Skocz do zawartości


Zdjęcie

Rozwiązany: System nie wykrywa telefonu, brak sterowników


  • Zamknięty Temat jest zamknięty
49 odpowiedzi w tym temacie

#1 sylwia12198

sylwia12198
  • Użytkownicy
  • 61 postów

Napisano 11 marzec 2013 - 16:23

Od jakiegoś czasu kiedy podłączam telefon do komputera przez USB najpierw pokazuje się autoodtwarzanie, a potem wyskakuje, że jest błąd i nie ma zapisu.;/
CO robić ?
  • 0


#2 Kamillo

Kamillo
  • Moderatorzy
  • 5751 postów
  • LokalizacjaPoland

Napisano 11 marzec 2013 - 16:29

Napisz co to za błąd albo zrób screen.
  • 0

Pozdrawiam, Kamil


#3 sylwia12198

sylwia12198
  • Użytkownicy
  • 61 postów

Napisano 11 marzec 2013 - 16:43

http://obrazki.elekt..._1313427147.jpg
Tylko u mnie jest to dysk g.
  • 0

#4 stasiu_12

stasiu_12
  • Użytkownicy
  • 119 postów

Napisano 11 marzec 2013 - 17:09

to musi byc problem z telefonem poprostu nie moze go odczytac bo usb dziala poprawnie bo pokazuje sie w moim komputerze. wiec poprostu telefon ma jakis uszkodzony plik

pozdro.
Michal Stasiowski
  • 0

#5 sylwia12198

sylwia12198
  • Użytkownicy
  • 61 postów

Napisano 11 marzec 2013 - 17:25

to musi byc problem z telefonem poprostu nie moze go odczytac bo usb dziala poprawnie bo pokazuje sie w moim komputerze. wiec poprostu telefon ma jakis uszkodzony plik

pozdro.
Michal Stasiowski



A konkretnie co w fonie może być uszkodzone .. i jak to poproawić ?
  • 0

#6 stasiu_12

stasiu_12
  • Użytkownicy
  • 119 postów

Napisano 11 marzec 2013 - 19:37

Tego ci nie powiem bo nie mam twojego telefonu ale to jakis plik sprobuj podlaczyc pod kompa bez karty pamieci i napisz co ci wyjdzie

pozdro.
Michal Stasiowski
  • 0

#7 sylwia12198

sylwia12198
  • Użytkownicy
  • 61 postów

Napisano 11 marzec 2013 - 20:13

Bez karty pamięci nie połączę się do kompa.
  • 0

#8 magik092

magik092
  • Użytkownicy
  • 1554 postów

Napisano 11 marzec 2013 - 20:49

A spróbuj podpiąć telefonik, pominąć auto-odtwarzanie (zamknąć), następnie Mój komputer -> prawy przycisk na g -> otwórz.
Jeśli nie pomoże to prawy przycisk na Mój komputer -> Zarządzaj (lub Panel sterowania -> Narzędzia administracyjne -> Zarządzaj komputerem) -> po lewej stronie Zarządzanie dyskami -> namierz telefon (lub zrób zrzut ekranu) i napisz jak to tam wygląda (najlepiej jednak zrzut).
  • 0

Dołączona grafika


#9 Kamillo

Kamillo
  • Moderatorzy
  • 5751 postów
  • LokalizacjaPoland

Napisano 11 marzec 2013 - 21:05

http://obrazki.elekt..._1313427147.jpg
Tylko u mnie jest to dysk g.


Czy komunikat, który się pojawia na pewno jest taki sam? Oprócz tej literki.
Jeśli klikniesz OK to możesz normalnie operować przez komputer telefonem? Czy telefon jest wykrywalny po tym kliknięciu?
Napisz co to za telefon - podaj producenta i model. Masz zainstalowane oprogramowanie do niego?

Wejdź w Menedżer urządzeń (Start > Panel Sterownia > Menedżer urządzeń) kliknij tam na Kontrolery uniwersalnej magistrali szeregowej
Zostaw Menedżer otwarty i podłącz telefon. W Menedżerze powinien się on tam właśnie pojawić, zobacz czy czasami nie jest pod wykrzyknikiem.
Jak możesz to po podłączeniu pokaż screena (zdjęcie).
  • 0

Pozdrawiam, Kamil


#10 sylwia12198

sylwia12198
  • Użytkownicy
  • 61 postów

Napisano 11 marzec 2013 - 22:12

Czy komunikat, który się pojawia na pewno jest taki sam? Oprócz tej literki.
Jeśli klikniesz OK to możesz normalnie operować przez komputer telefonem? Czy telefon jest wykrywalny po tym kliknięciu?
Napisz co to za telefon - podaj producenta i model. Masz zainstalowane oprogramowanie do niego?

Wejdź w Menedżer urządzeń (Start > Panel Sterownia > Menedżer urządzeń) kliknij tam na Kontrolery uniwersalnej magistrali szeregowej
Zostaw Menedżer otwarty i podłącz telefon. W Menedżerze powinien się on tam właśnie pojawić, zobacz czy czasami nie jest pod wykrzyknikiem.
Jak możesz to po podłączeniu pokaż screena (zdjęcie).


Nie, nie ma wykrzyknika więc nie wiem co jest grane. Co dalej ?
  • 0

#11 Kamillo

Kamillo
  • Moderatorzy
  • 5751 postów
  • LokalizacjaPoland

Napisano 11 marzec 2013 - 22:16

Przeczytaj jeszcze raz mój post wyżej odpisz i wykonaj to co napisałem.
  • 0

Pozdrawiam, Kamil


#12 sylwia12198

sylwia12198
  • Użytkownicy
  • 61 postów

Napisano 11 marzec 2013 - 22:16

Czy komunikat, który się pojawia na pewno jest taki sam? Oprócz tej literki.
Jeśli klikniesz OK to możesz normalnie operować przez komputer telefonem? Czy telefon jest wykrywalny po tym kliknięciu?
Napisz co to za telefon - podaj producenta i model. Masz zainstalowane oprogramowanie do niego?

Wejdź w Menedżer urządzeń (Start > Panel Sterownia > Menedżer urządzeń) kliknij tam na Kontrolery uniwersalnej magistrali szeregowej
Zostaw Menedżer otwarty i podłącz telefon. W Menedżerze powinien się on tam właśnie pojawić, zobacz czy czasami nie jest pod wykrzyknikiem.
Jak możesz to po podłączeniu pokaż screena (zdjęcie).


oto screen

Załączone pliki


  • 0

#13 sylwia12198

sylwia12198
  • Użytkownicy
  • 61 postów

Napisano 11 marzec 2013 - 22:18

Przeczytaj jeszcze raz mój post wyżej odpisz i wykonaj to co napisałem.


Zrobiłam tak jak kazałeś i nic.. ;/
co teraz
  • 0

#14 Kamillo

Kamillo
  • Moderatorzy
  • 5751 postów
  • LokalizacjaPoland

Napisano 11 marzec 2013 - 22:25

Nie odpisałaś na żadne moje pytanie. A screen nie ten.
  • 0

Pozdrawiam, Kamil


#15 sylwia12198

sylwia12198
  • Użytkownicy
  • 61 postów

Napisano 11 marzec 2013 - 22:28

Po kilknięciu Ok, nie mogę przez komputer korzystać z telefonu.
Komupter go wykrywa bo pojawia się dysk G ale nie mogę w niego wejść (właśnie wtedy pojawia się komunikat).
To z czego ma być zdj ?
  • 0

#16 Kamillo

Kamillo
  • Moderatorzy
  • 5751 postów
  • LokalizacjaPoland

Napisano 11 marzec 2013 - 22:53

Screen ma być z:

Wejdź w Menedżer urządzeń (Start > Panel Sterownia > Menedżer urządzeń) kliknij tam na Kontrolery uniwersalnej magistrali szeregowej
Zostaw Menedżer otwarty i podłącz telefon. W Menedżerze powinien się tam właśnie pojawić telefon, zobacz czy czasami nie jest pod wykrzyknikiem.
Jak możesz to po podłączeniu pokaż screena (zdjęcie).


  • 0

Pozdrawiam, Kamil


#17 sylwia12198

sylwia12198
  • Użytkownicy
  • 61 postów

Napisano 11 marzec 2013 - 22:57

Screen ma być z:

W panelu nie mam menedżera.
  • 0

#18 Kamillo

Kamillo
  • Moderatorzy
  • 5751 postów
  • LokalizacjaPoland

Napisano 11 marzec 2013 - 23:11

Dziwne, że wcześniej podałaś Menedżer urządzeń, a teraz go nie ma?
Jak wejdziesz do Panel Sterownia to po lewo masz "Przełącz do widoku klasycznego" i wtedy powinien się pojawić.
PPM na Mój komputer (na pulpicie masz lub w Start > Komputer) > Właściwości > zakładka Sprzęt > Menadżer urządzeń.



  • 0

Pozdrawiam, Kamil


#19 sylwia12198

sylwia12198
  • Użytkownicy
  • 61 postów

Napisano 11 marzec 2013 - 23:13

No to właśnie tak zrobiałm ten screen przez mój komupter !
  • 0

#20 Kamillo

Kamillo
  • Moderatorzy
  • 5751 postów
  • LokalizacjaPoland

Napisano 11 marzec 2013 - 23:23

Tylko, że to nie jest to o co prosiłem i daj większy screen.
  • 0

Pozdrawiam, Kamil



Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych