Forum PCFoster.pl: nokia mail jak to działa? - Forum PCFoster.pl

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

nokia mail jak to działa?

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   slomka 

• Grupa: Użytkownicy
  • Postów 20

Napisano 11 maj 2010 - 14:14

Może mi ktoś wytłumaczyć na czym dokładnie polega ta nokia mail w orange, co dają,
i czy to jest dostępne tylko dla firm,
a co z klientami indywidualnymi?
0

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   Mateusz 

• Redaktor naczelny
  • Grupa: Administratorzy
  • Postów 1527

Napisano 12 maj 2010 - 06:30

Cytat

Nokia Messaging to specjalna aplikacja, zainstalowana na telefonie komórkowym firmy Nokia, która sprawia, że obsługa poczty e-mail jest prosta i umożliwia korzystanie z poczty również w drodze. Aplikacja ta działa na wielu telefonach Nokia.
Nokia Messaging umożliwia użytkownikom szybką konfigurację, dostęp i używanie poczty e-mail w ich urządzeniach firmy Nokia za pośrednictwem usługi zoptymalizowanej do obsługi mobilnej poczty elektronicznej.
- Automatyczne dostarczanie poczty e-mail przy użyciu protokołu IMAP Idle
- Obsługa kont e-mail Onet.pl, WP.pl, Interia, O2/GO2/Tlen.pl, Gmail a także Yahoo! Mail, Windows Live Hotmail, Ovi Mail i inne skrzynki pocztowe POP/IMAP
- Obsługa kont biznesowych typu Google Apps, Yahoo! Small Business i innych kont e-mail w domenach o nazwach łatwych do zapamiętania
- Aplikacja może jednocześnie obsługiwać do 10 kont e-mail
- Aplikacja dostosuje także maila w formacie HTML do oglądania na ekranie telefonu
- Dostępna w ponad 10 telefonach i w ponad 20 językach
- Dodatkowe funkcje konfiguracyjne w przypadku bardziej zaawansowanych skrzynek pocztowych
- Łatwe konfigurowanie poczty najbardziej popularnych dostawców skrzynek pocztowych za pomocą adresu e-mail i hasła
- Mniejsze zużycie danych
- Intuicyjna nawigacja po rozkładzie funkcji klienta skupiona na najważniejszych z nich

Dla kogo:

Usługa jest dostępna dla wszystkich użytkowników, którzy posiadają jeden z poniższych telefonów Nokia:
Nokia 5320 XpressMusic, Nokia 5230 XpressMusic, Nokia 5530 XpressMusic, Nokia 5630 XpressMusic, Nokia 5730 XpressMusic, Nokia 5800XpressMusic, Nokia 6210 Navigator, Nokia 6220 Classic, Nokia 6710 Navigator, Nokia 6720 Classic, Nokia E51, Nokia E52, Nokia E55, Nokia E61, Nokia E61i, Nokia E63,Nokia E66, Nokia E72, Nokia E71, Nokia E75, Nokia E90, Nokia N73, Nokia N78, Nokia N79, Nokia N82, Nokia N85, Nokia N86 8MP, Nokia N95 ,Nokia N95 8GB, Nokia N96, Nokia N97, Nokia N97mini, Nokia N900.
Najbardziej aktualna lista na www.nokia.pl/email

Dołącz PCFoster.pl na Facebooku: http://www.facebook.com/pcfosterpl :) Zapraszamy!
0

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   Kamil_K 

• Grupa: Redaktorzy
  • Postów 87

Napisano 12 maj 2010 - 07:42

Czyli oczywiście kolejna ściema marketingowa od Nokii :o. W pozostałych telefonach też są montowane aplikacje typu "Klient e-mail", gdzieś od 2003, często można w nich skonfigurować więcej, niż 10 kont pocztowych i regularne sprawdzanie poczty, no ale nie nazywają się Nokia Mail i nie są okrzyknięte "rewolucyjną usługą" :).
0

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   slomka 

• Postów 20

Napisano 12 maj 2010 - 14:05

@Kamil_K
no dobra są montowane inne podobne aplikacje w pozostałych markach telefonów,
(ja mam akurat nokie i z tego co podał Mateusz łapie się w tą usługę), ale jak wygląda sprawa z korzystaniem z takich usługi, bo nie do końca właśnie kumam.

Jak się ściąga pocztę to pewnie płaci się
za jakiś transfer danych, ma się ograniczoną pojemność skrzynki itp
Przynajmniej tak wnioskuje jak patrzę na tą ofertę
http://www.orange.pl...icle?id=4146938
i te 25zł, to w ogóle warte jest wydawania, za coś takiego jak nokia mail?
0

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   Kamil_K 

• Postów 87

Napisano 12 maj 2010 - 15:51

Moim zdaniem, szkoda kasy.
0

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   slomka 

• Postów 20

Napisano 13 maj 2010 - 13:54

a jest w takim razie coś podobnego, konkurencyjnego do Nokii mail?
0

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   Kamil_K 

• Postów 87

Napisano 13 maj 2010 - 20:30

Tak. Już bite 5 lat temu w mojej ówczesnej Motoroli V547 był klient e-mail pozwalający skonfigurować wiele kont pocztowych, odbierać pocztę automatycznie co nakazany odstęp czasu i komponować skomplikowane wiadomości z załącznikami. Oszczędzał też transfer (pobieranie samych nagłówków, podtrzymanie sesji GPRS do następnej akcji). Obecnie taka aplikacja znajduje się w niemal każdym telefonie.
0

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   slomka 

• Postów 20

Napisano 14 maj 2010 - 15:46

dzięki za wyjaśnienie, nie wiedziałam :sweet:

a jakie są mnie więcej koszty miesięcznego korzystania z takiego klienta poczty w danym telefonie, jeżeli płaci się za transfer ściąganych i wysyłanych wiadomości?
Przewyższa to jakoś koszt korzystania z przypuścimy z takiej nokii mail, gdzie chyba
za transfer wiadomości się nie płaci? Tylko, że w Orange, a nie wiem jak w Play
0

Strona 1 z 1