Forum PCFoster.pl: Awaria systemu? - Forum PCFoster.pl

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Temat jest zamknięty

Awaria systemu?

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   Ter 

• Grupa: Użytkownicy
  • Postów 3

Napisano 06 maj 2010 - 17:06

Witam!
Mam następujący problem: wczoraj, wyłączając komputer (dodam że to laptop), system się zawiesił. Znikł pasek startu, ikony, zostawiając tylko tapetę. Trzeba był resetować komputer. Po tym fakcie próbowałem włączyć go i zaczeły się kłopoty...
Najpierw pokazuje się pytanie w jakim trybie komputer ma się włączyć: awaryjnym, normalnym itp. Przy akceptowaniu normalnego, pokazuje się standardowo ikonka Windowsa na czarnym tle z ładującym się paskiem. Po chwili komputer jak by sam się zrestował i zaczyna od początku. PCta mozna normalnie włączyć tylko gdy: włączy sie go w trybie awaryjnym, wyłączy z awaryjnego, znowu włączy i wtedy dopiero można w trybie normalym. Pozatym komputer bardzo wolno chodzi, o internecie nie wspominając. Co ciekawe, a w zasadzie dołujące jest to że po wsadzeniu karty pamięci z aparatu do czytnika (by rzecz jasna zgrać zdjęcia) i po wyciągnięciu jej, w aparacie ukazuje się komunikat "blokada karty" lub "zablokowana karta". Wogóle tej sytuajci nie rozumiem. System by nośnik zablokował?
Komputer wyłącza się normalnie, ale jak wspomniałem, wlączyć go można tylko przez tryb awaryjny a dopiero potem normalny.
Procesor to Intel® 82801 FB/FBM, pamięć to około 70GB, w tym zajęta jest około 60% (100% dysku C). Nie wiem czy bedą jeszcze potrzebne jakieś inne parametry. Mogę podejżewać że to wirus, ale czy blokowałby komputer i kazał włączać przez tryb awaryjny i dopiero potem na normlany?
0

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   StelioS 

• Postów 856

Napisano 06 maj 2010 - 18:03

Wyłącz kompa (Zamknij System) , później go włącz naciskając ''F8'' i jak sie pokaże lista trybów awaryjnych wybierz tryb ''Nie uruchamiaj ponownie po awarii'' , komputer się już nie zrestartuje , ale za to pokażę się BSOD zrób mu zdjęcie i wstaw do tematu.
0

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   Ter 

• Postów 3

Napisano 13 maj 2010 - 20:35

Niestety, nie zdążyłem już odpowiedzieć... Komputer, a w zasadzie system później jeszcze bardziej zwariował. Potrzebna było formatowanie.
0

Strona 1 z 1