Forum PCFoster.pl: Mam problem prosze o pomoc - Forum PCFoster.pl

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Mam problem prosze o pomoc

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   Maciek193 

• Grupa: Użytkownicy
  • Postów 2

Napisano 03 czerwiec 2009 - 20:52

Mam taki problem gdy zapisuje stronę www to gdy chce otworzyć na innym komputerze w szkole na laptopie to nie mogę otworzyć animacji potrzebnych. Tekst jest a animacji nie ma co może być problemem? Jest może program który otworzy animacje zapisane na komputerze jako zdjęcia? Proszę o szybką odpowiedź bo potrzebne mi to na piątek. Z góry dziękuje.
0

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   Vicious Jack 

• Postów 750

Napisano 03 czerwiec 2009 - 21:24

A nie chodzi czasem o ścieżki dostępu do tych animacji? Stronkę pisałeś w notatniku? Jeśli tak to prawdopodobnie znam rozwiązanie.

Każdy obiekt na stronie (obrazek, grafika, animacja) ma swoje źródło, z którego jest "wysyłana" na stronę. Zwykle są to serwery, ale w Twoim przypadku jest to folder, w którym znajdują się obrazki/grafiki. Gdy już skopiujesz zawartość całej strony na komputer kolegi, sprawdź czy ścieżki dostępu do ww. obiektów są takie same jak u Ciebie w domu. Na przykład:

Stronkę u siebie na komputerze zapisałeś na dysku C w katalogu Stronka. Ścieżka dostępu wygląda tak: C:\Stronka. Wszystkie pliki potrzebne do prawidłowego wyświetlenia strony są właśnie w tym katalogu. Jeśli chcesz, żeby wszystko było "cacy" musisz na komputerze kolegi:
1. Zmienić ścieżki dostępu animacji otwierając plik *.html w notatniku. Czyli jeśli folder ze stronką jest na pulpicie musisz pozmieniać wszystko na ścieżkę dostępu pulpitu. Czaisz?
2. Utworzyć taki sam katalog jak u Ciebie na komputerze, w którym były pliki stronki i tam wszystko wrzucić.
Gigabyte 970-UD3, AMD Phenom II X4 955, Gigabyte Radeon HD6770, 2x2GB GoodRam PC1600, Seagate Barracuda 1TB, OCz 500W, Windows 7 Pro 64-bit, Realtek RTL8139 50mbps, SE Xperia X10i
0

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   Maciek193 

• Postów 2

Napisano 04 czerwiec 2009 - 18:47

Cytat

1. Zmienić ścieżki dostępu animacji otwierając plik *.html w notatniku. Czyli jeśli folder ze stronką jest na pulpicie musisz pozmieniać wszystko na ścieżkę dostępu pulpitu. Czaisz?

Jak ja mam to zrobić bo nie mogę połapać
0

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   Dawkopolo 

• Postów 453

Napisano 04 czerwiec 2009 - 19:00

w pliku html masz
np.

Cytat

blablabla

x - dysk czy coś innego i to najwyraźniej musisz zmienić . . . u ciebie załózmy w plikach jest zamiast "x" jest "c" ,odtwarzając to na innym kompie litera "c" - u ciebie domyślnie ustawiona ,jest inną literą np. "d".
pozmieniaj na odpowiednie i tyle ;)
pzdro
Dołączona grafika
0

Strona 1 z 1