Mam problem ponieważ mam procesor intel pentium 4 p4b i pamięć SDRAM 512gb i chciałem sobie kupić nowy RAM też SD ale 1 GB. Poszperałem troche i widziałem wyłącznie takie pamięci ale podobno są one wyłącznie do serwerów nie wiem co mam zrobić moja płyta główna (intel pentium IV p4b 1,5MHz) "chyba" nie obsługuje ECC
Strona 1 z 1
SDRAM ECC, intel pentium 4, p4b
Napisano 24 maj 2010 - 19:08
Siemka,
Mam problem ponieważ mam procesor intel pentium 4 p4b i pamięć SDRAM 512gb i chciałem sobie kupić nowy RAM też SD ale 1 GB. Poszperałem troche i widziałem wyłącznie takie pamięci ale podobno są one wyłącznie do serwerów nie wiem co mam zrobić moja płyta główna (intel pentium IV p4b 1,5MHz) "chyba" nie obsługuje ECC
doradźcie mi coś plis czy mam kupić drugą pamięć 512GB nie wiem czy bedą się gryzły czy to p4b bedzie obsługiwać ecc!?!?!?!?!?
Napisano 24 maj 2010 - 20:14
Z tego co wiem SDRAM 1GB jest już ciężko dostać, a ceny są powalające. Jeśli masz 512MB w jednej kości to proponuje dokupić drugą.
Napisano 24 maj 2010 - 23:59
Najpierw to podaj nazwę i model płyty głównej bo po nazwie procesora to nic Ci nie pomożemy , pobierz ten program http://pcfoster.pl/d...z-1531-141.html i wstaw screen z zakładki MAINBOARD.
Strona 1 z 1