modemu i dźwięku (Audio) i jak będzie coś w stylu Chipset to też pobierz.


http://zapodaj.net/c...4260b8.jpg.html
Link do screena. Sory, że tak mało ogarniam, ale już tak mam i nie chcę się pomylić. Mam nadzieję, że rozumiesz. no więc które pokładni e.
  • 0

#35 Kamillo

Kamillo
  • Moderatorzy
  • 5751 postów
  • LokalizacjaPoland

Napisano 15 marzec 2013 - 12:11

Prawdopodobnie twój telefon to Samsung S5230, więc zaznacz tylko to i zainstaluj, po tym sterowniku telefon powinien działać.
Na razie nic innego nie instaluj. I napisz jeszcze czy ten screen z Menedżera urządzeń jest twój, bo tam piszę, że nie masz sterownika do karty graficznej, a program nic takiego nie znalazł.
  • 1

Pozdrawiam, Kamil


#36 sylwia12198

sylwia12198
  • Użytkownicy
  • 61 postów

Napisano 15 marzec 2013 - 12:22

Screen jest mój, ok.
I kurcze przez przydapek zainstalowałam to "kontrolery coś tam do usb" i właśnie od tego momentu nie działa myszka, i komupter jakiś taki opóźniony.
A mój telefon to samsung chat 335
  • 0

#37 Kamillo

Kamillo
  • Moderatorzy
  • 5751 postów
  • LokalizacjaPoland

Napisano 15 marzec 2013 - 12:44

No tak, a telefon działa? Możesz odinstalować sterownik od myszki odłączyć ją, podłączyć, sterownik powinien się sam zainstalować i zobaczyć czy działa.
Druga opcja to spróbować przywracania systemu do wczoraj, jak program będzie odinstalowany to zainstalować go ponownie, pobrać i zainstalować sterownik do telefonu.

EDIT: I jeszcze jedna uwaga, jak wyszukujesz sterowniki przez program to podłącz telefon.
  • 1

Pozdrawiam, Kamil


#38 sylwia12198

sylwia12198
  • Użytkownicy
  • 61 postów

Napisano 15 marzec 2013 - 15:48

Telefon nadal nie działa, no nic dam sobie chyba spokój :)
  • 0

#39 Kamillo

Kamillo
  • Moderatorzy
  • 5751 postów
  • LokalizacjaPoland

Napisano 15 marzec 2013 - 15:53

Może coś źle wykonujesz? Proponuje też instalacje tych sterowników co pisałem wyżej + aktualizacje systemu.
Jeśli nie możesz sobie z czymś poradzić to pytaj, może jakiś kolega będzie bardziej obeznany, a ostatnia deska ratunku to serwis.
Za same zainstalowanie sterowników i aktualizacje systemu dużo nie zapłacisz, a warto to zrobić.
  • 1

Pozdrawiam, Kamil


#40 sylwia12198

sylwia12198
  • Użytkownicy
  • 61 postów

Napisano 15 marzec 2013 - 15:58

Ok. Zaniosę do kolegi ..
A teraz chciałabym odinstalować to coś, które wczoraj zainstalowałam wczoraj i zaczęła się problemy.
tylko jak
  • 0


Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych