Skocz do zawartości


Zdjęcie

Probelmy z facebookiem.


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
24 odpowiedzi w tym temacie

#1 sylwia12198

sylwia12198
  • Użytkownicy
  • 61 postów

Napisano 10 marzec 2013 - 23:35

Mam pytanie. Wchodzę dzisiaj na fb i chciałam dodać posta na stronie i wgl nie chce załadować się zdjęcie. Potem okazało się, że nie mg powiększyć zdjęć innych oraz po odświeżeniu strony nawet wiadomości się nie ładują. Co to wgl jest i co z tym robic ? ;/
Jestem załamana.
  • 0


#2 Daroxx

Daroxx
  • Użytkownicy
  • 1040 postów
  • LokalizacjaZagłębie Dąbrowskie

Napisano 10 marzec 2013 - 23:36

Jak sprawa wygląda na innych przeglądarkach ?
  • 0
Autor postu nie ponosi żadnej odpowiedzialności za ewentualne szkody wynikłe z wykorzystania zawartych w nim informacji.

#3 sylwia12198

sylwia12198
  • Użytkownicy
  • 61 postów

Napisano 10 marzec 2013 - 23:39

Jak sprawa wygląda na innych przeglądarkach ?


Posiadam jeszcze Explorer i tam również to samo.
Nie mam pojęcia co jest grane.
  • 0

#4 sylwia12198

sylwia12198
  • Użytkownicy
  • 61 postów

Napisano 10 marzec 2013 - 23:56

POMOCY !
  • 0

#5 Kamillo

Kamillo
  • Moderatorzy
  • 5751 postów
  • LokalizacjaPoland

Napisano 11 marzec 2013 - 00:12

Wykonaj aktualizacje przeglądarki, wytczek Java i Flash.

Potem wykonaj pełne skanowanie systemu Malwarebytes Anti-Malware Free - przed skanem wykonaj aktualizacje programu i bazy wirusów.
Jeśli program coś znajdzie usunąć. Pliki zostaną przeniesione do kwarantanny.
Należy wejść z zakładkę "Kwarantanna" i usunąć wszystko, zgodzić się na uruchomienie systemu.
Pokaż raport końcowy na forum.
  • 1

Pozdrawiam, Kamil


#6 sylwia12198

sylwia12198
  • Użytkownicy
  • 61 postów

Napisano 11 marzec 2013 - 00:14

Wykonaj aktualizacje przeglądarki, wytczek Java i Flash.

Potem wykonaj pełne skanowanie systemu Malwarebytes Anti-Malware Free - przed skanem wykonaj aktualizacje programu i bazy wirusów.
Jeśli program coś znajdzie usunąć. Pliki zostaną przeniesione do kwarantanny.
Należy wejść z zakładkę "Kwarantanna" i usunąć wszystko, zgodzić się na uruchomienie systemu.
Pokaż raport końcowy na forum.


Ok, tylko druga sprawa to ciągła brak miejsca na dysku, a usunęłam do się dało więc nie wiem czy dam radę wszystko zrobi,ć
  • 0

#7 Kamillo

Kamillo
  • Moderatorzy
  • 5751 postów
  • LokalizacjaPoland

Napisano 11 marzec 2013 - 00:17

Spróbuj jakoś to wykonać, może wirus Ci zjada miejsce na dysku.
Jak nie to zajmiemy się tym później. :)
Tylko wykonaj pełne skanowanie, może trwać dość długo jeśli masz dysk zapchany.
  • 1

Pozdrawiam, Kamil


#8 sylwia12198

sylwia12198
  • Użytkownicy
  • 61 postów

Napisano 11 marzec 2013 - 00:20

Wykonaj aktualizacje przeglądarki, wytczek Java i Flash.

Potem wykonaj pełne skanowanie systemu Malwarebytes Anti-Malware Free - przed skanem wykonaj aktualizacje programu i bazy wirusów.
Jeśli program coś znajdzie usunąć. Pliki zostaną przeniesione do kwarantanny.
Należy wejść z zakładkę "Kwarantanna" i usunąć wszystko, zgodzić się na uruchomienie systemu.
Pokaż raport końcowy na forum.


Ok. A jeśli faktycznie wirus zjada miejsce to co zrobić ? .. no i czy to może mieć wpływ na taką sytuację?
  • 0

#9 sylwia12198

sylwia12198
  • Użytkownicy
  • 61 postów

Napisano 11 marzec 2013 - 00:36

Właśnie skanuję i wszędzie są wysokie błędy ;/
  • 0

#10 Kamillo

Kamillo
  • Moderatorzy
  • 5751 postów
  • LokalizacjaPoland

Napisano 11 marzec 2013 - 00:41

Zacznij od aktualizacji przeglądarki, czyli ikonka Firefox > Pomoc > O programie Firefox, wtedy sprawdzi Ci jaką masz wersje, jak będzie nowsza to ją pobierze i zainstaluje.
Potem przejdź do aktualizacji Flash, jeśli masz Firefox to skorzystaj z tego https://www.mozilla....pl/plugincheck/ - Zaktualizuj tylko Flash
Następnie wejdź w Dodaj/Usuń programy i usuń wszystkie wersje JAVA, po usunięciu zainstaluj najnowszą JAVE z tego linku http://www.java.com/...i.jsp?locale=pl
Następnie wchodząc w link https://www.mozilla....pl/plugincheck/ powinnaś mieć JAVA i Flash zaktualizowane, czyli Aktualne.

Następnie przejdź do ikonka Firefox > Historia > Wyczyść historię przeglądania > Okres do wyczyszczenia ustaw na wszystko, a w szczegółach zaznacz wszystko > kliknij Wyczyść teraz

Sprawdź czy działa Facebook, obojętnie co by nie było wykonaj skanowanie Malwarebytes Anti-Malware Free tak jak pisałem wyżej, przeskanuj wszystkie dyski.
Tylko na początku wykonaj aktualizacje programu i bazy wirusów, sam program jest prosty w obsłudze to sobie poradzisz.
Tu mniej więcej masz instrukcję z Malwarebytes http://www.vista.pl/...ie_wirusow.html, na koniec skanu wyskoczy Ci raport daj go na forum.

  • 1

Pozdrawiam, Kamil


#11 sylwia12198

sylwia12198
  • Użytkownicy
  • 61 postów

Napisano 11 marzec 2013 - 01:00

W linku, który podałeś jest tylko zaktualizowana Flash .. nie ma wgl JAVY.
No i skanowanie przeprowadzone teraz chciałam przejść do kwarantanny, ale wyświetla się "usuń,ingoruj, zapisz log, powrót" co wybrać ?
  • 0

#12 Kamillo

Kamillo
  • Moderatorzy
  • 5751 postów
  • LokalizacjaPoland

Napisano 11 marzec 2013 - 01:01

A w Dodaj.Usuń program jest JAVA? Jeśli nie ma to zainstaluj ją z tego linku: http://www.java.com/...i.jsp?locale=pl
  • 1

Pozdrawiam, Kamil


#13 sylwia12198

sylwia12198
  • Użytkownicy
  • 61 postów

Napisano 11 marzec 2013 - 01:04

A w Dodaj.Usuń program jest JAVA? Jeśli nie ma to zainstaluj ją z tego linku: http://www.java.com/...i.jsp?locale=pl


No właśnie dochodzi do połowy i wyskakuje jakiś błąd i nie pobiera. ;/
  • 0

#14 Kamillo

Kamillo
  • Moderatorzy
  • 5751 postów
  • LokalizacjaPoland

Napisano 11 marzec 2013 - 01:19

To podaj ten jakiś błąd na forum. Jak zrobiłaś skan to usuń te pliki i dopiero przejdź do kwarantanny. Tam zaznacz wszystko i usuń.

No, a teraz inaczej, przeczytaj jeszcze raz to co napisałem w tym poście #10 i zrób jeszcze raz wszystko to samo.
Sprawdź czy na pewno masz zaktualizowane programy itp... Jeśli JAVY nie będzie się dało zainstalować to omiń tą instalacje i przejdź dalej.

A widzę, że masz z tym spore problemy to napisze Ci to w punktach:

1. Aktualizacja przeglądarki, czyli ikonka Firefox > Pomoc > O programie Firefox, wtedy sprawdzi Ci jaką masz wersje, jak będzie nowsza to ją pobierze i zainstaluje.
Będziesz musiała ponownie uruchomić Firefoxa i sprawdź jeszcze raz czy na pewno jest najnowsza wersja.

2. Potem przejdź do aktualizacji Flash, jeśli masz Firefox to skorzystaj z tego https://www.mozilla....pl/plugincheck/ - Zaktualizuj tylko Flash, uruchom przeglądarkę.

3. Następnie wejdź w Dodaj/Usuń programy i usuń wszystkie wersje JAVA, po usunięciu zainstaluj najnowszą JAVE z tego linku http://www.java.com/...i.jsp?locale=pl
Jeśli nie możesz zainstalować Javy to pomiń na razie tą czynność.

4. Następnie przejdź do ikonka Firefox > Historia > Wyczyść historię przeglądania > Okres do wyczyszczenia ustaw na wszystko, a w szczegółach zaznacz wszystko > kliknij Wyczyść teraz
Nie klikaj w tym momencie na nic tylko czekaj, kliknięcie może oznaczać błąd brak odpowiedzi i zawieszenie się przeglądarki.

5. Wykonaj skanowanie Malwarebytes Anti-Malware Free, przed skanowaniem zaktualizuj program i bazę wirusów. Zakładka w programie Aktualizacja
Jedno skanowanie już wykonałaś więc usuń to co Ci wykryło.
Po skanowaniu pojawi się okno z wykrytymi wirusami (powinien też pojawić się raport w notatniku), zaznacz wszystko i kliknij usuń.
To samo zrób przechodząc później w zakładkę Kwarantanna, a ten raport wklej na forum.

WAŻNE! Wykonuj wszystko tak jak napisałem w tych punktach, Skanowania systemu nie wykonuj wtedy kiedy aktualizujesz programy. Przed skanowaniem zamknij wszystkie programy!

PS. Bardziej nie da się tego opisać.

A i jeszcze jedno, bardzo WAŻNE:
Usuń przed skanem program Malwarebytes Anti-Malware i pobierz darmową wersje programu.
Jak będzie instalować program to w fazie końcowej na Finishu odznacz, że chcesz używać wersji FREE, czyli nie chcesz skorzystać z okresu próbnego programu PRO.
  • 1

Pozdrawiam, Kamil


#15 sylwia12198

sylwia12198
  • Użytkownicy
  • 61 postów

Napisano 11 marzec 2013 - 01:38

Malwarebytes Anti-Malware (Okres testowy) 1.70.0.1100
www.malwarebytes.org

Wersja bazy: v2013.03.10.07

Windows XP Service Pack 2 x86 NTFS
Internet Explorer 6.0.2900.2180
Sisi :: SYLWIA-60464E9C [administrator]

Ochrona: Wyłączona

13-03-11 01:29:48
mbam-log-2013-03-11 (01-29-48).txt

Typ skanowania: Szybkie skanowanie
Zaznaczone opcje skanowania: Pamięć | Rozruch | Rejestr | System plików | Heurystyka/Dodatkowe | Heuristyka/Shuriken | PUP | PUM
Odznaczone opcje skanowania: P2P
Przeskanowano obiektów: 294614
Upłynęło: 5 minut(y), 11 sekund(y)

Wykrytych procesów w pamięci: 0
(Nie znaleziono zagrożeń)

Wykrytych modułów w pamięci: 0
(Nie znaleziono zagrożeń)

Wykrytych kluczy rejestru: 0
(Nie znaleziono zagrożeń)

Wykrytych wartości rejestru: 0
(Nie znaleziono zagrożeń)

Wykryte wpisy rejestru systemowego: 0
(Nie znaleziono zagrożeń)

wykrytych folderów: 0
(Nie znaleziono zagrożeń)

Wykrytych plików: 0
(Nie znaleziono zagrożeń)

(zakończone)

OTO RAPORT
  • 0

#16 Kamillo

Kamillo
  • Moderatorzy
  • 5751 postów
  • LokalizacjaPoland

Napisano 11 marzec 2013 - 01:54

Edytowałem posta wyżej, przecztaj go jeszcze raz.
Napisz też co zrobiłaś do tej pory.
Programy zaktualizowane? Przeglądarka wyczyszczona?
Po drugie zainstaluj SP3 dla windows XP i pozostaje aktualizacje z Windows Update.
Po trzecie miało być to pełne skanowanie.
  • 1

Pozdrawiam, Kamil


#17 sylwia12198

sylwia12198
  • Użytkownicy
  • 61 postów

Napisano 11 marzec 2013 - 01:56

Tak, programy są świeże.
Przeglądarka czysta.
Zaraz robie pełne skanowanie.

..(fb działa ) zbawco mój <3 : DDDDDDDDDDDD
  • 0

#18 sylwia12198

sylwia12198
  • Użytkownicy
  • 61 postów

Napisano 11 marzec 2013 - 02:20

Malwarebytes Anti-Malware (Okres testowy) 1.70.0.1100
www.malwarebytes.org

Wersja bazy: v2013.03.10.07

Windows XP Service Pack 2 x86 NTFS
Internet Explorer 6.0.2900.2180
Sisi :: SYLWIA-60464E9C [administrator]

Ochrona: Wyłączona

13-03-11 01:57:05
mbam-log-2013-03-11 (01-57-05).txt

Typ skanowania: Pełne skanowanie (C:\|E:\|F:\|)
Zaznaczone opcje skanowania: Pamięć | Rozruch | Rejestr | System plików | Heurystyka/Dodatkowe | Heuristyka/Shuriken | PUP | PUM
Odznaczone opcje skanowania: P2P
Przeskanowano obiektów: 339274
Upłynęło: 21 minut(y), 2 sekund(y)

Wykrytych procesów w pamięci: 0
(Nie znaleziono zagrożeń)

Wykrytych modułów w pamięci: 0
(Nie znaleziono zagrożeń)

Wykrytych kluczy rejestru: 0
(Nie znaleziono zagrożeń)

Wykrytych wartości rejestru: 0
(Nie znaleziono zagrożeń)

Wykryte wpisy rejestru systemowego: 0
(Nie znaleziono zagrożeń)

wykrytych folderów: 0
(Nie znaleziono zagrożeń)

Wykrytych plików: 0
(Nie znaleziono zagrożeń)

(zakończone)

Więc teraz chce usunąć te głupie błędy. Tylko jak?
  • 0

#19 Kamillo

Kamillo
  • Moderatorzy
  • 5751 postów
  • LokalizacjaPoland

Napisano 11 marzec 2013 - 12:03

Napisz o jakie błędy Ci chodzi? Użyłaś jakiegoś programu? Z Malwarebytes Anti-Malware usunęłaś wszystko?
Jakiego masz antywirusa? Zaktualizuj go i jego bazę wirusów. Co jeszcze powinnaś wykonać:

1. Instalacja SP3 dla Windows XP, pobierasz i instalujesz: http://tiny.pl/h2zr2

2. Instalacja pozostałych aktualizacji z Windows Update, czyli
Start > Panel Sterowania > Windows Update, wyszukaj aktualizacje i zainstaluj wszystkie - jeśli będzie ich dużo to instaluj po kilka.

3. Po tym wykonaj aktualizacje programów jakich masz w systemie, a programów, których nie używasz po prostu usuń.
Najbardziej chodzi programy jak przeglądarki (IE6?), komunikatory (GG itp.), antywirusy itp, Adobe Reader

Przed aktualizacjami zgraj tylko ważne dane na pendrive, różnie to bywa.
Jeśli nie zaktualizujesz systemu problem może powrócić, bo masz dziury w systemie.
Jak to zrobisz to pójdziemy krok dalej.
  • 1

Pozdrawiam, Kamil


#20 sylwia12198

sylwia12198
  • Użytkownicy
  • 61 postów

Napisano 11 marzec 2013 - 12:19

Programem PC Performer. Są to błędy : 63 dotyczące systemu, 382 błędy dotyczące Com i ActiveX, 259 błędy dotyczące użytkowinków, 349 błędy dotyczące instalowania i odinstalowania.
  • 0


Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych