Napisano 26 maj 2010 - 19:27
Czemu pytanie dość nie typowe , właśnie zauważyłem na forach komputerowych że coraz więcej młodych ludzi pyta jak można zarobić.
Jak masz 13 lat to już chyba jak dobrze pamiętam w świetle obowiązujących przepisów można Cie zatrudnić jako młodocianego pracownika.A gdzie można zarobić?
Wszystko zależy od Twojej wyobraźni , sezon owocowy jest coraz bliżej i możesz już zacząć się rozglądać nad jakimiś miejscami gdzie mógłbyś pomóc np. przy zrywaniu owoców ,my z kumplami jak byliśmy w Twoim wieku to mieliśmy wiele pomysłów na zarobek , np.stworzyliśmy ekipę na dawnej dobrze znanej giełdzie samochodowe w szczecinie która mieściła się na terenie stadionu Pogoni przy ul. Twardowskiego , zapytaj się kogoś starszego to na pewno ją jeszcze pamięta i na tej giełdzie proponowaliśmy mycie samochodów na zewnątrz i w wewnątrz , powiem Ci że był to mój pomysł, a kokosy jakie w tedy zarobiliśmy to na prawdę było coś,później jak zlikwidowali giełdę i już nie było łatwej okazji do zarobku , zatrudniłem się w firmie kolporterskiej i sprzedawałem krzyżówki , a że gadkę miałem dobrą to i dużo tych krzyżówek sprzedawałem , teraz wiem że dalej istnieją takie firmy gdzie można się zatrudnić przy sprzedaży krzyżówek.Masz na prawdę dużo możliwości , możesz np. wziąć łopatę , grabię i haczkę , iść na pobliskie działki i się pytać działkowiczów czy za drobną opłatę możesz w czymś pomóc , działkowicze zobaczysz że uszanują to że chcesz zarobić i nawet jak nic nie będą mieli do roboty to coś wynajdą żeby pochwalić Twoją chęć pracy i dadzą Ci zarobić.Tylko musisz być cierpliwy bo nie zawsze ludzie mają pieniądze zazwyczaj są hojni przy wypłatach i 2 tygodnie po , później robi się lekki zastój i zarobki spadają na takich biznesach jak opisałem.
Ale się rozpisałem, ale co do zarabiania kasy to by jednej strony forum nie starczyło jak bym Ci zaczął opisywać co ja w młodocianym życiu robiłem żeby kasę zarobić, oczywiście wszystko w granicach zdrowego rozsądku.