Problem z tapetami.
Napisano 22 grudzień 2012 - 19:55
Jeszcze jedno. Można coś zrobić z tym aby przy logowaniu na moje konto nie wyświetlały się napisy: ,, Trwa konfigurowanie pulpitu'',, Trwa ładowanie ustawień osobistych'' oraz ,,Trwa personalizowanie puplitu i konfiguracja usług sieciowych'' ? To też strasznie denerwuje ponieważ komputer dłużej startuje. Możliwe że powstało to wtedy gdy kombinowałem z poleceniem ,,netuser'' w konsoli.
Napisano 22 grudzień 2012 - 21:38
Możliwe, że powstało? Były już te napisy przed tym kombinowaniem czy nie było?Jeszcze jedno. Można coś zrobić z tym aby przy logowaniu na moje konto nie wyświetlały się napisy: ,, Trwa konfigurowanie pulpitu'',, Trwa ładowanie ustawień osobistych'' oraz ,,Trwa personalizowanie puplitu i konfiguracja usług sieciowych'' ? To też strasznie denerwuje ponieważ komputer dłużej startuje. Możliwe że powstało to wtedy gdy kombinowałem z poleceniem ,,netuser'' w konsoli.
Jeśli ich nie było to spróbuj opcji przywrócenia systemu do stanu kiedy wszystko działało.
Może być tak, że tapeta ma takie same wymiary jak ekran i dlatego masz ją na całym ekranie.Witajcie. Mam pewien problem z tapetami na moim laptopie. Ustawiam sobie jakąkolwiek klikam wyśrodkuj i zapisz. Niby wszystko ok ale po ponownym uruchomieniu komputera tapeta rozciąga się. Zaczyna mnie już to denerwować. Pomożecie ?
Napisz jeszcze jak ustawiasz tą tapetę? Na początek spróbuj tym sposobem:
PPM na pulpit > Personalizuj >Tło pulpitu > Kliknij "Przeglądaj" > wybierz obrazek > Zapisz ustawienia
I jeśli rozmiar obrazka jest mniejszy niż rozdzielczość ekranu to powinno wszystko działać.
Tym samym lokalizacja tapety powinna być inna niż "C:/Użytkownicy/Nazwa_Użytkownika/AppData\Roaming\Microsoft"
Przy naciskaniu na tapetę PPM tapeta zapisuje się w innym folderze i dlatego tak się dzieje.
Napisano 22 grudzień 2012 - 21:48
Napisano 22 grudzień 2012 - 21:58
Zobacz jaka jest lokalizacja tapety. Zobacz jakie wymiary ma tapeta, a jakie ekran.
Napisano 22 grudzień 2012 - 22:23
Napisano 23 grudzień 2012 - 16:33
Jeśli było to dawno i trwa do teraz to trzeba było wcześniej działać.Raczej systemu nie przywrócę ponieważ było to bardzo dawno, więc utracę wszystkie konfiguracje i wgl.
Tapeta nie może znajdować się w lokalizacji, której podałem wyżej. Jeśli lokalizacja jest tak jak wyżej to będzie tak cały czas.Tapeta może się znajdować na pulpicie w moich dokumentach, gdziekolwiek. Nie próbuje ustawić konkretnej tapety rozumiesz? Jaką bym nie ustawił to i tak po ponownym uruchomieniu rozciąga się samoistnie! Ekran 1680x1050.
Prawdopodobnie lub być może profil jest uszkodzony i dlatego nie zapisują się ustawienia, a tym samym świadczą o tym komunikaty, które pojawiają się przy uruchamianiu systemu.
Prawdopodobne rozwiązanie to utworzenie nowego profilu użytkownika o prawach administratora, zalogowanie się do niego i zobaczenie czy problem został rozwiązany.
Napisano 28 grudzień 2012 - 15:09

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych